Kuva: Krista Ahonen
Nahe

Suunnittele viinimatka Nahen alueelle – viisi kiinnostavaa kohdetta viinin ystäville

Nahe kuuluu Saksan suurelle yleisölle tuntemattomampiin viinialueisiin, mutta se on helppo ja kiinnostava kohde toteuttaa viinimatka.

Tutustu Nahen alueen viineihin

Frankfurtista länteen sijaitseva Nahen viinialue on yksi Saksan pienimmistä viinialueista ja toistaiseksi alue on säilynyt tuntemattomana suurelle yleisölle. Viinialue on saanut nimensä 125 kilometriä pitkän Nahe-joen mukaan.

Nahen viinialueen sadat viinitilat tuottavat monipuolisesti erilaisia viinejä, mikä johtuu maaperän vaihtelevuudesta ja sen vaikutuksesta viinien makumaailmaan. Suosituin rypäle alueella on riesling, minkä lisäksi esimerkiksi müller-thurgau, pinot gris ja pinot blanc ovat yleisiä. Jopa 75 prosenttia Nahen alueella tuotetusta viinistä on valkoviiniä.

Nahen viinialue on helppo kohde suomalaismatkailijoille, sillä lentoaika Frankfurtiin on lyhyt ja yhteyksiä on päivittäin useita. Frankfurtista on noin 45 minuutin ajomatka viinialueelle. Majoitusta löytyy parhaiten Bad Kreuznachista, Bad Münster am Stein-Ebernburgista ja Bad Sobernheimista, jotka ovat alueen suurimmat kaupungit.

1. Nahe Wein Vinothek

Viinibaari ja ravintola Nahe Wein Vinothek on helppo paikka aloittaa Nahen alueen viineihin tutustuminen. Baarin valikoimaan kuuluu noin 150 viiniä jopa 50 eri viinitilalta, joten yhden illan aikana ehtii saada hieman käsitystä alueen monipuolisesta viinitarjonnasta. Bad Kreuznachissa sijaitsevassa viinibaarissa järjestetään jatkuvasti kiinnostavia tapahtumia, kuten viininmaisteluita ja elokuvailtoja.

2. Gut Hermannsberg

Rieslingin ystävien kannattaa ottaa Nahen alueella suunnaksi Niederhausissa sijaitseva Gut Hermannsberg -viinitila ja sen viinibaari. Tila on tunnettu laadukkaista riesling-viineistä, joiden makumaailmat vaihtelevat viljelyalueen ja maaperän koostumuksen mukaan. Viinitilaa ympäröivät upeat jokimaisemat, joita pääsee ihastelemaan suurelta terassilta käsin viiniä samalla nautiskellen.

3. Weinstube Kruger-Rumpf

Kruger-Rumpfin viinitilan omassa viinibaarissa ja ravintolassa pääsee maistelemaan laadukkaita viinejä ja herkullista, paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa kauniissa puitteissa. Perheomisteinen viinitila viljelee pääasiassa riesling-rypälettä, joista se valmistaa palkittuja kuivia valkoviinejä. Münster-Sarmsheimissa sijaitsevan viinibaarin yhteydessä on myös tarjolla majoitusta.

4. Weingut Udo Weber

Udo Weberin viinitila on pitkät perinteet omaava perheyritys, jota pyörittää nyt jo kymmenes sukupolvi. Monzingenissa sijaitsevan viinitilan valikoimassa kohtaavat perinteet ja uudet rohkeat kokeilut. Tila valmistaa niin klassisia riesling-viinejä kuin hieman erikoisemmista rypälesekoituksista valmistettuja viinejä, joten viininmaistelussa pääsee kokemaan uusia kiinnostavia makuelämyksiä.

5. Hermannshöhle Restaurant & Vinothek

Viinitilojen kiertelyn jälkeen Niederhausenissa sijaitseva ravintola ja viinibaari Hermannshöhle on mainio paikka nauttia illallista kauniin jokimaiseman äärellä. Viinibaarissa voi tehdä kiinnostavan makumatkan Nahen alueen viineihin, sillä valikoimaan kuuluu useiden merkittävien ja laadukkaiden viinitilojen, kuten Dönnhoffin, viinejä.

>> Lue myös: Löydä uusi kohde Saksassa – viisi syytä matkustaa Nahen viinialueelle

Teksti ja kuva: Krista Ahonen

Päivitetty: 25.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia