Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Herkuttelijan Tartto – katso kuusi kiinnostavaa ravintolavinkkiä kaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Tartosta löytyy useita laadukkaita ravintoloita ja kahviloita, joiden herkkuja maistellessa nousee vesi kielelle. Esittelyssä kuusi hyvää ruokapaikkaa!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 06.03.2020
facebook   whatsapp

Loistavia ravintoloita ja vilkasta yöelämää

Etelä-Viron Tartosta löytyy pieneen kokoonsa nähden paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita. Tartto on tunnettu opiskelijakaupunki, joten kaupungissa on myös vilkas yöelämä. Iltaisin viihteelle suuntaava voi valita tyylikkäistä cocktailbaareista, tunnelmallisista olutravintoloista ja sykkivistä yökerhoista.

Tarton ravintoloissa on edullinen hintataso, joten myös kaupungin parhaissa ravintoloissa voi herkutella järkevällä summalla. Kaupungin ravintolat edustavat lukuisia eri ruokakulttuureja.

Suurin osa tunnetuimmista ravintoloista ja kahviloista löytyy keskustasta läheltä raatihuoneentoria ja Tarton yliopiston päärakennusta. Pöytävaraukset voi kätevästi tehdä ravintoloiden nettisivuilla tai soittamalla.

Katso kiinnostavat poiminnat Tarton ravintolatarjonnasta!

1. Meat Market ja Meat Market Cocktail Bar

Meat Market jakautuu kahteen osaan, joista toinen on ravintolapuoli ja toinen cocktailbaarin puoli. Nuorekkaassa ja tyylikkäässä paikassa myös henkilökunta muodostuu nuorista oman alansa osaajista.

Kuten ravintolan nimestä voi päätellä ovat ruokalistalla pääosassa liha ja cocktailit. Listalla on paljon erilaisia ja eri kokoisia pihvejä grillistä sekä esimerkiksi hampurilaisia. Vaikka lista on lihapainotteinen, on tarjolla myös mereneläviä ja kalaa.

Cocktailbaarin puolella on lista pienempiä annoksia, joista voi muodostaa haluamansa kokonaisuuden. Annoksien kanssa on suunniteltu myös sopivat cocktailit. Cocktaileja on tarjolla laaja valikoima, jossa on valittavana perinteisiä klassikoita ja baarimikkojen innovatiivisia luomuksia.

Meat Market
Küütri 3, 51007 Tartto

2. Chez Andre

Chez Andren pääkokki on kunnianhimoinen ja luova, ja ravintola haluaa erottua Tarton muista paikoista. Annoksissa ja ruokalistassa nousevat esille pääkokin omat kokemukset eri maista, joissa hän on asunut ja vieraillut.

Chez Andressa on todella laaja ruokalista, jossa on käytetty paljon eri raaka-aineita, joten jokaista ruokailijaa miellyttävä vaihtoehto on varmasti tarjolla. Ruoissa yhdistyy perinteisiä makuja eksoottisempiin elämyksiin ja vanhoja perinteitä ravintola-alan uusiin tuuliin. Listalta löytyy paljon ranskalaiselle keittiölle tyypillisiä annoksia kuten hanhenmaksaa ja tartarpihvejä.

Persoonallisten ruoka-annosten ja hulppeiden esillepanojen lisäksi ravintola tarjoilee myös edullista lounasta. Ravintolan yhteydessä toimii leipomo, jossa valmistetaan kakkuja ja leivonnaisia asiakkaiden toiveiden mukaan.

Chez Andre
Küütri 3, 51007 Tartto

3. Ravintola Antonius

Ravintola Antonius on elegantti ja perinteikäs ravintola. Ravintola sijaitsee samannimisen hotellin alakerrassa Tarton yliopiston päärakennusta vastapäätä. Ravintola on tunnettu tyylikkäästä sisustuksesta ja tasokkaasta palvelusta.

Antoniuksen ruokalista tarjoaa laadukkaita annoksia hyvistä raaka-aineista. Ruokien valmistuksessa voidaan toiveesta ottaa huomioon kasvisruokailijoiden ja allergikoiden toiveet. Ravintolalla on erinomainen viinilista, josta löytyy sopiva viini jokaiseen ruokalajiin.

Ravintola tarjoaa hulppeat puitteet erityistilaisuuksien juhlistamiseen. Perinteistä ja laadukasta ravintolaa etsivälle Antonius on oikea paikka nauttia loistava illallinen.

Antonius
Ülikooli 15, 51003 Tartto

4. Polpo

Tyylikkään yksinkertaisesti sisustettu ravintola Polpo sijaitsee Hotel Londonin yhteydessä. Vuonna 2012 perustettu ravintola on yksi Tarton parhaista ja sijoittuu myös hyvin koko Viron parhaita ravintoloita listatessa.

Ravintolan ruokalista yhdistelee Välimeren ruokakulttuuria paikallisiin virolaisiin herkkuihin. Polpon lista on monipuolinen, ja tarjolla on Välimeren alueille tyypilliseen tapaan runsaasti kalaa ja liha-annoksia. Lapsille on ravintolassa oma ruokalista.

Polpossa käytetään tuoreita ja puhtaita raaka-aineita, joihin yhdistellään eksoottisia makuja. Annokset ovat luovia ja niiden esillepanoon on panostettu.

Polpo
Rüütli 9, 51007 Tartto

5. Hõlm

Ravintola Hõlmissa on panostettu sekä ruokalistaan että palveluun, jotka ovat molemmat todella tasokkaita. Hõlm onkin arvosteltu White Guide -ravintolalistauksessa korkean tason ravintolaksi.

Ravintolan ruokalista on lyhyt mutta monipuolinen, joten jokainen herkuttelija löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon. Annoksien yksityiskohdat ovat tarkkaan hiottuja niin makumaailman kuin esillepanon suhteen. Hõlmissa on avokeittiö, joten ravintolan asiakkaat voivat seurata annosten valmistumista.

Hõlmin à la carte -listalla pääruokien hinnat liikkuvat noin 20 eurossa. Ravintolalla on myös viiden ruokalajin maistelumenu.

Hõlm
Ülikooli 14, 51003 Tartto

6. Werner Cafe-Lounge

Werner Cafe-Lounge toimii sekä kahvilana että ravintolana. Monikerroksisen rakennuksen alakerrassa on kahvila erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja notkuvine tiskeineen, kun taas yläkerrasta löytyy ravintola-alue.

Tunnelmallinen kahvilapuoli on ehdoton vierailukohde hyvän kakun ja kahvin ystävälle. Tarjolla on laaja valikoima leivonnaisia ja muita leipomotuotteita, jotka tehdään kahvilan omassa leipomossa joka päivä. Valikoimasta löytyy myös gluteenittomia vaihtoehtoja.

Ravintolan ruokalistalla on keittoja, salaatteja ja pastoja. Lisäksi on valittavana päivittäin vaihtuvia tarjousannoksia. Wernerin hinnat ovat edulliset verrattuna ruoan ja palvelun laatuun.

Werner
Ülikooli 11, 51003 Tartto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.