Kuva: Inka Khanji
Alanya, Turkki

Näin herkutellaan Alanyassa – saako tämä veden kielellesi?

Turkkilainen ruoka on tunnettu herkullisuudestaan, ja myös Etelä-Turkissa sijaitsevassa Alanyassa voi maistella monipuolisesti perinteisiä herkkuja.

Turkin-matkalla et jää nälkäiseksi

Turkin Alanya on suosittu matkakohde myös suomalaisten matkailijoiden joukossa. Kaupunki sopii mainiosti lomakohteeksi ruokaa rakastaville lomailijoille, sillä monipuolinen turkkilainen ruokakulttuuri kukoistaa myös Alanyassa.

Aloita aamu runsaalla turkkilaisella aamiaisella, juo päiväkahvina turkkilaiseen tapaan paikallista teetä tai kahvia ja nautiskele lounaalla meren antimia. Ruokapäivän kruunaa kauden kasviksia ja herkullista lihaa sisältävä illallinen, joka päättyy joko makeaan baklavaan tai tuoreisiin hedelmiin.

Turkkilaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, ja paikalliset kertovatkin mielellään omasta ruoastaan ja suosittelevat lempiaterioitaan myös matkailijoille. Jos vieras keittiö tuntuu liian eksoottiselta, aloita tutustuminen turkkilaiseen ruokaan helpoista asioista: kahvista, teestä ja makeista baklava-pähkinäleivoksista.

Katso kuvat Alanyan ruokatarjonnasta ja lähde herkulliselle matkalle!

Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Turkkilainen aamiainen on hyvin runsas ja se koostuu monista erilaisista komponenteista.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Monissa katukojuissa myydään herkullisia gözleme-lettuja, jotka ovat tavallisesti makeita.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Alanyan hedelmävalikoima on hyvin monipuolinen.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Ohut leipä toimii tarvittaessa myös ruokailuvälineenä.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Makea turkkilainen omenatee tai perinteinen musta tee kruunaavat aterian.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Alanyan sijainti meren rannalla takaa, että kaupungissa syödään runsaasti kalaa.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Kasviksia ja yrttejä on tarjolla suuri valikoima.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Turkkilaista kahvia kannattaa maistaa ainakin kerran matkan aikana.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Jälkiruokana tarjoillaan makeiden leivosten sijaan usein tuoreita hedelmiä.
Kuva: Inka KhanjiAlanya, Turkki
Makea ja pähkinäinen baklava-leivos on parhaimmillaan hyvin rapea.

>> Lue lisää vinkkejä Alanyaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 11.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia