Kuva: Inka Khanji
Joululounas

Haluatko valmiiseen joulupöytään? Näillä vuoden 2019 joululounailla joulu sujuu kiireettömästi

Suomalainen joulu tiivistyy hyvään ruokaan ja yhteiseen aikaan perheen kanssa. Lue vinkit valmiisiin joulupöytiin eri puolilla Suomea.

Pöytä on katettu

Stressaako jouluruokien kokkaaminen? Varaamalla pöydän valmiilta joululounaalta säästät itsesi ja läheisesi hermojen kiristymiseltä ja vietät rentoa laatuaikaa perheesi kanssa. Joulumielelle pääsee virittäytymään ympäri Suomea, sillä maukkaita lounaita tarjoillaan ravintoloissa ympäri maan.

Ravintolat luottavat perinteiseen jouluruokaan, ja niiden listoilta löytyvät lähes takuuvarmasti suomalaisten lempiruoat rosolli, graavilohi ja joulukinkku. Useimmat ravintolat ovat huomioineet myös erityisruokavaliot, joten varausta tehdessä niitä kannattaa kysyä erikseen. Monista joulupöydistä löytyy nykyään myös runsas valikoima kasvisvaihtoehtoja.

Jouluruokien hintahaitari vaihtelee noin 20 eurosta 70 euroon.

Muista varata jouluateria hyvissä ajoin, sillä osa ravintoloista myy suosituimmat päivät loppuun hetkessä.

Lue vinkit joulupöytiin Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun!

Viking Linen joulubuffet

Viking Linen joululounaille pääsee sekä Helsingistä että Turusta. Punaisilla laivoilla on vuoden 2019 joulupöydässä Ruotsin kokkimaajoukkueen suunnittelema joulubuffet, jonka laaja valikoima yllättää – et todennäköisesti edes tiennyt, että silliä voi tarjota näin monella eri tavalla.

Ruotsalaisesta ja ahvenanmaalaisesta keittiöstä vaikutteita saanut buffet tarjoaa hyvän valikoiman kausiherkkuja myös kasvissyöjille, koska tarjolla on vegaaninen joulupöytä ja vegaaninen jälkiruokapöytä.

Lisäksi mukana on Ruotsin juniorimaajoukkueen laatima lasten oma joulubuffet karkkitaloineen.

The Buffet -joulupöytä on tarjolla joka päivä 15.11.–26.12.2019. Joulubuffetin hinta vaihtelee laivan ja viikonpäivän mukaan, tavallisesti se on noin 30-45 euroa. Alaikäisten joulubuffet maksaa 10-15 euroa.

Viking Line

Ravintola Bassi, Turku

Turkulaisen ravintola Bassin alkuruokapöydässä korostuvat kala, mäti ja muut meren antimet. Lounaalla tarjoillaan myös rannikolla tuttua sesonkiherkkua skagen-katkarapuja. Pääruoalla tarjoillaan sinappikuorrutettua rypsiporsaankylkeä, turskaa ja kuningasrapua tai maa-artisokkarisottoa.

Joululounaalla on paljon perinteisiä makuja, mutta ravintolan omaan tyyliin valmistettuina – esimerkiksi rosolli valmistetaan paahdetuista juureksista.

Bassin joululounas katetaan 10.–13.12. ja 17.–20.12.2019. Kattaukset alkavat kello 11 ja kello 13. Joululounaan hinta on 49 euroa aikuiselta ja 24,50 alle 12-vuotiaalta lapselta.

Ravintola Bassi
Läntinen Rantakatu 9, Turku

Ravintola Loiste, Helsinki

Sokos Hotel Vaakunan yläkerran ravintolassa voi virittäytyä joulutunnelmaan upeiden kaupunkimaisemien äärellä. Ravintola Loisteen noutopöytä sisältää perinteisiä joulumakuja kuten joulukinkkua, rosollia ja erilaisia kalavaihtoehtoja.

Alkupalapöytä sisältää muun muassa mätivalikoiman, merianturaterriiniä, kotimaisesta lihasta valmistettua hirvipateeta, savuporotartaria, joulukinkkua, rosollia ja paahdettua kukkakaali-karpalosalaattia.

Lämpimässä pöydästä on muun muassa lipeäkalaa, joulumakkaroita, karjalanpaistia ja jouluisia laatikoita. Jälkiruoalla herkutellaan appelsiini-pannacottalla ja piparkakku-suklaamoussella.

Vaakunan lisäksi myös Tornin ja Presidentin hotelliravintolat tarjoavat joululounasta. Tornissa on tarjolla joululounaan lisäksi illallinen, ja Presidentissä voi nauttia ensimmäistä kertaa Linnanvoudin joulubuffetista. Presidentissä järjestetään joulun alla myös show & dinner -illallistilaisuuksia.

Ravintola Loisteen joulupöytä on katettu 9.–20.12.2019, arkisin 11-15.30 ja lauantaisin 13-16. Hinta 64 euroa aikuiselta ja lapsilta 3 euroa jokaista ikävuotta kohti aina 12 ikävuoteen saakka.

Ravintola Loiste
Asema-Aukio 2, Helsinki

Ravintola Tiiliholvi, Tampere

Tiiliholvi sijaitsee jugendtalon kellarissa Tampereen ydinkeskustassa. Ravintola valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella.

Alkuruokabuffet koostuu perinteisistä jouluherkuista kuten rosollista, mädistä, graavilohesta, laatikoista ja joulukinkusta. Pääruokana on haudutettua turskaa tai haudutettua häränrintaa, ja jälkiruoaksi tarjoillaan taatelikakkua ja aprikoosisorbettia. Pääruoat tarjoillaan pöytiin.

Tiiliholvin joulubuffet katetaan 2.12.–20.12. arkisin kello 11–14.30. Hinta on 48 euroa henkilöltä.

Ravintola Tiilihovi
Kauppakatu 10, Tampere

Hilton Kalastajatorppa, Helsinki

Helsingissä sijaitsevan Hilton Kalastajatorpan jouluklassikoihin lukeutuu Pyöreän salin perinteinen joulupöytä. Näyttävä tila ja kauniit koristelut tekevät Kalastajatorpan joululounaasta erityisen. Vuonna 2019 pöydässä korostuvat kotimaiset raaka-aineet ja lähiruoka.

Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja kuten suomalainen kalapöytä silleineen ja lohineen, laatikoita, kinkkua, rosollia sekä monia erilaisia lihoja ja myös lämmintä kalaa. Jälkiruokapöytä on monipuolinen ja herkulline, ja se sisältää muun muassa jouluhalon sekä joulukakkua. Kalastajatorpan joulupöytä sopii erinomaisesti vegaaneille, sillä tarjolla on vegaaninen joulupöytä alkuruokineen, lämpimine vaihtoehtoineen ja jälkiruokineen.

Hilton Kalastajatorpan joulupöytä katetaan 10.–21.12.2019 arkisin 11.30–16.00. Lounaan hinta arkisin on 69 euroa henkeä kohden, lauantaisin 59 euroa. 5–12-vuotiaiden lasten lounas maksaa 29 euroa ja alle viisivuotiaat lapset pääsevät herkuttelemaan veloituksetta.

Hilton Kalastajantorppa
Kalastajatorpantie 1, Helsinki

Grand Hotel Tammer, Tampere

Tampereen Radisson Blu Grand Hotel Tammer on perinteikäs tamperelainen ravintola, jossa tarjoillaan perinteinen noutopöytälounas. Joululounasta tähdittävät kaikki perinteiset jouluherkut: laatikot, kinkku ja runsas kalalajitelma. Ikoninen Tammer on Tampereen maamerkki, jonka joululounas tarjoillaan mahtipontisissa puitteissa.

Lounas sisältää muun muassa kaloja, savuporoa, Tammerin maalaispateeta, paikallista lihahyytelöä sekä erilaisia juustoja ja salaatteja. Lisäksi tarjolla ovat perinteinen joulukinkku, palvattu kalkkuna ja joulumakkara sekä jouluiset jälkiruoat.

Lounasta tarjotaan 9.12. kello 12 sekä 10.–13.12. ja 16.–19.12. kello 11.30 ja 14.00. Perjantaina 20.12. lounas tarjoillaan vielä 11.30. Lounaan hinta on 56 euroa, mikä lisäksi voi ottaa suositusviinit.

Grand Hotel Tammer
Satakunnankatu 13, Tampere

Villa Hannala, Oulu

Oulun Toppilansaaressa sijaitseva Villa Hannala tarjoaa joululounaalle tunnelmallisen miljöön, sillä vuonna 1858 rakennettu pitsihuvila henkii ihanaa joulutunnelmaa.

Tavallisesti vain kesäkaudella avoinna oleva kahvila-ravintola avataan joulunaluskaudeksi, jolloin tarjolla on sekä perinteisiä keittolounaita että jouluherkkuja. Joululounaalla pöytään katetaan muun muassa rosollia, laatikoita, kinkkua, viher- ja sienisalaattia.

Vuonna 2019 luvassa on myös 14. joulukuuta järjestettävä jouluinen kakkubuffet.

Villa Hannalan joululounas tarjoillaan 10.–21. joulukuuta 2018 kello 10.30–15. Lounaan hinta on 25 euroa henkeä kohden.

Villa Hannala
Kahvelitie 1, Oulu

Restaurant Eevert, Helsinki

Restaurant Eevertin joululistalla on maa-artisokka-samppanjakeittoa, paahdettua nieriää, haudutettua karitsaa ja jälkiruokana jouluparfeeta.

Kotimaiset maut maistuvat muun muassa kuusenkerkissä, ja ravintolan sisustuksessa on käytetty suomalaista designia.

Restaurant Eevertin joululounas tarjoillaan 9.–20.12 kello 11.30-15. Lautasannoksina tarjoiltava lounas maksaa 55 euroa henkilöltä, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 30 eurolla.

Ravintola Eevert
Ratakatu 9, Helsinki

Ravintola Juuri, Helsinki

Ravintola Juuren joululounas on poikkeuksellinen siksi, että ruokalista vaihtuu viikoittain. Joululounaaseen kuuluu kalapainotteinen menu, jossa on vuoroviikoin tarjolla myös hirveä, kanaa, karitsaa ja porsasta.

Juuren joululounas katetaan ensimmäistä kertaa 2.12. ja jatkuvat aina 20.12. saakka arkisin kello 11.00–14.30. Joululounaan hinta on 38 euroa, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 30 eurolla.

Ravintola Juuri
Korkeavuorenkatu 27, Helsinki

Marina, Turku

Turun Radisson Blu Marina tarjoaa joulun perinteisiä makuja rannikolle tyypillisesti katkaravuilla ja saaristolaislimpuilla. Marinan joululounaalla pääsee herkuttelemaan myös osteribufeella, joululaatikoilla ja kinkulla.

Joululounas tarjoillaan Marinan toisessa kerroksessa, josta on näkymä Aurajoelle.

Marinan joululounas tarjoillaan 11.12.-.13.12. sekä 17.12.-20.12. kello 11.30-15.00. Joululounaan hinta on 58 euroa.

Radisson Blu Marina
Linnankatu 32, Turku

Teksti: Elina Venttola ja Inka Khanji
Kuvat: Inka Kanji ja Shutterstock

Päivitetty: 27.11.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (178 votes, average: 3,52 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

48 kommenttia

Hei. Varasin eilen 18.02 Finnairin lennot 9.3.2020 – 19.03. 2020 (meno/paluu) Malagaan. Haluaisin tietää, kuinka jatkossa. Voiko tehdä lähtöselvityksen netissä ja tuleeko liput nettiin? Entä maksu, miten se menee?
Terv. Hilkka-Marja Tanhuamäki

Seat24 on paikka jonne ei kannata mennä varaamaan koskaan mitään. Niin surkea palvelu ja väärän informaation anto surjealla englannin kielellä jostain intian perukoilta.
En suosittele!

Yhdellä Viron kartanot kiertomatkalla olen ollut Matkapokien reissulla. Ei valittamista. Toivoisin vaan enemmän noita Viron kiertoja ja muulloinkin kuin joulun aikaan.

thaimaan vetovoima hupenee samaa tahtia kun bhati on tullut kalliksi hinta taso on jo monessa tuotteessa korkeampi kuin suomessa sinne vaan tuhlaan kylla rahaa palaa ter yksi kynitty

Haluaisin lisätä yhden kodinvaihtopalvelun suosituslistaanne. Intervac on se alkuperäinen jo 50-luvulla kodinvaihtopalvelut aloittanut järjestö, joka edelleenkin on luotettava ja hyvin toimiva. Olemme olleet jäseniä 10 vuotta ja tehneet 15 onnistunutta kodinvaihtoa.

Näin vain vähän matkaavana olen kovin ihastunut kauniiseen Samoksen saareen. Toinen rauhallinen kohde on Side Turkissa. Nämä ovat kevään tai syksyn kohteita. Talvella lähilämpimään Kanarialle. Lanza tai ventura pääsääntöisesti.

Maksettua huoneistoa ei ollut kohteessa. Reklamaatoissa Ebookers vastasi: Emme valitettavasti voi taata, että kaikkien asiakkaiden varaukset toteutuvat aina varausvahvistuksen mukaan(?!?!). SIIS MAKSAN JOTAIN, EIKÄ OLE VARMAA, SAANKO SEN. Käsittämätöntä!! Nyt lähden Tuin matkalle…..

15.07.19 varasin huoneen hotelli olof torniosta ja maksoin huoneen mutta matkalla auto särkyi kuivaniemeen jouduin tilaamaan hinausauton autoni hinattiin ouluun joten joudun hotellivarauksen perumaan hotellista soitettiin teille perumisesta teiltä luvattiin palauttaa hotellimaksu 10päivän sisällä mutta rahoja ei ole näkynyt tililläni terv. erkki keränen

Itellä oli samanlaisia kokemuksia supersaverilta ku edellä mainituilla. Ostin lennot kolmelle pohjois Amerikkaan. Noin kk päästä tuli sposti että lennot on siirretty saman päivän illalle. Siitä meni jonkin aikaa että ne oli peruttu kokonaan.

Maksoin melkein 29688€ itsestäni miehestäni ja 4 lapsesta
No me lähdettiin ajamaan ja auton rengas puhkes peruin koko lentomatkan ja sanottiin että viikon päästä rahat pitäis tulla mutta ei tullu!

Veloittivat lentolipuista noin kolminkertaisen summan (2800e), jonka jälkeen rahojen palautuksessa suuria ongelmia. Nyt on ostopäivästä kulunut 18 päivää, eikä vieläkään ole rahoja tullut takaisin. (10 päivää+pankkisiirtopäivä on heidän itse ilmoittama aika)
Asiakaspalvelijan kanssa tilanne käyty läpi mutta asia ei etene.
Viime kerralla oli sama tilanne mutta en sitä enään muistanut.
Nyt on jääkaapinovessa travellinkin nimi paperilla, että en enään tähän yritykseen palaa asiakkaaksi.

Varokaa tätä yritystä!

Paras tapa on suunnitella matka ja sen vaatima budjetti. Jos tarvitsee lainaa on hyvä muistaa että lainoja on erilaisia: kertalainoja ja joustoluottoja. Jos rahantarve on jo lähtiessä selvä, silloin kannattaa kilpailuttaa kertaluotto ja nostaa rahat valmiiksia tilille.
Jos taas tarve on vararahasto -tyyppisestä lainasta, silloin on järkevää hakea joustoluotolta luottoraja valmiiksia, jota sitten voi käyttää tarpeen tullen.

Mielestäni paras keino on sisällyttää matkakustannukset budjettiin. Siis realistisesti.
Kun tämän tekee, mieli rauhoittuu ja miten paljon mukavampi onkaan lähteä lomalle.
Talous on täysin hallinnassa.

Olin muutaman viikon Banguissa -77. Ubangissa uiskenteli liikaa hyasinttejä…

toivoisin että saisin suomennetun ruokalistan viipurin viiking hotellista vaikka sähköpostiini. olemme mieltyneet tähän hotelliin. ruoka ja kaikki palvelut erinomaista, vaan ei osaa tilata ruokaa.

Kreetalle 2013 mennessä takana istuva pikkupoika survoi koko 4h matkan penkin välistä varpaita ahteriini. Ei uskonut kun kielsin, tuijottu tyhjällä katseella. Äiti kieltäytyi uskomasta että se on mahdollista” eihän sieltä pääse”. Ei kieltänyt lasta. Kippari sanoi että olemme 30.000 jalkaa korkeudessa, äiti opasti lapsilleen että ollaan 30 km korkeudessa, koko ajan uskomatonta läpätystä kovaan ääneen ja faktat täysin hukassa. Surrealistista, mutta selvisi miksi lapsen katse oli ”tyhjä”. Samoin kuin perheen isän.. Terkut sinne Tampereen suuntaan.

Tästäkin on ollut jo kuutisen vuotta aikaa toipua. Olisit korjannut lentokorkeuden paikan päällä jo, eikä näin pitkän ajan kuluttua jälkikäteen. Paljon on tyhjää aikaa ollut välissä…

Varokaa tätä matkatoimistoa!! (Travellink)
Varasin matkan ja otin siihen peruutusturvan. Peruin matkan ja lupasivat palauttaa 500 e 10 pv kuluessa. Nyt on kulut jo 35 pv eikä rahoja kuulu.
Olen soittanut sinne 3 kertaa aiemmin ja ovat luvanneet hoitaa asian, mutta mitään ei ole tapahtunut.
Tänään 23.4.2019 yritin taas soittaa sinne ja kun numero ei toiminut, tutkin nettiä ja näyttää siltä että ovat sulkeneet Suomen puhelinnumeron pysyvästi!!!
Mitään muuta numeroa sinne ei ole.
TAITAA JÄÄDÄ RAHAT SAAMATTA.
VAROKAA!!!
Timo

Tästä syystä kannattaa maksaa AINA luottokortilla. Luottoyhtiö maksaa sinulle ja ei tarvii taistella, jos maksoit käteisellä, hyvinkin meni rahat.

Ebookersin sivuilla hotellie hinnoissa ei näy lisähinnat. Esim. siivouksen lisähinta 150 e oli piilotettu.
Hinnat eivät ole vertailukelpoisia. Eikä ilmeisesti pysty vaihtamaan hotellia. Asia on vielä kesken.

Joskus vuosia sitten ostin matkoja travellinkin kautta eli kaupunkilomia. Kaikki toimi ihan ok. Nykyään ostan lennot Finnairilta ja hotellin varaan booking comista. Paras vaihtoehto ilman muuta.

Älkää ikinä asioiko Travellink kanssa, huonoa asiakaspalvelua ja asiakkaan harhaanjohtamista. Ostin erikseen peruutusturvan lippuihin, ja peruin matkan 1kk ennen sen ajankohtaa. Peruutuksen jälkeen tuli viesti, että vain 80% lipun hinnasta korvataan (ei kokonaissummasta). Tätä tietoa ei ollut missään saatavissa kun peruutusturvaa osti. Nyt myös nuo 80% ovat vielä palauttmatta, eikä yhtiöön saa muuten kontaktia kuin soittamalla helpcenteriin Intiaan, jossa minua vain siirretään käsittelijältä toiselle.

Peruutusturva on siis yhtä tyhjän kanssa ja yhtiön kanssa ei kannata asioida.

Asiakaspalvelunne puhelinnumero ei vastaa, sähköposti tulee takaisin. Yksi numero vastaa, mutta eteenpäin pääsemiseksi pitäsi olla kymmennumeroinen varauskoodi. Kun asiani koskee juuri sitä, eli sitä ei ole lipussani missään, en saa asiaani hoidettua. Tämä ei ole hyvää asiakaspalvelua.

Varasin ja maksoin matkan verkkobankissa , eticket vaati korttimaksua väittäen etten ole maksanut , eivät hyväksy lähettämiä tositteita .2 päivää olen yrittänyt selvitellä asiaa ,
Menetänkö lennot ja rahat ?
Jussi .

Hei
Olin viime syyskuussa Serbiassa opiskelemassa viikon ja on kyllä kaunis kaupunki.
Suosittelen käymään Belgradissa

Jos teillä jää käyttämättä Thaimaan matka kesällä 2018 niin voin ostaa sen edullisesti kahdelle aikuiselle . Lentojen kanssa / ilman .

Hei
Olisi hyvä,että sivuillanne ei mainostettaisi elefanttiratsastusta. Elefantti, isosta koostaan huolimatta, ei ole tarkoitettu ratsastukseen.
Muutenkin eläinten käyttö turismissa on turhaa.

Elefanttisafarit eivät ole eettinen valinta!! Tämmöstä suomalaisille mainostetaan!

Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä
luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237
email: [email protected]
Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : [email protected]
Kale

Phuketin suunnassa kata ja karon lapsiperheille rauhallisempia kuin patong ja rannat ihan ok. Sukellukselle tosiaan lähdetään muualle ja suosittelen sillä paikkoja siihen kyllä löytyy ja niissä nähtävää, muu perhe voi hyvin viettää rantapäivää tai snorklailla samalla kun joku perheestä sukeltaa. Raya Diversilla esim. kivoja päiväretkiä jossa kaikki voi nauttia päivästä omalla tavallaan. Hinnat suomea halvemmat joten kohtuu budjetilla pärjää hyvin.

No suosittelen sukeltajille, perheille, ja shoppaajille, KOH samuita, tai laguna beachia. molemmissa kirkas vesi matalat rannat ja turvallliset hiekat, ei liikkaa porukkaa ollut ainekaan lagunalla, samuilla hiukan enemmän. Shoppaajille taas samui on hiukan hyvempi. Itse olen molemmissa käynyt Aurinkomatkojen kautta vuonna 2007, ja 2009.
Mutta Hua-hin ja Cha-amin rannat, ja vedet ovat erittäin sameita, ja siellä on paikoittain paljonkin meduusoja, vaikeammin huoamata.
Mutta kyllä kaikkein paras matka kokemus löytyi Malediiveiltä vuonna 2010 toukokuussa. Siellä on rantaa, hiekkaa, rantaa, hiekkaa, ja vettä !

Sukellus tapahtuu aina jossain muualla kuin Phuketin rannoilla. Eli jos mies meinaa oikeasti käydä sukellusretkillä niin ei ole väliä millä rannalla olette. Sukeltamaan lähdetään sitten veneellä.

Jos taas meinaa snorklata suoraan rannalta niin siihen Phuket ei ole paras vaihtoehto. Sen sijaan Phuketin lähisaarilta (joille tehdään myös päiväretkiä) löytyy huikeita snorklaus paikkoja. Esim. Phi Phi saarien ympäristö ja Racha Yai.

Racha Yai on parempi lapsiperheelle. Phi Phillä nuorta bileväkeä enemmän. Itse oltiin perheen kanssa Rachalla ja oli todella onnistunut loma. Hotelleja on 4 joista suosittelen lapsiperheelle joka Ban Rayaa tai The Racha. Ban Raya on edullisempi ja oikein viihtyisä. Rachalla on loistavat mahdollisuudet snorklata suoraan rannasta ja siellä on myös suomalainen Raya Divers sukellusfirma jos haluaa sukeltaa. Myös sukelluksille voi lähteä suoraan rannasta eli aikaa säästyy verrattuna Phuketiin.

Mutta ostoksia Rachalla ei voi tehdä… Se on todella hiljainen paikka. Ja rantakaupustelijoita ei ole ollenkaan. Eikä autoja.

Sinne kuitenkin mennään Phuketin kautta, jossa voi tehdä ostoksia helposti. Esim. me olimme loman lopussa pari päivää Phuketissa shoppailemassa.

Jos ehdottomasti haluaa pysyä Phuketissa niin Kata Noi eli pienempi Kata ranta voisi olla hyvä vaihtoehto. Rauhallinen paikka, ostokset lähellä ja ranta sopii snorklaukseen jos ei ole aallokkoista.

Osaako kukaan neuvoa meille paikkaa, jossa kirkkaat vedet (mies haluaa sukeltaa) Lapsia 2 (ranta turvallinen) Kivat shoppailumahdollisuudet (Minä tykkään)

Sukelluskohteita löytyy esim Kreikasta. Ei tarvi lentää thaimaaseen sen takia. Itse en tosin harrasta sukellusta

ei enää Patongille… liikaa turisteja, liikaa skoottereita, liikaa tuk tukeja, liikaa kauppiaita, hotellissa liikaa portaita, liikaa maksullisia naisia, kallis paikka. Ruoka oli hyvää ja aurinko paistoi :)

Noh, jos ihan rauhallisesta paikasta pitää niin ei sitten Patongille. Tosin kun skootterin vuokraa niin on vallankin vapaa kulkemaan mihin osaan saarta vain.
Tuota en oikein ymmärrä, miten maksulliset naiset voivat naista häiritä sillä meitä miehiähän he ennemminkin tavoittelevat. Koko jutun jujukin on monella miehellä juuri siinä, että noita siroja ja kuvankauniita nuoria naisia on niin paljon.

Aurinko paistaa muuallakin kuin taikkulassa. Ei ole myöskään noita ikäviä lieveilmiöitä mitä Aasiassa on .

itse olin pattayalla kuukauden….. enka nahnyt yhtaan suomalaista! phuketin ja krabin voisi nimeta suomalaisten kanariaksi!:)

Phuket on suomalaisten kanaria (tai ehkä Pattaya vielä enemmän) mutta onhan siellä hauskaa, ei voi kieltää!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *