Suomen suurin matkablogiyhteisö
Dominikaaninen Tasavalta Matkailu Sosúa

VINKKI SOSUAAN – UNOHTUMATON LASIPOHJAVENERETKI

Voiko enää täydellisempää lomapäivää viettää, kuin Sosúan rannoilla turkoosin veden kimaltaessa?

Dominikaanisen Tasavallan reissullamme suuntasimme päiväksi suosittuun rantakohteeseen Sosúaan. Sosúaa ei suotta kehuta ja se ei tosiaan aivan suotta ole lähes suosituin Dominikaanisen pohjoisalueen lomakohteista – Sosúa on tunnettu etenkin kauniista rannoistaan ja siitä, että sieltä löytyy muitakin kuin all inclusive-hotelleja. Näitä ei nimittäin muualla Dominikaanisessa ole paljoakaan. Oppaamme kertoi, että Puerto Platassa ei esimerkiksi ole ainuttakaan hotellia, joka ei ole all inclusive. Sosúassa näin ollen yhdistyy turismi, mutta myös paikallinen kulttuuri. Sosúassa rannoilla oli paljon ravintoloita, kauppoja, pikku turistiputiikkeja ja kahviloita. Tuntui, että milloin tahansa Sosúaan suuntaa on siellä vilinää ja menoa.

Sosúan parhaita aktiviteetteja ovat ehdottomasti vesiaktiviteetit, kuten sukeltaminen ja lasipohjaveneajelut. Sosúan rannat ovat hienohiekkaisia ja vesi kimaltelee turkoosin sinisen eri väreissä. Me päätimme edellä mainituista aktiviteeteistä hypätä lasipohjaveneen kyytiin. Olen aina rakastanut merta ja kaikkea siihen liittyvää, joten päiväreissun Sosúaan todellakin kruunasi lasipohjaveneajelu. Katsokaa nyt tota vettä! Tekisin ihan mitä vain, että pääsisin pulahtamaan tonne takaisin! Valitsemamme laijpohjaveneajelu kesti vain puolisen tuntia, joten emme kerenneet kauhean pitkälle kierrokselle. Näimme kuitenkin rantaa siintäviä huviloita, kaloja ja saimme nauttia hetkisen kauniista maisemista ja kaikista tärkeimmistä eli merestä ja auringosta.

Reissun hintataso oli suht edullinen, kannattaa aina muistaa tinkiä! Tunnin lasipohjaveneajelusta voidaan pyytää jopa 30 USD per henkilö, ellei enemmänkin. Saimme tingittyä hintaa tästä alas n. 20e neljältä hengeltä. Voi olla, että olisi lähtenyt vieläkin halvemmalla, mutta päätimme, että voimme tämän verran elämyksestä pulittaa.  Nyt antaa kuvien puhua puolestaan, enjoy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply