Hyppää sisältöön

Näitä juomia suomalaiset tilaavat eniten Helsinki-Vantaan suosikkibaarissa: “Tulevat puraisemaan kiellettyä hedelmää”

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.05.2019
Vuorokaudenaika ei juuri vaikuta juomatilauksiin lentokentän kuuluisimmassa kuppilassa.

Tuopit käyvät kaupaksi lentokentällä

Jos sinäkin olet joskus tilannut lähtöoluet Helsinki-Vantaan lentoaseman irlantilaispubissa The Oak Barrelissa, voit laskea itsesi tyypillisten suomalaismatkailijoiden joukkoon.

Kuten pubityyliin sopiikin, on The Oak Barrelin suosituin juoma hanaolut. Elokuussa 2017 matkailijat tilasivat lähes legendaarisen maineen saavuttaneessa pubissa eniten Lapin Kullan nelostuoppeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Suomalaiset matkustajat ovat nostaneet Top 10 -juomien joukkoon myös Gin Long Drinkin. Kansainväliset matkustajat eivät taas tätä juomaa edes tunne, kertoo The Oak Barrelista vastaavan SSP Finlandin kehitysjohtaja Jussi Laakso.

Pubi on erikoistunut oluiden lisäksi myös esimerkiksi kattavaan mallasviskivalikoimaan. Monet matkustajat haluavat juhlistaa alkavaa lomaa kuohuviinillä, mutta pubin sijaan viinejä hakeudutaan ehkä nauttimaan viinibaareihin. Helsinki-Vantaan Wine & View -baari palkittiin vuonna 2016 parhaana lentokentällä toimivana viinibaarina kansainvälisessä FAB Awards -kilpailussa.

Olutta aamusta iltaan

Yksi lentokenttäpubin valttikorteista on jo aamuviideltä alkava alkoholitarjoilu. Eksoottiset aukioloajat ovat myös yksi syy sille, että kansainvälisessä lentoasemaympäristössä pubi houkuttelee erityisesti suomalaismatkailijoita. Mutta mikä sitten saa matkailijan tilaamaan oluen aamupalaksi?

– Usein aamun ensimmäiset oluet tilataan vähän kieli poskessa, kun nyt kerran voidaan. Kyse ei ole siitä, että asiakkaat välttämättä tarvitsisivat alkoholia siihen aikaan aamusta, sanoo Laakso.

Laakson mukaan asiakkaiden juomatilaukset eivät juuri vaihtele vuorokaudenaikojen mukaan. Aamukahville suunnataan usein lentoaseman kahviloihin, mutta pubikävijöillä on mielessä toisenlaiset juomat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Aamulla tänne tullaan puraisemaan kiellettyä hedelmää, ja samat eväät houkuttelevat koko päivän.

Pubissa voi tilata myös pientä purtavaa – vaikka se onkin Oak Barrelin myynnissä selkeässä sivuosassa. Klassikkokuppilaan tullaan nimenomaan nostamaan lähtömaljat ja ikuistamaan tilanne ystäville ja tuttaville.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Finavia

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja