Viisi tunnettua herkkua, jotka on keksitty hotelleissa – oletko maistanut näitä kaikkia?
1. Waldorf-salaatti
New Yorkin Waldorf Astoria -hotellissa syntynyt Waldorf-salaatti on kenties kuuluisin hotellissa kehitetty ruokalaji. Reseptin keksi vuonna 1896 hotellin hovimestari Oscar Tshirky.
Waldorf Astoria tunnettiin tuohon aikaan nimellä Waldorf Hotel. Salaattiin kuuluu perinteisesti omenaa, selleriä, majoneesia ja saksanpähkinöitä. Ruokalaji saavutti heti suuren suosion, ja sitä tarjoillaan edelleen Waldorf Astorian ravintolassa.
2. Lindströmin pihvi
Ruotsalainen klassikko, Lindströmin pihvi, tarjoiltiin ensimmäistä kertaa kalmarilaisen Hotell Wittin pöytään 4. toukokuuta 1862. Tehtailija Henrik Lindström tilasi seurueelleen Venäjällä maistamaansa ruokaa muistuttavia pihvejä kertoen valmistusaineiksi jauhelihan, punajuuren, perunan, kananmunan, kapriksen, suolan ja valkopippurin. Näin ruotsalaiset siis omivat ilmeisesti alun perin venäläisen ruokalajin.
3. Suklaabrownie
Perinteisen amerikkalaisen suklaabrownien kerrotaan syntyneen Chicagon Palmer House Hotelissa vuoden 1893 maailmannäyttelyn aikaan. Hotellin naisvieraat toivoivat jälkiruokaa, joka mahtuisi kätevästi eväsrasiaan ja jonka voisi syödä sormin. Suklaan lisäksi reseptiin kuului saksanpähkinää ja herkullinen aprikoosikuorrutus.
4. Piña Colada
Piña Colada -drinkki keksittiin San Juanin Caribe Hilton Hotel & Casino -hotellissa vuonna 1954. Sen kehitti hotellin oma baarimikko Ramon Monchito Marrero. Juomaan haluttiin vangita Puerto Ricon trooppiset maut. Pääraaka-aineita ovat ananasmehu, vaalea rommi ja kookokosmaito.
5. Singapore Sling
Tämä tunnettu juoma näki päivänvalon vuonna 1915 Raffles Hotelissa Singaporessa. Lukemattomat vieraat ovat vuosien varrella nauttineet virkistävän drinkin hotellin Long Barissa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Shutterstock