Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa Matkailu

TURISTINA KOTIKAUPUNGISSA

Kaikilla on varmasti sellaisia hetkiä, kun haluaisi vaan lähteä reissuun mutta työt tai rahatilanne ei vain yksinkertaisesti anna yhtään periksi.  Mulla on ollut tämmöinen fiilis, varsinkin aikaisin aamulla tallatessa töihin pakkasasteiden ollessa pahimmillaan, -15C paikkeilla. Päätin tämän ajatuksen innoittamana listata muutaman vinkin, miten turisteilla ja ottaa ilo irti kotikaupungista mikäli ei pääse muualle lomailemaan ja rentoutumaan kaiken arjen keskellä . Enjoy!

1. Nää kaupunki eri perspektiivistä – kipua korkeimmalle tasanteelle tai seikkaile kaduilla pimeän aikaan


Yksi tapa nähdä se oma kotikaupunkinsa on nähdä se eri valossa. Miksei siis tekisi yöllisiä kävelyretkiä katulamppujen valossa tai kavuta näkemään kaupunki korkealta kukkulan päältä. Oon itse ottanut tavaksi perinteisen iltalenkin yhdentoista kymmenen aikoihin illalla. Siihen aikaan on ihan mahtava lenkkeillä, sillä ketään muita ei näy mailla halmeilla. Silloin saa nautittua eri tavalla kaupungin hiljaisuudesta ja toki myös maisemista.

2. Laita testiin kaupunkisi ravintolat, joissa et ole koskaan käynyt


Testaa kaupunkisi sellainen ravintola, jossa et ole koskaan aikaisemmin vieraillut. Vaikka kotikaupungissani ei ole läheskään yhtä laajaa ravintolavalikoimaa, kun esimerkiksi pääkaupunkiseudulla löytyy täältä silti edelleen ainakin viisi ravintolaa, jossa en ole vielä käynyt. Syksyllä pääsin testaamaan yhden ravintolan täältä, jossa en ole koskaan käynyt. Kyseessä on Bondai, josta tulikin ihan yks mun lemppariruokapaikoista.

3. Ikuista kaupunkisi valokuviin


Kotikaupungissaan tulee hyvin harvoin mieleen kuvata, sillä samoja maisemia näkee päivittäin. Kannattaa kuitenkin joskus ottaa aikaa ja ikuistaa oman kotikaupunkinsa kuviin. Itseasiassa opiskelukaupungistani takaisin muuttaessa, etten oikeasti ollut napannut paikasta yhtään kaupunkikuvaa, vaikka asuin siellä puolitoista vuotta.  Tämän tajusin vasta silloin, kun tuttavani halusivat nähdä millainen kaupunki opiskelukaupunkini on.

4. Varaa hotellihuone


Miksei turisteilla yöpymällä kotikaupungissa, mikäli ei ole mahdollisuutta lähteä sitä pidemmälle?

5. Lähde extempore seikkailulle


Seikkailuja ? Kyllä kiitos. Näitä voi tehdä ihan kotikaupungissakin, mikäli ei ole mahdollisuutta lähteä pidemmälle. Kotikaupungissa voi lähteä vaikka roadtripille, seikkailemaan luontoon tai vaikka veneilemään saaristoon. Itse kävin toissakesänä tutkimassa Pellingin saaristoa, jossa en ole aikaisemmin päässyt vierailemaan. Päiväreissu Klovharun saarelle oli kaikinpuolin huippu ja siinä pääsi näkemään lähiseutua ihan erilaisin silmin.

6. Shoppaile turistiputiikeissa ja piipahda kahvilla pikkukahvilassa


Miksei käydä kotikaupungissa tsekkaamassa ne piskuisimmat turistikaupat ja fancyt kahviloiden shopit? Omassa kotikaupungissani on paljon tosi pieniä putiikkeja ja liikkeitä. Täällä asuessani näissä tulee kuitenkin käytyä hyvin harvoin. Välillä onkin siksi ihan mahtavaa kävellä vanhassa kaupungissa kaikkien turistien seassa ja kierrellä pieniä putiikkeja läpi, vaikka näistä ei välttämättä löytäisikään mitään. Talvella vanhassa kaupungissa kävellessä on myös ihan oma fiiliksensä, eikä silloin tunnu ettäe des olisi kotikaupungissaan, sillä puheensorinaa.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply