Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsingin parhaat etniset ravintolat – seitsemän suosikkia vaihtoehtoineen

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Iskikö ikävä Thaimaahan tai Japaniin? Kaukokaipuuta voi lievittää Helsingin lukuisissa etnisissä ravintoloissa. Katso tärpit pääkaupungin ravintoloihin!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 05.02.2020
facebook   whatsapp

1. Thaimaalainen: Lemon Grass

Helsingin etnisten ravintoloiden kestosuosikki on Kalliossa sijaitseva thaimaalaisravintola Lemon Grass. Edullinen ravintola ei leveile näyttävällä sisustuksella tai gourmet-annoksilla, vaan sieltä saa mutkatonta ja edullista thairuokaa.

Ravintola on suosionsa vuoksi usein täynnä, joten varaudu ottamaan ruoka mukaan. Kalliossa on useita hyviä thairavintoloita, joten hyvä varasuunnitelma Lemon Grassin tilalle on myös lähistöllä sijaitseva Korphai.

Lemon Grass
Kolmas linja 12

2. Japanilais-havaijilainen: Hoku

Yksi kaupungin kiitellyimmistä japanilaisista ravintoloista on japanilaisia ja havaijilaisia vaikutteita yhdistävä Hoku. Ravintoloitsija Ryan Shibuyalla on ollut liikkeet myös Punavuoressa ja Ullanlinnassa, mutta nykyisin Hokun herkullisia ruokia saa vain Kampista.

Hinnoiltaan Hoku on japanilaisruokien kalliimmasta päästä, eli jos haluaa maistella fuusiokeittiön sijaan puhdasta japanilaista ruokaa edullisemmin, kannattaa suunnaksi ottaa Vallilan Mashiro. Yksi Mashiron motoista on se, että japanilainen ruoka on muutakin kuin sushia: ravintolasta saa edullisesti myös japanilaisia nuudeliruokia.

3. Kiinalainen: Mei Lin

Kun puhutaan kiinalaisesta ruoasta, tiivistetään yhteen käsitteeseen monta hyvin erilaista ruokaperinnettä. Helsingin pidetyimpiin kiinalaisiin ravintoloihin kuuluu Mei Lin, jonka keittiössä kokataan Lounais-Kiinasta peräisin olevaa sichuanilaista ruokaa.

Sichuanilainen ruoka sisältää usein tulista sichuaninpippuria. Ravintolan herkkuihin kuuluukin tulinen hotpot, jossa dipataan lihaa, tofua ja sieniä. Ruokalistalla on myös vähemmän tulisia vaihtoehtoja.

Mei Linin vaihtoehdoksi voi ottaa Kruununhaassa sijaitsevan Bei Fangin, jossa Sichuanin lisäksi kokataan Dongbein, Hunanin ja Pekingin alueen makuja.

Mei Lin
Annankatu 29

4. Vietnamilainen: Lie Mi

Yksi kaupungin suosituimmista vietnamilaista on värikäs Lie Mi, jossa tarjotaan muun muassa salaisella reseptillä valmistettua pho-keittoa. Keitosta saa myös kasvisversion, kuten monista muistakin ravintolan annoksista.

Ravintolalla on pisteet Töölössä, Kampissa, Kalliossa ja Tampereella. Tarjolla on myös aasialaistyylinen brunssi, joka katetaan lauantaisin Kallion ravintolassa ja sunnuntaisin Töölössä.

Huippuluokan vaihtoehto on myös ollut suomalaiskokkien Tomi Björckin ja Matti Wikbergin perustama aasialainen fuusiokeittiö Farang, joka muutti uusiin tiloihin 2020.

Lie Mi
Runeberginkatu 56, Hämeentie 19, Urho Kekkosen katu 1

5. Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka: Sandro

Kalliossa sijainneesta kioskista ponnistanut Sandro on ravintola, joka tunnetaan nyt Helsingin lisäksi myös Tampereella ja Espoossa. Sandron ruoka on sekoitus Pohjois-Afrikkaa ja Lähi-itää. Keittiön maut viettävät eniten Marokkoon, mutta mukana on myös muun muassa libanonilaisia, turkkilaisia ja kreikkalaisia vaikutteita.

Vaihtoehdoksi voi ottaa toisen helsinkiläisketjun Levantin, joka tarjoilee ruokaa valikoimalla falafeleja, alkuruoka-mezejä ja salaatteja.

Sandro
Kaivokatu 8, Kolmas linja 17, Urho Kekkosen katu 1

6. Meksikolainen: Taqueteria El Rey

Moderni meksikolainen taqueria on ravintola, joka on keskittynyt tacoihin. Taqueteria El Rey tarjoaa myös mahdollisuuden ottaa noin 50 euron maistelumenun, jossa pääsee maistelemaan kahdeksaa eri ruokalajia alkupaloineen ja jälkiruokineen.

El Reyllä on liikkeet Annankadulla ja Vuorimiehenkadulla. Annankadun ravintolalla on hieman Vuorimiehenkatua laajempi lista, mutta Vuorimiehenkadulla on suurempi tacovalikoima.

Jos etsii hinta-laatusuhteeltaan hyvää meksikolaista, poikkeamisen arvoinen on myös Suburritos kauppakeskus Forumin yläkerrassa.

Taqueteria El Rey
Vuorimiehenkatu 18, Annankatu 20

7. Venäläinen: Šašlik

Perinteikäs venäläisravintola Šašlik on sekä ravintola että elämys, sillä ruoan tarjoamiseen yhdistetään ripaus teatteria: samppanjapullon voi tilata avattavaksi miekalla ja perinteisiin asuihin pukeutuneet muusikot soittavat balalaikkaa ravintolaillallisen taustalla.

Šašlik on perustettu jo vuonna 1972, ja se tarjoaa kaikkia venäläisen keittiön klassikkoja blineista borssikeittoon. Hyvä vaihtoehto Eirassa sijaitsevalle ravintolalle on töölöläinen Troikka.

Šašlik
Neitsytpolku 12

>> Lue myös: Missä syödä Helsingissä? Kymmenen suosikkiravintolaa

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Jäikö listalta uupumaan suosikkiravintolasi? Vinkkaa se kommenteissa!

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.