Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Meren herkkuja Norjassa

artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Vuonojen maassa meri on kaikkialla läsnä ja kala aina tuoretta. Unohda turskavitsit ja tutustu Norjan herkkuihin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 05.07.2012
facebook   whatsapp

Jopa satojen kilometrien pituiset vuonot halkovat vuoristoista Norjaa tehden sekä maisemat upeiksi että kalastuksen vaivattomaksi. Turskavitsit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Norjan ravintoloissa saat eteesi ensiluokkaisia herkkuja.

Oslo

Merellisen Oslon paras ravintolatarjonta löytyy Aker Bryggen alueelta aivan keskustasta Oslonvuonon maisemista. Rantabulevardin varrella on koko liuta ruokapaikkoja terasseineen – kulje katu päästä päähän, käy ihailemassa bulevardin päähän kohonnutta uudenkarheaa asuinaluetta ja valitse ruokapaikka paluumatkalla.

Aker Bryggeltä löytyy esimerkiksi viihtyisä ja oslolaisittain kohtuuhintainen Jacob Aall Brasserie & Bar, jonka terassilla ruoka maistuu ja ilta kuluu rattoisasti. Kalaruoistaan tunnetaan Tjuvholmen Sjømagasin, jonka yhteydessä toimii myös kalakauppa.

Jacob Aall Brasserie & Bar
Stranden 63, Aker Brygge, Oslo
www.jacobaall.no

Tjuvholmen Sjømagasin
Tjuvholmen Allé 14, Oslo
www.sjomagasinet.no

Bergen

Bergenin vanha hansakortteli Bryggen on valittu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Vanhat puurakennukset kapeine kujineen ja varjoisine sisäpihoineen vievät aikamatkalle satojen vuosien taa.

Ravintola Enhjørningen kuuluu viehättävällä tavalla samaan ajan patinoimaan sarjaan: aika on painanut lattiat ja seinälaudat ehkä vinoon, mutta niitä ei tulisi mieleenkään suoristella.

Ruoka ja palvelu ovat täällä ensiluokkaisia ja valikoima kattaa merenelävät lohesta ostereihin ja äyriäisiin. Jos olet Norjan-matkallasi utelias maistamaan valasta, täällä on siihen mahdollisuus.

Restaurant Enhjørningen
Bryggen 29, Bergen
www.enhjorningen.no

Stavanger

Intohimoisen höyrylaivaharrastajan perustama ja sisustama ravintola N.B. Sørensens Dampskibsexpedition näyttää keräilijän taivaalta. Ravintola on täynnä kuvia, tauluja ja muuta rekvisiittaa ajalta ennen bensamoottoreita.

Stavangerin sievän satama-alueen ravintolakorttelissa sijaitseva paikka tarjoaa sekä pikkupurtavaa että täyttävämpiä aterioita.

N.B. Sørensens Dampskibsexpedition
Skagen 26, Stavanger
www.herlige-restauranter.com

Ålesund

Bacalao ei ole vain portugalilaisten herkku. Ålesundin XL Diner on jenkkityyppisestä nimestään huolimatta pohjoisen Euroopan suurin ja koko Euroopan yksi kuuluisimmista bacalao-ravintoloista.

Bacalao on kuivattua turskaa, tarkemmin sanottuna kapakalaa. Listalta löytyy toki muutakin, mutta tänne tullaan nimenomaan bacalaon vuoksi ja sitä onkin tarjolla varsin monenlaisina variaatioina.

XL Diner
Skaregata 1, Ålesund
www.xldiner.no

Riikka Krenn

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.