Hyppää sisältöön

Kahvin aromin perässä – esittelyssä neljä ihastuttavaa kahvilaa Tallinnassa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.11.2015
Kahvilakulttuuri on Tallinnassa ollut aina eläväistä. Pieniä kahviloita on useita ja iso osa niistä tekee itse leivoksensa. Moni myös jauhaa itse kahvin, ja perinteisiä suklaa- ja marsipaaniherkkuja löytyy paljon.

Pysähdy hetkeksi ja nauti kahvista

Tallinna-päivän ohjelmaan kannattaa varata nähtävyyksien katselun ja ostosten lisäksi myös hetki vapaata aikaa. Istahda ihanaan kahvilaan ja pysähdy nauttimaan kaupungin tunnelmasta.

Monenlaiset makeat herkut kuuluvat Viron kahvilaperinteeseen. Virolaiset itse sanovat marsipaanin saaneen alkunsa Tallinnasta, mutta tälläisen tarinan todenperäisyyttä ei ole varmistettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinna jakaantuu selvästi vanhaan kaupunkiin ja uuteen, modernimpaan, kaupunginosaan. Uudella puolella kaupunkia kahvilat ovat hengeltään tyylikkäitä, pelkistettyjä ja arvokkaan näköisiä, kun taas vanhassakaupungissa kahvilat ovat yleisesti ottaen maallisemman näköisiä ja somia. Kaupungissa on monta kahvilaa, jonka juuret menevät yli sadan vuoden taakse.

Poimimme esittelyyn neljä kiinnostavaa kahvipaikkaa Tallinnasta – Tallinna on niin lähellä, että Viroon voisi lähteä ensi kerralla vaikkapa vain brunssille tai kahviloita kokeilemaan!

Maiasmokk Kohvik

Tallinnan ja koko Viron vanhin kahvila on Maiasmokk Kohvik. Kahvilan sisustus on lähes täydellisesti sadan vuoden takaa. Kahvilan yhteydessä on myös Marsipaanihuone, jossa on taiteilija paikalla maalaamassa marsipaaniin kuvioita myös yleisön toiveiden mukaan. Marsipaanihuoneessa voi myös kuulla marsipaanin historiasta aina keskiajalta saakka.

Maiasmokk kohvik

Viro-Tallinna-Kahvila10-Fanni-LauraPatanen
Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk Kohvik on peräisin vuodelta 1864.

Art Café

Art Café vanhassakaupungissa ihastuttaa jatkuvasti vaihtuvilla taidetöillään. Art Caféssa on esillä muun muassa paikallisten taiteilijoiden ja taidekoulun näyttelyitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Art café

VIro-Tallinna-Kahvila11-Fanni-LauraPatanen
Art Cafe on tyylikäs kahvila vanhassakaupungissa.

Saiakangi

Myös Saiakangi-kahvila hurmaa Tallinnan vanhassakaupungissa. Ystävällinen henkilökunta tarjoaa maistuvia käsintehtyjä herkkuja ja maukasta kahvia. Tämä paikka on erinomainen vaikka vaikka aamupalatarpeeseen.

Saiakangi Kohvik

Viro-Tallinna-Kahvila12-Fanni-LauraPatanen
Saiakangi Kohvik sijaitsee kätevästi aivan Raatihuoneentorin kupeessa.

Lyon

Lyon-kahvila on osa Viru-keskusta, vanhankaupungin ja niin sanotun ulkokaupungin rajamaastossa sijaitsevaa isompaa tavaratalokompleksia. Näin syksyllä Lyon kuten moni muukin kahvila näyttää vähän yksinäiseltä ulkoapäin, mutta sisältä löytyy tyylikäs paikka, herkkuja ja iloinen henkilökunta. Helppo valinta suomalaisturistille!

Lyon café

Viro-Tallinna-Kahvila13-Fanni-LauraPatanen
Viru-keskuksessa sijaitsevassa Lyon kahvilassa oli herkullisia kakkuja.

Teksti ja kuvat: Fanni-Laura Patanen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja