Hyppää sisältöön

Joko kokeilit tätä? Huippukokin helposta Twitter-reseptistä tuli hitti

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.01.2014
Yhtä hyvää kuin Italiassa? Kokeile julkkiskokin Twitterissä jakamaa kastikereseptiä pastan kanssa.

Helppo pastakastike huippukokilta

Helsingissä toimivista Muru- ja Pastis-ravintoloista tunnettu kokki Henri Alén jakoi Twitterissä helpon tomaattimurskapohjaisen kastikereseptin ja sai kotikokit innostumaan.

Reseptin synnyttämän uteliaisuuden myötä monien suomalaiskauppojen hyllyt tyhjenivät Mutti-tomaattimurskasta. Twitter-käyttäjät jakoivat sosiaalisessa mediassa innokkaasti kuvia Alénin reseptillä valmistamistaan annoksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Mun mielestä tomaattisoosi purkkitomaateista on taidetta. Yksi parhaista arkiruoan pilareista. Ja suotta tehdään päin mäntyä usein, Alén kirjoitti Twitterissä.

Kaupoissa myytävistä pastoista Alén suosittelee kastikkeen kylkeen De Cecco -spagettia. Mies jakaa kotikokeille myös yhden nyrkkisäännön.

– Salaisuus on sipulin hauduttamisessa ja murskassa. Älä polta, hauduta. Siinä avain.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun miehen sosiaalisessa mediassa jakamasta reseptistä tuli ilmiö – syksyllä käyttäjiä villiinnytti Alénin somemunakas.

Nappaa resepti talteen ja kokeile kotona – onko kastike yhtä hyvää kuin Italiassa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henri Alénin #soosi

  • 1 prk Mutti-tomaattimurskaa (tai muuta hyvälaatuista tomaattimurskaa)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 dl punaviiniä

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia vähintään 10 minuuttia öljyssä matalalalla lammöllä. Rakennat makeuden.

2. Lisää mukaan sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää loput murskasta ja 2 desilitraa vettä. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuuttia ja lisää punaviini – eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja pippuria myllystä. Jos hifistelet, kaksi palaa appelsiininkuorta. Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin päälle heti kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Resepti: @HenriAlen
Kuva: Flickr / rpavich

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Pad thai

Tässä helppo makumatka Thaimaahan – näin valmistat pad thain kotona

Thaimaan ravintolaetiketti

Joko tunnet Thaimaan ravintolaetiketin? 8 asiaa, jotka on hyvä tietää

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja