Kuva:
Guinnessia Dublinissa

Guinnessin koti on Dublinissa

Vihreän saaren musta kulta Guinness tunnetaan kaikkialla maailmassa, mutta parhaalta se maistuu Dublinissa. Guinness Storehouse on koko Irlannin suosituin matkailukohde ja ehdottomasti visiitin arvoinen!

Irlanti ja Guinness kuuluvat yhteen

Irlantilaiset tunnetaan hauskanpitotaidostaan. Irkkupubeja löytyy jokaisesta maailmankolkasta ja kaikkia niitä yhdistää yksi: Guinness. Guinnessia juodaan yhteensä noin kymmenen miljoonaa pinttiä päivässä, eniten lajiaan koko maailmassa.

Parhaimmalta Guinness tietenkin maistuu Dublinissa. Panimon koti on edelleen siellä, minne Arthur Guinness sen päätti perintörahoillaan vuonna 1759 perustaa. St. James Gaten massiivinen panimoalue on edelleen tuotantokäytössä. Sieltä löytyy myös Dublinin ja samalla koko Irlannin suosituin matkailukohde, Guinness Storehouse.

Arthur Guinness teki aikanaan mitä erinomaisimman sopimuksen vuokratessaan St. James Gaten alueen 9000 vuodeksi vain 45 punnan vuosivuokralla. Nykyisin Guinnessin perheen omistusosuus maailman suurimmasta panimosta on enää yksi prosentti ja yritys kuuluu monikansalliselle Diageolle. Silti Guinness henkilöityy vahvasti vanhaan olutsukuun jo kuudennessa polvessa.

Olutoppia ja historiaa

Guinness Storehousen seitsenkerroksinen näyttelykompleksi perehdyttää sekä oluen valmistukseen aivan raaka-aineista lähtien että yrityksen kiinnostavaan historiaan.

Jos et vielä tiedä, kuinka vaahtoava Guinness lasketaan oikeaoppisesti hanasta tuoppiin, täällä se selviää. Guinness on tunnettu myös hauskan nostalgisista eläinaiheisista mainoksistaan. Storehousessa on oma osastonsa, joka esittelee Guinness-brandin ja markkinoinnin vaiheita aivan alusta lähtien. Yrityksen juhlavuosi on niin ikään saanut oman erikoisnäyttelynsä.

Kierroksen lopussa noustaan kattokerroksen Gravity Bariin, jossa jokainen kävijä saa oman ilmaisen tuoppinsa olutta – matkalla varmasti onkin tullut jo jano. Gravity Barin näköala yli koko Dublinin on mainio. Oluenystäville Guinness Storehouse on ehdoton must-kohde Dublinissa, mutta ilman muuta kiinnostava ja näkemisen arvoinen niillekin, jotka eivät mallasjuomista välitä.

Avoinna ympäri vuoden

Guinness Storehouse sijaitsee hieman syrjässä Dublinin ydinkeskustan ostos- ja pubikaduista, mutta sinne pääsee kätevästi esimerkiksi osana Hop on hop off -kaupunkikierrosta. Paikka on auki ympäri vuoden 9.30 – 17.00, heinä- ja elokuussa klo 19 saakka. Pääsymaksu on aikuisilta 15 euroa ja lapsilta viisi euroa. Sesonkiaikoina jonot saattavat kasvaa pitkiksi – niiltä välttyy varaamalla liput etukäteen internetin kautta, jolloin hintakin on hivenen edullisempi.

www.guinness-storehouse.com

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr/Michal Osmenda

Päivitetty: 27.6.2012

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 4,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia