Hyppää sisältöön

Nautiskele Kanarialla! Herkuttelijan lomatärpit Gran Canarialle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.11.2017
Paikallisherkkuja ja Kanarian omia viinejä - katso seitsemän tärppiä makumatkailijalle!

1. Kanariallakin viljellään viiniä

Espanjasta tuskin löytyy kolkkaa, jossa viiniperinne ei olisi jollain tavoin läsnä, eivätkä Kanariansaaret muodosta poikkeusta tähän. Santa Brigidan viinimuseo on helppo paikka aloittaa syvempi tutustuminen Gran Canarian viineihin.

Santa Brigidassa voit perehtyä viininviljelyn historiaan ja myös maistella paikallisia erikoisuuksia. Tämä ilmainen museo on ympärivuotisesti auki tiistaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. Lisätietoa Gran Canarian viineistä ja viinimuseosta löydät täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Maista Agaeten kahvia

Tiestikö, että Gran Canarian Agaetessa sijaitsevat ainoat eurooppalaiset kahviviljelmät? Kahvinkasvatuksen historia ulottuu 1800-luvulle, jolloin alueella päätettiin alkaa viljellä kahvipensaita. Ilmasto osoittautui tarkoitukseen sopivaksi ja Agaetessa valmistetaan edelleen kylän nimeä kantavaa Café de Agaete -merkkistä kahvia. Hyvä tuliaisvinkki!

Los Berrazales
Bodega Los Berrazales tarjoaa aitoja kanarialaisia herkkuja. Täällä valmistetaan myös Gran Canarian omaa kahvia.

3. Guia tunnetaan juustoistaan

Santa María de Guía, tai tuttavallisemmin vain Guía, on Gran Canarian kenties tunnetuimman juuston kotikylä. Täällä valmistetaan herkullisia kylän nimeä kantavia juustoja, joiden alkuperä juontaa paimenia varten valmistettuihin eväisiin. Pääset maistelemaan juustoja esimerkiksi Guían sunnuntaimarkkinoilla.

4. Vieraile Arucasin rommitehtaalla

Vierailu Arucasin rommitehtaalla on jännittävä kokemus. Vuonna 1884 perustettu tehdas tuottaa Gran Canarian sokeriruo’osta valmistettua rommia. Tämän taiteenlajin saloihin voi tutustua tehdaskierroksella ja maistiaisilla.

Arucasin on Gran Canarian pääkaupungista Las Palmasista vain kivenheitto, joten visiitti on helppo toteuttaa sieltä käsin vaikkapa päiväretkenä tai osana saarikierrosta.

Arucasin nähtävyyksiin kuuluu myös näyttävä basalttinen goottilaiskirkko, joka vaikuttaa vanhemmalta kuin lopulta onkaan: se on itse asiassa valmistunut pitkien rakennustöiden jälkeen vasta vuonna 1977.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Teneriffan matkailuEspanja
Ryppyperunat ovat klassinen ruokasuosikki Kanariansaarilla.

5. Firgasin kirkkaat vedet

Kuulostaako nimi Firgas tutulta? Olet ehkä saanut Kanarialla hotellissa tai ravintolassa eteesi vesipullon, joka on peräisin tästä saaren pohjoisosassa sijaitsevasta kylästä. Firgasin vesi on kirkasta ja sitä pidetään mineraalipitoisuutensa vuoksi erittäin terveellisenä. Merkki on Kanariansaarten tunnetuin mineraalivesibrändi.

Firgasin kylä itsessään on varsin pieni, mutta se on autenttinen ja idyllinen etappipiste esimerkiksi automatkalaiselle tai saarta moottoripyörän selästä tutkivalle lomailijalle.

6. Löydä saaren parhaat ravintolat

Gran Canarian parhaat ravintolat tarjoilevat laadukasta mutta mutkatonta ruokaa. Kanarialainen keittiö perustuu tuoreisiin ja selkeisiin raaka-aineisiin.

Hotellien yhteydestä ja rantakaduilta löytyy toki paljon hyviä ravintoloita, mutta niiden taso vaihtelee laidasta laitaan ja ennakkoon on vaikea arvioida, tuleeko rantakuppilassa eteen puolivillainen turistiannos vaiko aitoa paikallisruokaa. Pääsääntöisesti vilkkaimmilta turistikaduilta on syytä hakeutua syrjempään jos toivot autenttista ateriakokemusta.

Laadukasta ruokapaikkaa etsivän kannattaa tukeutua paikallisten vinkkeihin tai esimerkiksi tähän listaukseen Kanarian parhaista ravintoloista.

Inka KhanjiEspanja
Viinitarhavierailu on ehdoton Gran Canarian -loman aikana.

7. Poimi mukaan herkkusuun tuliaiset

Hyviä tuliaisia Gran Canarialta ovat esimerkiksi paikalliset viinit. Lomatunnelma palaa hetkessä, kun myöhemmin yhdessä matkaseurueesi kanssa muistelette ihanaa lomaa viinin äärellä. Lentäen matkustaminen tietenkin rajoittaa viinien kuljettamista, mutta yksi tai kaksi pulloa on helppo pakata mukaan.

Paketti Kanariansaarten omia maukkaita kahvipapuja on myös erikoinen tuliainen. Monet tuovat mukanaan myös oliiviöljyä, hunajaa tai paikallisia makeisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herkkutuliaiset voi hankkia vaikkapa Las Palmasin värikkäästä kauppahallista, jossa tosin suurin osa tarjonnasta keskittyy tuoretuotteisiin, joita on hankalampi kuljettaa Suomeen. Silti jo tunnelman vuoksi hallissa kannattaa vähintäänkin piipahtaa.

>> Lue lisää vinkkejä Gran Canarialle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto, Riikka Krenn, Inka Khanji ja Teneriffan matkailu

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 19 vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Käytännön faktat Kanariansaarista

Näitä kysymyksiä sinäkin mietit ennen ensimmäistä matkaa Kanarialle – 15 nopeaa vastausta

Suorat lennot Tampereelta Gran Canarialle

Suorat lennot Tampereelta Gran Canarialle – Air Baltic avaa reitin Las Palmasiin

Näin suunnittelet kylpyläloman Kanarialla

Millaisia kylpylät ovat Kanarialla? 6 asiaa, jotka haluat tietää ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja