Hyppää sisältöön

Koe tuttu kohde uudella tavalla – viisi syytä lähteä ruokamatkalle Saksaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.03.2018
Maistuva ruoka, paikalliset viinit ja edulliset hinnat tekevät Saksasta mainion kohteen herkuttelijalle. Katso viisi syytä tehdä ruokamatka Saksaan ja suunnittele seuraava lomasi herkkujen äärelle!

Matkoja kohteeseen Saksa

Valmismatkat alk. 176 € Näytä matkat

1. Herkullinen ruoka

Saksalainen ruoka jää usein Euroopan tunnetuimpien keittiöiden varjoon, mutta maasta löytyy paikallisia herkkuja moneen makuun, vaikka monelle ensimmäisenä mieleen tulevat olut ja makkarat. Makumaailma ja klassikkoannokset vaihtelevat eri puolilla maata matkustaessa, sillä jokaisella alueella on omat erikoisuutensa.

Tyypillinen saksalainen ruoka on melko tuhtia ja liharuoat ovat maassa suosittuja. Niiden kanssa tarjoillaan perinteisesti perunasta valmistettuja lisukkeita tai hapankaalia. Saksalaisia jälkiruokaklassikoita ovat esimerkiksi Schwarzwaldin suklainen kirsikkakakku sekä punaisista marjoista valmistettu, kiisseliä muistuttava rote grütze.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Laadukkaat viinit

Herkullisen ruoan kanssa matkailijalle on tarjolla laadukkaita saksalaisia viinejä. Saksassa on 13 viinialuetta, joiden viinitiloja kierrellen saa kulumaan pidemmänkin loman. Kiinnostavimpia viinialueita ovat esimerkiksi Moselin, Reinin ja Neckarin jokilaaksot, jotka ovat erinomaisia kohteita herkuttelijan autolomalle.

Saksa on kuuluisa valkoviineistä ja maassa viljellyistä valkoisista rypäleistä suosituin on riesling. Osa maan viinialueista keskittyy kuitenkin punaviiniin ja erityisesti pinor noir -rypäleestä valmistettuihin viineihin.

ShutterstockSaksalainen ruoka
Saksan viinialueisiin pääsee tutustumaan kätevästi autolomalla.

3. Monipuolinen ravintolatarjonta

Saksan kaupungeissa riittää ravintolatarjontaa aina perinteisistä ruokapaikoista Michelin-tähdellä palkittuihin ravintoloihin, joita on Saksassa lähes 300. Paikallisen ruoan lisäksi maan ravintolat tarjoilevat monipuolisesti eri ruokakulttuurien herkkuja, joten vaihtoehdoista ei tule lomalla pulaa.

Erityisesti Saksan pääkaupunki Berliini on tunnettu trendikkäistä ruokapaikoista ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Kaupunkiin avautuu jatkuvasti kiinnostavia ruokapaikkoja klassikkoravintoloiden rinnalle ja kaupungista löytyy sopivia vaihtoehtoja myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

Inka KhanjiSaksalainen ruoka
Saksan pääkaupunki Berliini on tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnasta, josta löytyy vaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

4. Edullinen hintataso

Saksan ravintoloiden hintataso yllättää suomalaismatkailijan positiivisesti, sillä ravintoloissa syöminen on kotimaata edullisempaa. Hintataso kuitenkin vaihtelee suuresti kohteen ja ravintolan mukaan. Suurimmissa kaupungeissa sekä tasokkaimmissa ravintoloissa hinnat ovat luonnollisesti korkeampia kuin pienemmistä kaupungeista löytyvissä paikallisissa ruokapaikoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvimmillaan pääruoan voi saada ravintolassa noin kympillä ja kahden hengen illallisen alle 50 eurolla. Edullisempia herkkuja voi ostaa katuruokakojuista, joissa vatsan saa täyteen jopa parilla eurolla. Suosituimpiin katuruoka-annoksiin kuuluvat esimerkiksi currywurst ja döner kebab.

5. Helposti ja nopeasti perille

Saksa on suomalaisille helppo lomakohde, sillä maahan on tarjolla runsaasti suoria lentoyhteyksiä. Helsingistä pääsee suorilla lennoilla esimerkiksi Berliiniin, Frankfurtiin ja Müncheniin, joista voi kätevästi jatkaa pienempiin kaupunkeihin autolla, junalla tai bussilla.

Lyhyen lentoajan vuoksi Saksa on kätevä kohde viikonloppulomalle. Suora lento Helsingistä Berliiniin kestää noin kaksi tuntia ja Etelä-Saksassa sijaitsevaan Müncheniinkin pääsee kahdessa ja puolessa tunnissa. Lennot Saksaan mahtuvat myös pienempään matkabudjettiin, sillä esimerkiksi halvimmillaan suorat lennot Berliiniin saa alle sadalla eurolla.

Omalla autolla reissuun lähtevälle mainio vaihtoehto on matkustaa Saksaan laivalla. Finnlinesilla on päivittäinen laivayhteys Helsingistä Pohjois-Saksan Travemündeen, joka kestää noin 30 tuntia.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jägermeisterin kotikaupunki Wolfenbüttel

Tiesitkö, missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on todellinen idylli

Saksan parhaat rannat

Näin hienoja rantoja Saksasta löytyy – yllätytkö maisemista? 5 kohdevinkkiä

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja