Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kreeta Kreikka Matkailu

VUORISTOTEITÄ ELAFONISSOKSEEN

Elafonissos, Elafonísi, Elafonissi – rakkaalla rannalla on monta nimeä. Nimestä viis – paikka on silmänkantamiin helmenvalkoista hiekkaa ja kirkasta, vaaleansinistä vettä.  Elafonissoksella on myös kahluusaari, jonne nimityksensä mukaisesti pääsee kahlaamaan, sillä vesi on niin matalaa. Väitän, että  Elafonissos on Kreetan saaren kauneimmista rannoista ja mielestäni kaikkien Kreetalla lomailijoiden tulisi uhrata yksi päivä lomastaan, ja suunnata tälle kauniille paikalle.

Helpoiten Elafonissokseen pääsee suosituimmista lomakohteista, kuten Haniasta, vuokraamalla auton. Toki myös eri matkatoimistot järjestävät retkiä kohteeseen. Me otimme Elafonissokseen suunnatessamme allemme vuokra-auton. Autovuokrat ovat edelleenkin Kreetalla varsin sopuhintaisia. Päivähinta taitaa edelleen olla pienimillään n. 30 euroa. Meillä oli auto käytössämme kolmen päivän ajan, jotta pääsimme näkemään reissullamme mahdollisimman paljon.

Reitti Elafonissokseen Haniasta sisältää kapeita vuoristoteitä ja henkeäsalpaavia maisemia. Geranin kylästä ajomatkaa Elafonissokseen karttui n.  60 kilometriä, jonka ajaa autolla vajaassa kahdessa tunnissa. Toki vuoristoteitä ajaessa kannattaa ajaa hitaasti, eikä kaasu pohjassa – autoja voi tulla vastaan kapeilla reiteillä ja myös muutamat yllättävät tunnelit tien varrella saattavat yllättää. Tielle voi myös yhtäkkiä eksyä lauma vuohia. Ihan perus.

Näin muutaman vuoden takaisena kokemuksena Elafonissokseen kyllä haikailee takaisin.  Ainoa luoltaantyöntävä seikka alueella ovat turistimäärät. Etenkin päivällä turisteja voi olla todella paljon – jotkut tuovat mukanaan eväitä, päivänvarjojaan, rantatuolejaan ja jopa telttojaan. Muuten Elafonissoksesta en löydä huonoa sanottavaa. Maisemat ovat kuvankauniit turkoosinsinisen veden ja taka-alalla häämöttävien vuoristojen ympäröimänä.  Vahva suositus :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply