Kuva: Visit Arizona
Arizonassa on maailman ainoa McDonald's, jonka logo on turkoosi

Maailmassa on yksi McDonald’s, jossa tuttu logo näyttää aivan erilaiselta – tiedätkö syyn?

Yhdysvalloista löytyy yksi McDonald’s, jonka logoa ei voi bongata mistään muualta.

Mäkkärin tutut kultaiset kaaret turkooseina

Harvemmin matkailijoilla tulee mieleen kuvauttaa itsensä pikaruokaravintola McDonald’sin edessä. Ketjulla on kuitenkin yksi toimipiste, joka saa ohikulkijat hieraisemaan silmiään ja pysäyttämään menopelinsä.

Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitsevassa Sedonassa toimii McDonald’s, jonka tutun kaarilogon väri on keltaisen sijaan turkoosi. Kyseessä on ainoa paikka maailmassa, jossa logon väriä on muutettu näin rajusti.

Mitenkään uudesta näystä ei ole kyse: turkooseilla kaarilla varustettu pikaruokaravintola avattiin Sedonassa jo vuonna 1993.

Erikoisen päätöksen taustalla on Sedonan kaupunkia koskeneet tiukat rajoitukset. Kaiken, mitä kaupunkiin rakennettiin, tuli sulautua ympäröiviin aavikkomaisemiin. Neonkeltaisia logoja ei haluttu häiritsemään harmoniaa.

Väriksi valikoitui turkoosi, sillä ostoskeskuksen muissa yrityksissä oli turkoosit nimikyltit. Pikaruokajätti suostui kompromissiin.

Värin lisäksi Sedonan pikaruokaravintolassa on muitakin eroavaisuuksia tyypilliseen Mäkkäriin. Ketjun nimeä ei näy ravintolarakennuksessa ollenkaan, vaan ainoa vinkki ruokailijoille on turkoosi logo. Isot tienvarsimainokset puuttuvat niin ikään kokonaan.

Sedonan hienovaraisesti piilotetusta McDonald’sista on tullut muutakin kuin nälkäisten matkailijoiden helppo tankkauspiste. Turkoosien kaariensa ansiosta kyseessä on eräänlainen tienvarsinähtävyys.

Arizona on suosittu kohde Yhdysvalloissa erityisesti automatkailijoiden keskuudessa. Osavaltiosta löytyy hulppeita luonnonpaikkoja kuten maailmankuulu Grand Canyon, kirkasvetinen Horseshoe Bend sekä valokuvaajien suosima Antelope Canyon.

Sedona sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Flagstaffista, jota pidetään porttikaupunkina Grand Canyonin kansallispuistoon.

Katso alta, miltä tuttu logo näyttää eri värisenä!

A post shared by ange la la (@ange_poccia) on

A post shared by arisa (@arisasokei) on

A post shared by hirohiro (@amala_hirohiro) on

Lue myös: Maailman ainoa kelluva McDonald’s jäi autioksi – seissyt hylättynä jo pitkään

Lähde: The Daily Meal, Visit Sedona
Kuvat: Visit Arizona, Instagram

Päivitetty: 17.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia