Kuva: iStockphoto
Eksoottiset hedelmät maistuvat Thaimaassa

Opi aidon thairuoan salat – esittelyssä kolme kokkikoulua Bangkokissa

Tahdotko oppia taikomaan thaikeittiön herkkuja kotikeittiössä? Esittelyssä kolme kokkikoulua, joissa voit perehtyä thaimaalaiseen keittotaitoon paikan päällä.

Kokkikurssien suosio kasvaa

Matka Thaimaahan ei merkitse enää pelkästään aurinkoa ja rantoja. Yhä useammat matkailijat tutustuvat maahan ja kulttuuriin erilaisten harrastusten kautta. Yksi suosiotaan jatkuvasti kasvattava loma-aktiviteetti on thaimaalainen kokkauskurssi.

Kokkauskurssien määrä Thaimaassa on kasvanut viime vuosina, ja nykyisin kursseja on tarjolla suurimmissa matkailukohteissa. Laajin valikoima on pääkaupungissa Bangkokissa. Siellä kaikki aina aloittelijasta rutinoituneempaan harrastajaan voivat oppia lisää monipuolisen thaimaalaisen keittiön saloista. Kurssien sisältö vaihtelee, mutta suosituimpia ovat puolipäiväkurssit.

– Turistit ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta, ja thaimaalainen keittiö on hyvin suosittu. On mukavaa, että monet käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja opiskelevat uutta mauista, tekniikoista ja eri ruokalajeista Thaimaassa käydessään, Tukholmassa sijaitsevan Thaimaan matkailutoimiston johtaja Pakkanan Winijchai sanoo.

Thaimaan matkailutoimisto antaa kolme vinkkiä kokkauskouluista Bangkokissa – näissä kouluissa voit perehtyä thaikeittiön salaisuuksiin perusteellisesti!

1. Cooking with Poo

Kokki Poo tarjoaa aitoon thaimaalaiseen katuruokaan keskittyviä kursseja keskellä Klong Toeyn kaupunginosaa. Hänen ruoanlaittotaitonsa on huomioitu ympäri maailmaa. Lisäksi huomiota on herättänyt hänen toimintansa ja osallistumisensa Helping Hands -hankkeeseen, jossa hän auttaa Klong Teoyn asukkaita oman toiminnan käynnistämisessä.

Poon kokkauskurssi alkaa aamulla käynnillä paikallisilla ruokamarkkinoilla. Kurssilla valmistetaan kolme ateriaa, jotka voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Ryhmät ovat pieniä ja tunnelma rento ja mukava. Kurssi sopii perheille, aloittelijoille ja muille, jotka haluavat viettää mukavan aamupäivän hyvän, perinteisen thai-ruoan parissa.

>> Cooking with Poo

Ian Kittichai
Kuva: TAT
Ian Kittichai (oik.) vetää ruoanlaittokursseja Issaya Cooking Studiossa.

2. Issaya Cooking Studio

Ravintola Issaya on valittu yhdeksi Aasian parhaista ravintoloista. Ravintolan yhteydessä toimivassa ruoanlaittostudiossa omistaja, tunnettu kokki Ian Kittichai ja hänen pätevät työntekijänsä pitävät kursseja. Suosituimpiin kuuluu puolipäiväkurssi, jolla valmistetaan kolme ruokalajia.

Ruokalajit ovat yhdistelmä perinteistä thairuokaa ja kokeilevampaa kokkaustaitoa. Kurssi on suunniteltu kaikentasoisille osallistujille aloittelijasta taitavaan ruoanlaittajaan.

>> Issaya Cooking Studio

3. May Kaidee Cooking School

Thaimaalaiseen kasvis- ja vegaaniruokaan erikoistunut May Kaidee on järjestänyt kokkauskursseja vuodesta 1988 lähtien. Tarjolla on useita erilaisia kursseja, mutta puolipäiväkurssi on suosituin.

Kurssilla valmistetaan kahdeksan ruokalajia ja osallistujat saavat lisätietoa thaimaalaisista mausteista, raakaruoasta ja chilitahnan valmistuksesta. Kurssi sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin ruoanlaittajalle.

>> May Kaidee Cooking School

>> Lue myös: Kokeile jotain uutta Thaimaassa – näin helposti voit osallistua kokkikouluun

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: TAT ja iStockphoto

Päivitetty: 22.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia