Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haluatko valmiiseen joulupöytään? Näillä vuoden 2019 joululounailla joulu sujuu kiireettömästi

Inka Khanji artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Suomalainen joulu tiivistyy hyvään ruokaan ja yhteiseen aikaan perheen kanssa. Lue vinkit valmiisiin joulupöytiin eri puolilla Suomea.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 27.11.2019
facebook   whatsapp

Pöytä on katettu

Stressaako jouluruokien kokkaaminen? Varaamalla pöydän valmiilta joululounaalta säästät itsesi ja läheisesi hermojen kiristymiseltä ja vietät rentoa laatuaikaa perheesi kanssa. Joulumielelle pääsee virittäytymään ympäri Suomea, sillä maukkaita lounaita tarjoillaan ravintoloissa ympäri maan.

Ravintolat luottavat perinteiseen jouluruokaan, ja niiden listoilta löytyvät lähes takuuvarmasti suomalaisten lempiruoat rosolli, graavilohi ja joulukinkku. Useimmat ravintolat ovat huomioineet myös erityisruokavaliot, joten varausta tehdessä niitä kannattaa kysyä erikseen. Monista joulupöydistä löytyy nykyään myös runsas valikoima kasvisvaihtoehtoja.

Jouluruokien hintahaitari vaihtelee noin 20 eurosta 70 euroon.

Muista varata jouluateria hyvissä ajoin, sillä osa ravintoloista myy suosituimmat päivät loppuun hetkessä.

Lue vinkit joulupöytiin Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun!

Viking Linen joulubuffet

Viking Linen joululounaille pääsee sekä Helsingistä että Turusta. Punaisilla laivoilla on vuoden 2019 joulupöydässä Ruotsin kokkimaajoukkueen suunnittelema joulubuffet, jonka laaja valikoima yllättää – et todennäköisesti edes tiennyt, että silliä voi tarjota näin monella eri tavalla.

Ruotsalaisesta ja ahvenanmaalaisesta keittiöstä vaikutteita saanut buffet tarjoaa hyvän valikoiman kausiherkkuja myös kasvissyöjille, koska tarjolla on vegaaninen joulupöytä ja vegaaninen jälkiruokapöytä.

Lisäksi mukana on Ruotsin juniorimaajoukkueen laatima lasten oma joulubuffet karkkitaloineen.

The Buffet -joulupöytä on tarjolla joka päivä 15.11.–26.12.2019. Joulubuffetin hinta vaihtelee laivan ja viikonpäivän mukaan, tavallisesti se on noin 30-45 euroa. Alaikäisten joulubuffet maksaa 10-15 euroa.

Viking Line

Ravintola Bassi, Turku

Turkulaisen ravintola Bassin alkuruokapöydässä korostuvat kala, mäti ja muut meren antimet. Lounaalla tarjoillaan myös rannikolla tuttua sesonkiherkkua skagen-katkarapuja. Pääruoalla tarjoillaan sinappikuorrutettua rypsiporsaankylkeä, turskaa ja kuningasrapua tai maa-artisokkarisottoa.

Joululounaalla on paljon perinteisiä makuja, mutta ravintolan omaan tyyliin valmistettuina – esimerkiksi rosolli valmistetaan paahdetuista juureksista.

Bassin joululounas katetaan 10.–13.12. ja 17.–20.12.2019. Kattaukset alkavat kello 11 ja kello 13. Joululounaan hinta on 49 euroa aikuiselta ja 24,50 alle 12-vuotiaalta lapselta.

Ravintola Bassi
Läntinen Rantakatu 9, Turku

Ravintola Loiste, Helsinki

Sokos Hotel Vaakunan yläkerran ravintolassa voi virittäytyä joulutunnelmaan upeiden kaupunkimaisemien äärellä. Ravintola Loisteen noutopöytä sisältää perinteisiä joulumakuja kuten joulukinkkua, rosollia ja erilaisia kalavaihtoehtoja.

Alkupalapöytä sisältää muun muassa mätivalikoiman, merianturaterriiniä, kotimaisesta lihasta valmistettua hirvipateeta, savuporotartaria, joulukinkkua, rosollia ja paahdettua kukkakaali-karpalosalaattia.

Lämpimässä pöydästä on muun muassa lipeäkalaa, joulumakkaroita, karjalanpaistia ja jouluisia laatikoita. Jälkiruoalla herkutellaan appelsiini-pannacottalla ja piparkakku-suklaamoussella.

Vaakunan lisäksi myös Tornin ja Presidentin hotelliravintolat tarjoavat joululounasta. Tornissa on tarjolla joululounaan lisäksi illallinen, ja Presidentissä voi nauttia ensimmäistä kertaa Linnanvoudin joulubuffetista. Presidentissä järjestetään joulun alla myös show & dinner -illallistilaisuuksia.

Ravintola Loisteen joulupöytä on katettu 9.–20.12.2019, arkisin 11-15.30 ja lauantaisin 13-16. Hinta 64 euroa aikuiselta ja lapsilta 3 euroa jokaista ikävuotta kohti aina 12 ikävuoteen saakka.

Ravintola Loiste
Asema-Aukio 2, Helsinki

Ravintola Tiiliholvi, Tampere

Tiiliholvi sijaitsee jugendtalon kellarissa Tampereen ydinkeskustassa. Ravintola valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella.

Alkuruokabuffet koostuu perinteisistä jouluherkuista kuten rosollista, mädistä, graavilohesta, laatikoista ja joulukinkusta. Pääruokana on haudutettua turskaa tai haudutettua häränrintaa, ja jälkiruoaksi tarjoillaan taatelikakkua ja aprikoosisorbettia. Pääruoat tarjoillaan pöytiin.

Tiiliholvin joulubuffet katetaan 2.12.–20.12. arkisin kello 11–14.30. Hinta on 48 euroa henkilöltä.

Ravintola Tiilihovi
Kauppakatu 10, Tampere

Hilton Kalastajatorppa, Helsinki

Helsingissä sijaitsevan Hilton Kalastajatorpan jouluklassikoihin lukeutuu Pyöreän salin perinteinen joulupöytä. Näyttävä tila ja kauniit koristelut tekevät Kalastajatorpan joululounaasta erityisen. Vuonna 2019 pöydässä korostuvat kotimaiset raaka-aineet ja lähiruoka.

Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja kuten suomalainen kalapöytä silleineen ja lohineen, laatikoita, kinkkua, rosollia sekä monia erilaisia lihoja ja myös lämmintä kalaa. Jälkiruokapöytä on monipuolinen ja herkulline, ja se sisältää muun muassa jouluhalon sekä joulukakkua. Kalastajatorpan joulupöytä sopii erinomaisesti vegaaneille, sillä tarjolla on vegaaninen joulupöytä alkuruokineen, lämpimine vaihtoehtoineen ja jälkiruokineen.

Hilton Kalastajatorpan joulupöytä katetaan 10.–21.12.2019 arkisin 11.30–16.00. Lounaan hinta arkisin on 69 euroa henkeä kohden, lauantaisin 59 euroa. 5–12-vuotiaiden lasten lounas maksaa 29 euroa ja alle viisivuotiaat lapset pääsevät herkuttelemaan veloituksetta.

Hilton Kalastajantorppa
Kalastajatorpantie 1, Helsinki

Grand Hotel Tammer, Tampere

Tampereen Radisson Blu Grand Hotel Tammer on perinteikäs tamperelainen ravintola, jossa tarjoillaan perinteinen noutopöytälounas. Joululounasta tähdittävät kaikki perinteiset jouluherkut: laatikot, kinkku ja runsas kalalajitelma. Ikoninen Tammer on Tampereen maamerkki, jonka joululounas tarjoillaan mahtipontisissa puitteissa.

Lounas sisältää muun muassa kaloja, savuporoa, Tammerin maalaispateeta, paikallista lihahyytelöä sekä erilaisia juustoja ja salaatteja. Lisäksi tarjolla ovat perinteinen joulukinkku, palvattu kalkkuna ja joulumakkara sekä jouluiset jälkiruoat.

Lounasta tarjotaan 9.12. kello 12 sekä 10.–13.12. ja 16.–19.12. kello 11.30 ja 14.00. Perjantaina 20.12. lounas tarjoillaan vielä 11.30. Lounaan hinta on 56 euroa, mikä lisäksi voi ottaa suositusviinit.

Grand Hotel Tammer
Satakunnankatu 13, Tampere

Villa Hannala, Oulu

Oulun Toppilansaaressa sijaitseva Villa Hannala tarjoaa joululounaalle tunnelmallisen miljöön, sillä vuonna 1858 rakennettu pitsihuvila henkii ihanaa joulutunnelmaa.

Tavallisesti vain kesäkaudella avoinna oleva kahvila-ravintola avataan joulunaluskaudeksi, jolloin tarjolla on sekä perinteisiä keittolounaita että jouluherkkuja. Joululounaalla pöytään katetaan muun muassa rosollia, laatikoita, kinkkua, viher- ja sienisalaattia.

Vuonna 2019 luvassa on myös 14. joulukuuta järjestettävä jouluinen kakkubuffet.

Villa Hannalan joululounas tarjoillaan 10.–21. joulukuuta 2018 kello 10.30–15. Lounaan hinta on 25 euroa henkeä kohden.

Villa Hannala
Kahvelitie 1, Oulu

Restaurant Eevert, Helsinki

Restaurant Eevertin joululistalla on maa-artisokka-samppanjakeittoa, paahdettua nieriää, haudutettua karitsaa ja jälkiruokana jouluparfeeta.

Kotimaiset maut maistuvat muun muassa kuusenkerkissä, ja ravintolan sisustuksessa on käytetty suomalaista designia.

Restaurant Eevertin joululounas tarjoillaan 9.–20.12 kello 11.30-15. Lautasannoksina tarjoiltava lounas maksaa 55 euroa henkilöltä, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 30 eurolla.

Ravintola Eevert
Ratakatu 9, Helsinki

Ravintola Juuri, Helsinki

Ravintola Juuren joululounas on poikkeuksellinen siksi, että ruokalista vaihtuu viikoittain. Joululounaaseen kuuluu kalapainotteinen menu, jossa on vuoroviikoin tarjolla myös hirveä, kanaa, karitsaa ja porsasta.

Juuren joululounas katetaan ensimmäistä kertaa 2.12. ja jatkuvat aina 20.12. saakka arkisin kello 11.00–14.30. Joululounaan hinta on 38 euroa, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 30 eurolla.

Ravintola Juuri
Korkeavuorenkatu 27, Helsinki

Marina, Turku

Turun Radisson Blu Marina tarjoaa joulun perinteisiä makuja rannikolle tyypillisesti katkaravuilla ja saaristolaislimpuilla. Marinan joululounaalla pääsee herkuttelemaan myös osteribufeella, joululaatikoilla ja kinkulla.

Joululounas tarjoillaan Marinan toisessa kerroksessa, josta on näkymä Aurajoelle.

Marinan joululounas tarjoillaan 11.12.-.13.12. sekä 17.12.-20.12. kello 11.30-15.00. Joululounaan hinta on 58 euroa.

Radisson Blu Marina
Linnankatu 32, Turku

Teksti: Elina Venttola ja Inka Khanji
Kuvat: Inka Kanji ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.