Kuva: Istockphoto
Mistä Espanjan kaupungeista saa ilmaisia tapaksia?

Espanjassa oluen tai viinin tilaaja sai ennen ilmaisia tapaksia – 6 kaupunkia, joissa perinne on yhä hengissä

Ilmaiset tapakset voivat edelleen yllättää Espanjassa.

Andalusiassa on mahdollisuus saada ilmaisia tapaksia

Monille matkailijoille loma Espanjassa tarkoittaa sitä, että tapaksia on syötävä ainakin kerran. Naposteluannokset ovat vastustamaton tapa kokeilla monia erilaisia paikallisia ruokia.

Tapaksia on syöty Espanjassa pitkään. Siitä, miten käytäntö levisi baareissa ja ravintoloissa, on monia teorioita: legendat kertovat tapasten alkuperän liittyvän niin sairastuneen kuninkaan ruokailutapoihin kuin lasin suojaamiseenkin.

Selvää on se, että alun perin tapakset olivat ilmaisia. Niitä tuotiin pöytään pyytämättä asiakkaan tilatessa lasillisen viiniä tai olutta. Usein tapakset tehtiin edullisista raaka-aineista. Tänäkin päivänä suosituimpien tapasten joukkoon kuuluvat esimerkiksi lohkoperunat, kroketit ja paahdetut paprikat.

Nykyään ilmaiset tapakset ovat harvinaisempaa herkkua. Kaikilla Espanjan alueilla niitä ei harrasteta enää ollenkaan, vaan asiakkaiden odotetaan ostavan tapaksensa normaaliin tapaan.

Helpoiten ilmaisia tapaksia voi löytää espanjalaislehti El Paísin mukaan tapasten syntypaikkana pidetystä Andalusiasta sekä pohjoisen Galiciasta. Lue kuusi vinkkiä parhaisiin tapaskaupunkeihin!

1. Granada

Andalusian kauneimpiin kaupunkeihin kuuluva Granada tunnetaan Alhambran palatsista, joka on koko Espanjan suosituin nähtävyys. Yliopistokaupungissa on myös vireä baarikulttuuri ja avokätinen suhtautuminen ilmaisiin tapaksiin. Granadaa kutsutaan koko maailman parhaaksi paikaksi ilmaisten tapasten metsästämistä varten. El Tablón ja El Arenal ovat baareja, joissa saa juomansa rinnalle täyttäviä tapaksia.

2. León

Jos vierailet Pohjois-Espanjan Leónissa esimerkiksi osana road tripiä, varaa aikaa tapaksiin tutustumiselle. Paikallisten mukaan parhaat apajat löytyvät muun muassa Flechazo-, Camarote Madrid- ja La Piconera -nimisistä baareista.

Kuva: IstockphotoSaako Espanjassa vielä ilmaisia tapaksia?
Tapaksia voi edelleen saada Espanjassa ostamalla pelkän juoman.

3. Santiago de Compostela

Galiciassa sijaitseva Santiago de Compostela tunnetaan kuuluisan vaellusreitin päätepisteenä. Kaupungissa vatsansa voi saada täyteen edullisesti vaikkapa tapaksilla. El Paísin mukaan ravintola O Cabalo Branco on pakollinen vierailukohde ja hyvä paikka aloittaa kierros.

4. Lugo

”Kuin Granada, mutta Galiciassa”. Näin Pohjois-Espanjassa sijaitsevaa Lugoa kuvaillaan ilmaisten tapasten suhteen. Täältä voi siis odottaa löytävänsä pohjoisen parhaan tarjonnan. Espanjalaiset suosittelevat ravintoloita nimeltä Paprica ja Las Cinco Vigas.

5. Madrid

Espanjan pääkaupungissa Madridissa on mahdollista löytää ilmaisia tapaksia, mutta ne ovat yleensä yksinkertaisia. Pähkinät, perunalastut ja oliivit ovat tyypillisiä pieniä suolapaloja, joita voi nauttia juoman kanssa. Kokeile esimerkiksi Taberna Mozárabe -baaria lähellä Plaza Españaa.

Kuva: ShutterstockNäin löydät ilmaisia tapaksia Espanjasta
Madridissa ilmaisten tapasten kulttuuri on maltillinen.

6. Sevilla

Granadan ohella Sevilla edustaa Andalusian tapasten aatelia. Täällä saat todennäköisesti jotain kunnianhimoisempaa kuin suolapähkinöitä tai leipää. Aloita etsinnät esimerkiksi La Grande -nimisestä baarista Trianan kaupunginosasta.

Lue myös: Sinäkin olet ihmetellyt, miksi Espanjassa syödään vasta myöhään illalla – et olisi ikinä arvannut todellista syytä

Lähde: El País
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 2.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia