Kuva: Inka Khanji
Alanya, Turkki

Näin herkutellaan Alanyassa – saako tämä veden kielellesi?

Turkkilainen ruoka on tunnettu herkullisuudestaan, ja myös Etelä-Turkissa sijaitsevassa Alanyassa voi maistella monipuolisesti perinteisiä herkkuja.

Turkin-matkalla et jää nälkäiseksi

Turkin Alanya on suosittu matkakohde myös suomalaisten matkailijoiden joukossa. Kaupunki sopii mainiosti lomakohteeksi ruokaa rakastaville lomailijoille, sillä monipuolinen turkkilainen ruokakulttuuri kukoistaa myös Alanyassa.

Aloita aamu runsaalla turkkilaisella aamiaisella, juo päiväkahvina turkkilaiseen tapaan paikallista teetä tai kahvia ja nautiskele lounaalla meren antimia. Ruokapäivän kruunaa kauden kasviksia ja herkullista lihaa sisältävä illallinen, joka päättyy joko makeaan baklavaan tai tuoreisiin hedelmiin.

Turkkilaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, ja paikalliset kertovatkin mielellään omasta ruoastaan ja suosittelevat lempiaterioitaan myös matkailijoille. Jos vieras keittiö tuntuu liian eksoottiselta, aloita tutustuminen turkkilaiseen ruokaan helpoista asioista: kahvista, teestä ja makeista baklava-pähkinäleivoksista.

Katso kuvat Alanyan ruokatarjonnasta ja lähde herkulliselle matkalle!

Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Turkkilainen aamiainen on hyvin runsas ja se koostuu monista erilaisista komponenteista.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Monissa katukojuissa myydään herkullisia gözleme-lettuja, jotka ovat tavallisesti makeita.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Alanyan hedelmävalikoima on hyvin monipuolinen.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Ohut leipä toimii tarvittaessa myös ruokailuvälineenä.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Makea turkkilainen omenatee tai perinteinen musta tee kruunaavat aterian.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Alanyan sijainti meren rannalla takaa, että kaupungissa syödään runsaasti kalaa.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Kasviksia ja yrttejä on tarjolla suuri valikoima.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Turkkilaista kahvia kannattaa maistaa ainakin kerran matkan aikana.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Jälkiruokana tarjoillaan makeiden leivosten sijaan usein tuoreita hedelmiä.
Alanya, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Makea ja pähkinäinen baklava-leivos on parhaimmillaan hyvin rapea.

>> Lue lisää vinkkejä Alanyaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 11.1.2019

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia