Kuva:
Tallinnan ravintolavinkit

Joko kokeilit näitä uutuuksia? Viisi ravintolavinkkiä Tallinnaan

Lyhyen tauon jälkeen Tallinnaan on taas alkanut ilmestyä uusi mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Suunta on kaikilla sama – ulos ydinkeskustasta.

1. Vastinetta rahalle Kohvik Sesoonissa

Kalamajan kaupunginosassa sijaitsevan suomalaisillekin tutun F-hoonen nopeasti suosituksi tehnyt kokkikaksikko Maia Smõslova ja Inka Keller ovat avanneet uuden ruokapaikan nimeltä Kohvik Sesoon. Ravintolan maukas ja terveellinen ruoka valmistetaan sesongin tuoreista raaka-aineista.

Sesoonia ei ole ihan helppo löytää, mutta siitäkin huolimatta suurehko ruokapaikka täyttyy aamusta iltaan. Ravintolasta löytyykin yksi kaupungin parhaista hinta-laatusuhteista: kallein pääruokakin irtoaa alle kymmenenellä eurolla.

Kohvik Sesoon

2. Kalaherkkuja Kohalikissa

Tällaista taloa ei uskoisi löytyvän Tallinnan keskustan tuntumasta. Ei myöskään uskoisi, että talon sisällä on uusi kuuma ruokapaikka. Kohalik (suomeksi “paikallinen”) on Uus Maailm -nimisen kaupunginosan oma kortteliravintola.

Tallinnan uudet ravintolatKuva:

Ruokalista on lyhyt ja kala-painotteinen. Syyksi selviävät perhe-siteet: ravintolan perustajien suvussa on kaksikin rantakalastajaa, joiden varhain aamulla pyytämät kalat ovat jo lounasaikaan lautasella. Kohalik tarjoaa hyvää kotiruokaa isoina annoksina, aivan kuten virolaisissa kodeissa on tapana.

Kohalik

3. Kolm Sibulat – yksinkertaista ja maukasta

Kolm Sibulat (suomeksi “kolme sipulia”) on Ö- ja Moon-ravintoloista tunnetun Zastserinski-ravintolaperheen uusin luomus, joka tarjoaa edellämainittuja paikkoja yksinkertaisempaa ruokaa edullisemmalla hinnalla. Tästä onkin tullut suorastaan trendi Viron ravintola-alalla.

Tallinnan uudet ravintolavinkitKuva:

Edulliset hinnat johtuvat ennen kaikkea halvemmista kiinteistökustannuksista keskustan ulkopuolella. Virolaiset syövät ulkona enemmän kuin koskaan, mutta suosivat kohtuuhintaisia ravintoloita. Trendin aloittikin juuri Roman Zastserinski Moon-ravintolallaan.

Kolm Sibulat

4. Salt – kodikas tunnelma kortteliravintolassa

Kadriorgilaisten oman kortteliravintolan Saltin taustalta löytyy kokenut ravintolakonkari Veiko Treumann. Tämä ravintola on kuitenkin hieman poikkeuksellinen, sillä Treuman on ideoinut sen Tiina-vaimolleen – ravintolassa onkin lämmin ja kodikas tunnelma. Nuori ravintolaväki matkustaa innokkaasti ja tarjoaa maailmalla maistettuja makuja omalla tavallaan.

Salt

5. Cru – laadukasta ruokaa vanhankaupungin sydämessä

Tallinnan ruokamatkalle sopii hyvin pieni ja persoonallinen hotelli. Keskustaa ympäröiviä uutuusravintoloita pääsee testaamaan helposti majoittumalla niiden keskelle – eli keskustaan. Viru-kadulla sijaitsevan 15 huoneen Crun kaikki huoneet ovat eri näköisiä ja hinnat keskitasoa halvempia.

Herkuttelijan TallinnaKuva:

Ruokamatkalaisen kannattaa syödä yksi illallinen hotellin omassa ravintolassa. Crun hinnat ovat hieman korkeampia, mutta vastaavasti myös ruoka on enemmän fine dining -tyylistä. Hotellin aamupala tehdään useimmiten virolaisten pientuottajien raaka-aineista.

Cru

Lähde: Flavours of Estonia / Aivar Hanson
Kuvat: Lauri Laan

Päivitetty: 13.9.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 3,14 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia