Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Nizza Ranska

KAUPUNKILOMALLE NIZZAAN?

Oi ihana Nizza. Turkoosit aallokot, vanhan kaupungin mukulakiviset pikkukadut ja värikkäät talot, unohtamatta auringonpaistetta. Voisin palata näihin maisemiin takaisin ihan koska vaan. Päätinkin lomaa muistellessa koota pari parasta vinkkiäni Nizzan lomalle.

Oletko itse suunnittelemassa lomaa Nizzaan? Nappaa pari hyväksitodettua vinkkiäni lomalle :)

Ihastele maisemia astetta korkeammalta Colline du Château, eli tutummin linnavuori on Nizzan vanhankaupungin alueella, aivan rannan tuntumassa sijaitseva korkea kukkula, jonka päällä sijaitsee suuri puistoalue. Alueella on monia eri näköalapaikkoja, joista pääsee ihastelemaan Promanade des Anglaisin takaa aukeavaa Nizzan kaupunkia tai kukkulan toisella puolella sijaitsevaa satama-aluetta.

Seikkaile Vanhan kaupungin kujilla Vanhassa kaupungissa on kivipäällysteisiä sokkeloisia pieniä kujia, sekä tunnelmallisia ravintoloita. Mielestäni kaikista näteimmät talot löytyivät ehdottomasti vanhan kaupungin alueelta. Vanhassa kaupungissa on myös paljon pieniä kauppoja ja ihania jäätelökojuja, joista osasta saa itsetehtyjä vohveleita, ihan parhautta.

Hyppää ajassa taaksepäin Cimiezin raunioilla Hieman pidemmällä keskustan vilskeestä sijaitsee Cimiezin kaupunginosa, joka on tunnettu arkkitehtuurillisista 1800-luvulla rakennetuista taloistaan, sekä siellä sijaitsevista palatseista. Cimiezin alueen yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä ovat kaupungin rauniot Rooman valtakunnan ajalta. Alueeseen kuului aikoinaan amfiteatteri, sekä kylpylärakennuksia, joiden rauniot ovat vieläkin nähtävissä. Nykyään alueella on myös muutamia museoita. Toinen museoista on ilmainen ja toiseen on pieni sisäänpääsymaksu. Alueen ehdottomasti nätein paikka oli mielestäni fransiskaaniluostarin puutarha. Lähellä on myös puistoalue, jonne voi vaikka istahtaa nauttimaan auringosta.

Nauti drinkki tai lounasta Le Blastissa Omaksi ravintola-/baarisuosikikseni nousi Vanhan kaupungin alueella, aivan Cours Saleyan aukion vierustalla sijaitseva Le Blast. Le Blastista saa kaikkea pienestä naposteltavasta kunnon illalliseen ja aina drinkkeihin saakka. Ravintola on itsessään tosi rennon tyylinen mukavine sohvineen. Le Blastilla on sekä sisä- että ulkotilat, ja yläkerrassa oli myös biljardipöytä, jos haluaa ajanvietettä. Myös tarjoilijat olivat ihanan ystävällisiä ja hauskoja, palvelu oli nopeaa ja pelasi mainiosti, tää rafla on siis ehdoton suositus!

Ihastele kukkasia Cours Saleyan kukkatorilla Cours Saleyan aukiolla vanhassa kaupungissa, vain muutaman korttelin päässä päärantakadusta Promenade des Anglais’sta, järjestetään päivittäin kukkamarkkinat.Markkinoilla myydään kukkia, mutta niiden lisäksi myös paljon muuta, kuten tuoreita vihanneksia, hedelmiä, mausteita, saippuoita, sekä pientä sisustustavaraa ja tuliaisia. Tori kannattaa käydä katsomassa, vaikka ei olisikaan aikeina ostaa mitään – Torille on mukava mennä katsomaan ihmisten menoa. Lisäksi Aukion alueella on myös suuri määrä kahviloita sekä ravintoloita, joihin voi myös piipahtaa ostosten lomassa nauttimaan lounasta tai juotavaa.

Pulahda uimaan turkoosiin veteen Nizzan rannalla vesi on aivan upean turkoosia. Ranta itsessään on kivikkoranta, mutta paikalta saa myös vuokrattua rantatuoleja. Hinta taisi vaihdella 10-15 euron välillä. Uimaan mennessä kannattaa varautua aaltoihin ja osalla ranta-alueesta äkisti syvenevään veteen. Ranta jatkuu kilometrejä, joten illan hämärtyessä rannalle voi myös mennä vaikka iltakävelylle.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply