hero taustakuva

Herkuttele Napolissa – kahdeksan ravintolavinkkiä pizzan kotikaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Napoli on mainio lomakohde hyvästä ruoasta nauttivalle matkailijalle. Pizzaa täytyy herkun kotikaupungissa tietysti testata, mutta Napolista löytyy myös muita kiinnostavia ruokaelämyksiä – katso tästä kohdevinkit!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 12.11.2019
facebook   whatsapp

1. L’Antica Pizzeria Da Michele

Pizzan kotikaupungista Napolista ei voi lähteä maistamatta paikallista pizzaa. L’Antica Pizzeria Da Michele on yksi kaupungin perinteisimmistä ja tunnetuimmista pizzerioista. Pizzeriassa tarjoillaan ainoastaan klassisia margherita- ja marinara-pizzoja. Margheritassa on tomaattikastiketta ja mozzarellaa, kun taas marinassa on vain tomaattikastiketta ja yrttejä.

L’Antica Pizzeria Da Michele sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Napolin katedraalilta. Ravintola, joka on nähty myös Eat Pray Love -elokuvassa on erittäin vierailtu ja paikalla on usein paljon ihmisiä, joten jonottamiseen kannattaa varautua.

2. Osteria Da Carmela

Vuonna 1967 perustettu Osteria Da Carmela tarjoilee tyypillisiä napolilaisia ruokia kaupungin historiallisessa keskustassa. Annokset valmistetaan perinteisillä resepteillä, jotka ovat kulkeneet ravintolan perustajien suvussa. Ravintola on perheyritys, jota nykyään pyörittää perustaja Don Vincenzon tytär.

Osteria Da Carmelan ruokalistalta löytyy esimerkiksi pastoja ja runsaasti mereneläviin keskittyviä annoksia. Ravintola on avoinna sekä lounaalla että illallisella.

3. Tandem Ragú

Vuodesta 2013 asti toiminut ravintola Tandem on keskittynyt erityisesti napolilaistyylisen ragú-lihakastikkeen valmistamiseen. Tomaattikastikkeesta, lihasta, kasviksista ja punaviinistä valmistettu kastike tarjoillaan erilaisten perinteisten pastojen kanssa, joita ovat esimerkiksi rigatoni ja gnocchi.

Tandem sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin historiallisella alueella lähellä monia nähtävyyksiä. Ravintola on avoinna päivittäin puolilta päivin melkein keskiyöhön saakka.

4. Pescheria Mattiucci

Rannikolla sijaitsevassa Napolissa pääsee herkuttelemaan myös kalalla ja merenelävillä. Kalaravintoloita on kaupungissa runsaasti, mutta yksi erikoisista kohteista on Pescheria Mattiucci, joka toimii päivisin kalakauppana että iltaisin pienenä ravintolana.

Pescherian Mattiucissa annokset valmistetaan aina tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Ravintolalla on myös hyvä viinilista, ja moni saapuukin ravintolaan nauttimaan viiniä ja kevyttä illallista.

5. Pizzeria Starita A Materdei

Maittavaa pizzaa löytyy Napolissa myös esimerkiksi Pizzeria Staritasta. Jo 1940-luvulla perustetun pizzerian listalla on sekä klassikkopizzoja että ravintolan omia erikoisuuksia. Ravintolassa voi testata myös paikallisia friteerattuja erikoisuuksia, kuten montanaraa, joka on friteeratusta taikinasta tehty pizza.

Pizzeria Starita on avoinna päivittäin lounas- ja illallisaikaan. Suosittuun ravintolaan ei voi tehdä etukäteen pöytävarausta.

6. Palazzo Petrucci

Michelin-tähdellä palkittu Palazzo Petrucci on mainio valinta fine diningin ystäville tai juhlahetkiä varten. Ravintola sijaitsee hieman Napolin keskustan ulkopuolella upealla paikalla meren rannalla, joten ruokaillessa pääsee ihastelemaan myös kauniita maisemia.

Palazzo Petruccin ruokalista on syntynyt perinteiden ja uusien ideoiden yhdistämisen tuloksena. Ravintolalla on sekä à la carte -lista että maistelumenu. Ravintolan hintataso on melko korkea, sillä jo edullisimmat alkuruoat maksavat yli 20 euroa annokselta.

7. Wine Boat

Wine Boat on tunnelmallinen viinibaari, jossa voi viettää rentoa iltaa ja tutustua italialaisiin viineihin. Viinibaarissa järjestetään viininmaisteluita, joissa testataan kolmesta viiteen viiniä. Viinien kanssa tarjoillaan paikallisia juustoja ja leikkeleitä.

Wine Boat on avoinna joka päivä. Maanantaista perjantaihin viinibaari aukeaa viideltä, kun taas viikonloppuisin ovet aukeavat jo puolilta päivin. Wine Boat sijaitsee Galleria Umberton vieressä.

8. Zero Zero Grano

Pizzaa ja pastaa rakastava Italia saattaa olla haastava matkakohde keliaakikoille, mutta Napolissa on mahdollista herkutella täysin gluteenittomassa ravintolassa. Zero Zero Grano tarjoaa gluteenittomia ja laktoosittomia versioita monista tyypillisistä italialaisista herkuista. Ravintolan listalta löytyy niin pastaa kuin mereneläviä.

Zero Zero Grano sijaitsee keskeisellä paikalla, lyhyen kävelymatkan päässä Galleria Umberton kaupoista. Ravintola on avoinna lounaalla ja illallisella lukuun ottamatta maanantaita ja keskiviikkoa. Maanantaisin ravintola on suljettu ja keskiviikkoisin tarjolla on vain illallista.

>> Lue myös: Sinäkin syöt pizzaa – mutta tiesitkö, mikä on kaikkien rakastaman klassikon todellinen tarina?

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.