Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko arvaat, mitä tehdään kaupungissa nimeltä Tequila? Täällä sinäkin voit tutustua kuuluisaan juomaan

Flickr / gabrielsaldana artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Aitoa oikeaa tequilaa valmistetaan tietysti Meksikon Tequilassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.02.2017
facebook   whatsapp

Tequilan alue on myös Unescon maailmanperintökohde

Monille suomalaisille tequila on snapsi, jota saatetaan tilata porukalla yökerhon juhlahumussa. Mutta tiesitkö, että aivan kuten esimerkiksi aitoa samppanjaa valmistetaan Ranskan Champagnessa, on todellisen tequilan koti Meksikon Tequilassa?

Tequila on siniagaavesta valmistettava väkevä alkoholijuoma. Se on Meksikossa niin oleellinen osa paikallista kulttuuria, että Tequilan alue on jopa Unescon maailmanperintökohde. Alueella matkailijat voivat tutustua tequilan valmistusprosessiin, kiertää tislaamoja ja tietysti maistella tequilaa.

Virallisesti tequilaa saa valmistaa vain viidessä Meksikon osavaltiossa. Suurin osa kaikesta maan tequilasta valmistetaan Jaliscon osavaltiossa, josta löytyy myös Tequilan kaupunki. Ei olekaan ihme, että kaupungissa toimii muun muassa juomalle ja sen valmistukselle omistettu museo.

Tequila sijaitsee noin 65 kilometrin kilometrin päässä Guadalajaran kaupungista. Alueelle voi matkustaa myös Puerto Vallartasta, jonne Finnair aloittaa suorat lennot marraskuussa 2017. Kaupunkien välinen ajomatka kestää noin neljä tuntia.

Suosittu tapa kiertää Ruta del Tequilaa eli Tequila-reittiä on junan kyydistä käsin. Junan kyytiin voi nousta esimerkiksi Guadalajarassa, ja ihailla ikkunasta aukeavia agaavepeltoja. Retkiin kuuluu maisteluja, joissa matkailijat voivat kokeilla agaavea ja totutella tequilan makuun, jota ei paikallisten mielestä suinkaan tarvitse peittää suolalla ja sitruunalla.

Retki alueelle sopii myös matkailijoille, jotka eivät ole kiinnostuneet tequilasta. Maisemat ovat komeat: agaavepellot levittäytyvät vuorten reunustamaan laaksoon. Tislaamojen kupeessa toimii hotelleja ja ravintoloita.

Katso kuvat Tequilan alueelta! Tällaisissa maisemissa kuuluisa juoma syntyy.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / gabrielsaldana, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.