Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kroatia Matkailu Zadar

ZADARIN VANHAN KAUPUNGIN KADUILLA

Kun olimme tallailleet tarpeeksi pari päivää Sibenikin kujia, päätimme napata edullisen bussikuljetuksen Kroatian (entisen Jugoslavian) yksiin vanhimmista kaupungeista.  Reitti Zadariin kulki kaunista rantatietä pitkin, jonka varrella näköalat oli huikeat. Vaikka onnistuinkin nukkumaan puolet matkasta, aikaisen herätyksen takia. Autotie kulki pitkän matkaa aivan Adrianmeren rantaviivaa myötäillen, aivan matalalla, lähes veden korkeudella.

Zadar valikoitui päiväreissumme kohteeksi, sillä se oli sopivalla välietäisyydellä Sibenikistä, jossa majoituimme. Bussimatka kesti noin puolitoista tuntia, jonka pystyi käyttää ihaillen kauniita maisemia ja turkoosinsinistä Adrianmerta. Bussi jätti meidät Zadarin puolella aivan Vanhan kaupungin kupeeseen, josta pääsimme kätevästi hetkessä Zadarin markkinavilskeen keskelle, aivan kaupungin sydämeen.

Zadarissa lämpötila oli miellyttävä, mutta jo aamusta varsin paahteinen. Asteita oli lähes 32C paikkeilla. Vanhassa kaupungissa onneksemme pienet kujat loivat varjoakin, johon pääsi välillä viilentymään. Zadarissa suuntasimme ensin turisti-infoon nappaamaan meille kartan, jotta osaisimme suunnistaa kaupungissa. Kiersimme aluksi katsomasssa tunnetuimmat nähtävyydet, kuten Donatuksen kirkon, Zadarin katedraalin, sekä St Maryn kirkon. Kirkkoihin emme päättäneet mennä sisälle, vaikka ne olisivatkin varmasti olleet näkemisen arvoisia.

Nähtävyyksien kiertelyn jälkeen suuntasimme myös rantaan katsomaan turkoosinsinistä vettä, ja kuuntelemaan rannan urkuja. Meren aallot saavat nämä meriurut pitämään omaa musisointiaan, ja monet paikallisetkin tulevat tänne kuuntelemaan meren ääniä. Hetken auringossa paistattelemisen ja maisemien ihailuin jälkeen tallustimme eteenpäin rantakatua aina Kroatian vanhimmalle yliopistolle saakka, ja sieltä Land Gaten kautta luonnonpuistoon, joka oli aivan vanhan kaupungin rajalla.

Takaisin bussipysäkille kävellessämme pysähdyimme syömään ravintolaan, jossa oli sisäpihalla kaunis puutarhamainen ulkoterassi. Paikka oli valaistu näiten lampuin ja puut tarjosivat varjoa, vaikkakin halusin nauttia auringosta valiten aurinkoisen pöydän. Ruoka ei ollut ollenkaan kummoista, mutta paikka oli itsessään rauhallinen ja kaunis paikka istuskeluun, ja soveltuisi hyivn vaikka juomien nauttimiseen illalla. Tämän jälkeen kiersimme vielä muutamat turistikojut matkan varrelta rantakatua kävellessämme. Ehdimme vielä ihailla hetken kaunista merimaisemaa ennenkuin huomasimme bussimme saapuneen ja oli aika palata takaisin tukikohtaamme Sibenikiin.

Zadarista jäi käteen hyvä fiilis. Ei kaduttanut hetkeäkään, vaikka aamulla mietin oliko super aikainen herätys tämän arvoinen. Olihan se. Ehdimme päivän aikana näkeä ja kokea paljon kaikkea. Zadariin olisi voinut varata toki hieman enemmäkin aikaa, sillä kaupungissa oli todella paljon nähtävää ja katsottavaa. Tervehdys Auringolle, eli Zadarin sataman pyöreä aurinkokennotaideteoksen valoshow, olisi ollut hienoa nähdä iltahämärässä ja Zadarin pikkukujia olisi voinut tutkistella pidempäänkin. Kiersimme kuitenkin kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja ehdimme myös nauttia hetken istuskellen kauniissa maisemissa. Zadar on mielestäni todellakin näkemisen arvoinen kohde, joka tarjoaa varmasti kaikille jotakin :)

P.s.Seuraa Bloglovin’issa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply