Suomen suurin matkablogiyhteisö
Dubai Matkailu Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

DUBAI – DYYNEJÄ JA AURINKOA TALVEN SUOSIKKIKOHDE

Dubaihin suunnatessa saa yhdistettyä ranta-ja kaupunkiloman näppärästi. Dubai on helppo kohde lähteä kylmyyttä pakoon. Dubaihin saattaa bongata yllättävän edullisiakin lentoja, ja lentomatkakaan ei ole pitkä.

Dubain paras puoli on mielestäni sen monipuolisuus – Yhdistelmä rantaelämää ja kaupungin vilskettä, sekä moderneja rakennuksia ja vanhempaa arabiarkkitehtuuria. Dubaissa on monia hienohiekkaisia rantoja auringonpalvojille, mutta myös paljon tarjottavaa arkkitehtuurin- ja kulttuurinnälkäisille. Myös shoppailumahdollisuudet ovat mainiot maailman valtavimmissa ostoskeskuksissa. Dubai ei varmasti jätä ketään matkailijapersoonaa kylmäksi.

Suuntasimme Arabiemiraatteihin marraskuussa, jolloin lämpötilat olivat 27-30C paikkeilla. Säät suosivat meitä koko loman ajan. Parhain matkustuskausi Dubaihin suunnatessa onkin Suomen talvikausi lokakuusta aina lähes varhaiskevääseen saakka – Mielestäni Dubai on helppo ja miellyttävä reissukohde juurikin talvilomalle. Lentomatka Dubaihin kestää noin 6 tuntia.

Hulppeita pilvenpiirtäjiä, maailman suurin ostoskeskus ja tyyriitä sporttiautojaKeinotekoiset saaret, sporttiautot, maailman suurimmat ostoskeskukset, jättimäinen suihkulähde, pilviin yltävät pilvenpiirtäjät ja hotelli, jonka sisällä maailman suurin tenniskenttä. Suurudenhulluutta? Tämä jakaa omiakin mielipiteitäni, mutta silti Dubai on ollut aina listallani ”must see”- kohteena.

Mitä ostoksiin tulee Dubaissa, on siellä varaa mistä valita. Ostoskeskuksia löytyy useita, eri puolilta kaupunkia. Itse vierailimme Dubai Mallissa ja Marina Mallissa. Mall of Emirates jäi tältä reissultamme kokematta. Dubain ostoskeskuksissa kauppoja näkyy moneen lähtöön. Suuri osa kaupoista on toki tunnettuja merkkivaateliikkeitä, mutta myös edullisempia liikkeitä löytyy aina Forever21:sta perus H&M:ään. Näissä kahdessa ostoskeskuksessa käyntimme oli sinänsä jo kokemus, sillä näimme reissuilla maailman suurimman akvaarion ja sisäluisteluradan, johon ei helposti perusostareilla törmää.

Kulttuuria ja herkullista ruokaa


Ensivaikutelma Dubaista on usein juurikin aiemmin mainitut kalliit autot ja hulppeat pilvenpiirtäjät – Dubai on kuitenkin myös paljon muuta. Dubaissa pääsee muun muassa näkemään aivan erilaista kulttuuria verrattuna länsimaihin. Kulttuuriin pääsee reissulla parhaiten käsiksi mm. vierailemalla soukeissa ja basaareilla.

Dubain ravintolatarjonta on laaja ja kohteesta löytyy erimaalaisia, kun paikallisiinkin ruokiin erikoistuneita ravintoloita. Monista ravintoloista on todella nätit näköalat, joko niiden korkeuden tai meren läheisyyden ansiosta. Jopa osa ostareiden ravintoloista jatkui ulos terassimaisesti. Näissä kyllä kelpasi istua illalla ja nauttia hyvästä ruuasta.

Pettymykseksemme, viettäessämme suurimman osan ajasta Rak:in alueella, emme löytäneet juurikaan täysin paikallisista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Käytiin loman aikana näin ollen muun muassa useissa libanonilaisissa ravintoloissa. Kaikki mitä tilasimme oli todella maukasta ja hyvää – Lukuunottamatta sitä, kun eksyimme yhden ostoskeskuksen ketjuravintolaan, josta saimme todella kuivia kanavartaita. Siitä ei sen enempää.

Ravintolat ovat suurinpiirtein samanhintaista kuin Suomessa. Osa ravintoloista on jopa paljon tyyriimpiä. Pulitimme yhdessä ravintolassa 1,5l vedestä reilu kahdeksan euroa. Emme edes tilanneet tätä vettä, se vain tuotiin pöytään :-D Noh. Näkymät olivat tässä ravintolassa kuitenkin hienot, suoraan merelle.

Kauniita hiekkarantoja keskellä kaupunkia


Dubai on kohteena siitä mahtava, että  kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen on todella helppoa. Jopa ihan keskustassa, vilkkaimpien katujen varsilla, on suosittuja hienohiekkaisia rantoja. Näin ollen nähtävyyksien kiertelyn tai shoppailun jälkeen voi suunnata suoraan biitsille. Dubai sopii mainiosti siis myös auringonpalvojille. Sääthän Dubaissa ovat lähes aina hyvät, asteet pysyvät vuoden ympäri noin 30 celsiusasteen paikkeilla. Dubaissa sadepäiviä on vain muutamia vuoden aikana.

Dubaihin matkaajan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kohteen rannoista suurin osa on yksityisiä, eli kaikille näkemillensä rannoille ei pysty huoletta suuntaamaan. Yksityisrannat ovat tarkoitettu vain hotellin asukkaille ja kutsutuille vieraille. Osalle yksityisistä rannoista on kuitenkin mahdollista päästä maksusta – nämä kannattaa selvittää etukäteen.

Onneksi myös julkisia rantoja löytyy Dubaista kiitettävästi. Dubaissa on kuitenkin paljon hotelleja, joissa ei omaa rantaa tai uima-allasta. Julkisia rantoja ovat mm. Black Palace Beach, Sunset Brach ja Kite Beach. Mm. täältä löytyy näppärä kartta, johon on merkitty kaikki Dubain julkiset ja yksityiset rannat.

Dubain must see nähtävyyksiäDubain lomalle ei tarvitse mennä vain lekottelemaan rannalle ja shoppailemaan, sillä kaupungista löytyy ehdottomasti myös muuta nähtävää. Nähtävyydet eivät toki ole historiallisia, sillä Dubain kaupunki on uusi ja kokoajan kehittyvä. Näkemisen arvoisia nämä arkkitehtuurin ihmeet silti ehdottomasti ovat.

 • Dubai Mall – maailman isoin ostoskeskus. Eikä muuten ole liioiteltu, sillä tää on todella iso. Ostoskeskuksen sisältä löytyy muun muassa sisäluistelukenttä ja maailman suurin akvaario.
 • Burj Khalifa -maailman korkein pilvenpiirtäjä. Burj Khalifaan pääsee kapuamaan, ei kirjaimellisesti, mutta anyways, noin puoleen väliin saakka. Siellä sijaitsee näköalatasanne, jonne monet suuntaavat ottamaan kuvia yläilmoista. Rakennuksessa on myös ravintola, josta pääsee ihailemaan maisemia.
 •  Dubai Fountain,  valtava suihkulähde aivan Burj al Arabin ja Dubai Mallin vieressä. Täällä järkätään joka ilta valoshow, jolloin suihkulähde ikäänkuin herää eloon. Emme päässeet itse tätä valoshowta näkemään vierailumme aikana, mutta mikäli vielä Dubaihin suuntaan, tämä on kyllä must see!
 • Dubai Marina ja Marina Walk, satama, jossa on hulppeita risteilyaluksia. Näitä ympäröi valtavia pilvenpiirtäjiä. Marina Walk on monen kilometrin pituinen rantakatu, joka jatkuu Dubai Marinasta pitkälle eteenpäin.
 • The Palm & Atlantis the Palm, keinotekoisesti rakennettu saari, joka on yllätys yllätys maailman suurin keinotekoinen saari. Saari on nimensä mukaan palmun muotoinen. The Palmilla sijaitsee Atlantis-niminen hotelli, joka mahtanee olla yksi tunnetuimmista hotelleista.
 • Burj al Arab, luksushotelli, jonka sisällä on tenniskenttä. Perus. Emme päässeet käymään täällä sisällä, mutta näimme rakennuksen ulkoapäin. Ovilla on vartijoita ja paikkaan ei pääse kuin hotellissa majoittuvat, kutsutut vieraat ja mahdollisesti saman hotelliketjun toisessa hotellissa majoittuvat. Taksikuskimme mainitsi, että yksi yö täällä maksaa reilun tonnin. Pikkurahoja siis..

Yhteenvetona • Dubaissa ranta- ja kaupunkiloma yhdistyvät näppärästi
 • Edulliset lennot, majoitus maksaa hieman enemmän
 • Suht lyhyt lentoaika (n. 6h) Suomesta, verrattuna muihin talven lämpimiin kohteisiin
 • Hintataso samaa luokkaa kuin Suomessa
 • Tärkeimmät nähtävyydet kerkeää kiertämään vajaassa päivässä, sopii siis vaikka pidemmälle layovereille mainiosti
 • Taksilla liikkuminen on edullista ja näitä saa napattua jopa ”lennosta”. Kulkuyhteydet metrolla ovat myös hyvät ja edulliset
 • Lämpötila pysyttelee Dubaissa useimmiten koko vuoden n. 30 celsiuksen paikkeilla
 • Tekemistä riittää – vesipuistot, shoppailu, nähtävyydet, jeeppisafarit aavikolla, vesiurheilu..

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply jossu 13/11/2018 at 12:21

  Dubai oli kyllä erinomainen matkakohde, ainoa mikä puuttuu minun mielestä oli taidemuseo. Mutta onneksi Abu Dhabiin ei ollut pitkä matka.

  • Reply runawayworld 13/11/2018 at 13:42

   Samaa mieltä :) Dubai oli omaankin mieleeni tosi miellyttävä matkakohde, etenkin aktiviteettien ja nähtävyyksien kannalta. Mitään historiallistahan siellä ei tietenkään ollut, mutta muuten paljon nähtävää.

   Taidemuseota en muuten itsekään bongannut reissullamme – olisi varmasti tosi mielenkiintoinen vierailukohde, jos sellainen Dubaista löytyisi.

  Leave a Reply