hero taustakuva

Ravintolavinkit Dallasiin – viisi ravintolaa, joissa on helppo herkutella

Inka Khanji artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Teksasissa sijaitseva Dallas hemmottelee kävijöitä erinomaisella ravintolatarjonnalla. Unohda ennakkoluulot ja herkuttele lomallasi näissä paikoissa!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.06.2018
facebook   whatsapp

Stirr, Deep Ellum

Dallasin trendikkäässä Deep Ellumin kaupunginosassa sijaitseva Stirr on mutkaton naapurustoravintola, jonka tyylikäs sisustus ja ensiluokkainen viinivalikoima luovat hyvät puitteet onnistuneelle päivälliselle, lounaalle tai pidempään illanviettoon.

Stirrin ruoka on perinteistä yhdysvaltalaista ruokaa: saatavilla on muun muassa hampurilaisia, merenelävää ja pihvejä, mutta teksasilaisravintolasta saa tietysti myös pihvejä ja tacoja. Annoskoot ovat melko reiluja, mikä korostuu erityisesti valtavien jälkiruokien kohdalla. Saatavilla on paitsi lounasta ja illallista myös viikonloppubrunssi.

Inka KhanjiDallas
Deep Ellum -kaupunginosassa sijaitsevan Stirr-ravintolan sisustus on tarkkaan harkittu.

Alakerran ravintolan lisäksi Stirrin yhteydessä toimii kattobaari, josta avautuu näyttävät maisemat Dallasin Downtowniin. Koko ravintola on täynnä kiinnostavia yksityiskohtia portaiden teksteistä tarkasti aseteltuihin annoksiin.

Stirr
2803 Main Street

Commissary, Downtown

Kaupungin ytimessä sijaitseva leipomo-kahvila Commissary on erinomainen aamiais- tai tapaamispaikka, jonka leivosvalikoima on hätkähdyttävä. Nopealla vilkaisulla Commissary näyttää aivan perinteiseltä kahvilalta, mutta samassa tilassa toimii myös jäätelöbaari, viinikellari ja lihakauppa, joten saatavilla on ruokaa moneen makuun.

Inka KhanjiDallasin ravintolat
Commissary-ravintola soveltuu erinomaisesti esimerkiksi aamiaispaikaksi.

Yhdysvaltalaisista 50-luvun elokuvista tuttu tunnelma metallipöytineen ja värikkäine kaakeleineen sekä tarkkaan harkittu sisustus tekevät Commissarysta viihtyisän. Ilmassa leijuva tuoreen leivän ja leivonnaisten tuoksu takaa, että Commissaryssa viihtyy pitkään.

Aamiaisen lisäksi Commissarysta saa lounasta sekä liharuokia lounasajan jälkeen. Kahvila-leipomo on avoinna aamuseitsemästä noin iltakymmeneen, joten se palvelee koko päivän.

Commissary
1217 Main Street

Meso Maya, Oak Lawn

Meksikolaista ruokaa tarjoileva Meso Maya viihtyisä ketjuravintola, jolla on useita toimipisteitä ympäri Teksasia. Dallasin keskustan tuntumassa sijaitseva ravintola on tilava, ja siellä voi ruokailla myös viihtyisällä sisäpihalla.

Inka KhanjiDallasin ravintolat
Meso Mayassa voi ruokailla joko sisätiloissa tai tunnelmallisella sisäpihalla.

Teksasille tyypillisten tex mex -annosten sijaan Meso Mayan ruoka on lähempänä aidon meksikolaisen keittiön antimia. Ruokalista on hyvin monipuolinen, mistä syystä Meso Maya on loistava valinta esimerkiksi suurelle seurueelle.

Erityisen tunnettu ravintola on margaritoistaan, joista suosituin on avokadomargaritasta.

Meso Maya
1227 McKinney Avenue

Savor Gastropub

Dallasin keskustan tuntumassa Uptownin kaupunginosan eteläreunalla sijaitseva valoisa Savor Gastropub on tyylikäs lounas- ja illallisravintola. Ravintolan sijainti Klyde Warren Park -puiston reunalla tuo tunnelmaan rentoutta, ja lounastaessa voi seurata esimerkiksi puistossa ulkoilevia ihmisiä.

Inka KhanjiDallasin ravintolat
Yhdysvaltain-matkalla kannattaa maistaa paikallisia hampurilaisia.

Ruokalistalla on monia Yhdysvalloille tyypillisiä herkkuja, esimerkiksi erilaisia hampurilaisia ja voileipiä. Jälkiruokalistalla taas on muun muassa keksejä ja maitoa.

Lounaan ja illallisen lisäksi Savor Gastropub tarjoilee myös brunssia ja kiinnostavia cocktaileja.

Savor Gastropub
2000 Woodall Rodgers Fwy

HG Sply Co, Lower Greenville

Lower Greenvillen kaupunginosassa sijaitsevan ravintolan erikoinen nimi herättää mielenkiinnon, ja HG onkin lyhenne sanoista hunter ja gatherer, metsästäjä ja keräilijä. Nimen alkuperä näkyy myös ruokalistalla, missä raaka-aineille annetaan tilaa. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi kvinoasta valmistetut kasvispyörykät kesäkurpitsaspagetilla tai vaikkapa meksikolainen nyhtöpossu kukkakaaliriisillä?

Inka KhanjiDallasin ravintolat
HG Sply Co -ravintolassa voi ruokailla myös kattoterassilla, missä on käytössä sisätiloja suppeampi menu.

Ravintolan perustajat kaipasivat paikkaa jossa olla rennosti ja nauttia yksinkertaisesta ruoasta, jota trendit eivät hetkauta. Ravintolan päätavoitteita on tarjota asiakkaille laadukkaista, edullista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja järkevän kokoisia annoksia. Ravintolan nyhtöpossunachot tunnetaan erinomaisuudestaan, minkä lisäksi HG Sply Con drinkit ovat myös tunnettuja.

HG Sply Co on kahden ravintolan ketju, jolla on toimipiste Dallasin lisäksi myös Fort Worthissa. Dallasin ravintolan yläpuolella on tunnelmallinen kattoterassi, josta avautuu vaikuttava näkymä Downtowniin.

HG Sply Co
2008 Greenville Ave

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.