Hyppää sisältöön

Resepti: aito espanjalainen perunamunakas

  • Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.09.2023
Haluaisitko valmistaa espanjalaista munakasta myös kotikeittiössä? Katso helppo resepti ja kokeile munakkaan tekemistä kotona!

Espanjalainen perunamunakas

4 annosta

4 keskikokoista perunaa
4-5 munaa
1 keskikokoinen sipuli
2,5 dl oliiviöljyä
Ripaus suolaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Kuori, pese ja kuivaa perunat. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannulle.

2. Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja lisää perunan joukkoon. Paista hitaasti 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua.

3. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon suola sekä paistetut perunat ja sipulit.

4. Lämmitä pannu, lisää oliiviöljyä sekä muna-peruna-sipuliseos. Peitä pannu ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes munakkaan pohja alkaa ruskistua. Käännä munakas ja paista kunnes myös toinen puoli on ruskistunut.

5. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai kylmänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Spain.info

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Virolainen ohrarieska

Tee makumatka Viroon helpon reseptin avulla – näin valmistuu virolainen ohrarieska

Tom Yam -keitto

Tämä Thaimaasta tuttu herkku lämmittää syksyllä – kokeile helppoa reseptiä kotona!

Espanjalainen sangria

Resepti: espanjalainen sangria

Karamellisoidut mantelit

Resepti: herkulliset espanjalaiset karamellisoidut mantelit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja