Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkasuunnitelmat Nizza Ranska

MINILOMA NIZZAAN

Ensi kuun puolella toteutuu jälleen yksi pitkäaikaisista reissuhaaveistani–  Nizza! Viivymme Nizzan maisemissa nelisen yötä. 

Kyseessä on mun ensimmäinen matka Ranskaan, joten oon super innoissani tästä reissusta! Minua kiinnostaa Nizzassa etenkin sen kaunis vanha kaupunki ja merenläheisyys. Varasimme reissuun neljä vuorokautta, joiden toivon riittävän kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien näkemiseen. Suunnitelmissa on ainakin nauttia kevätauringosta, käydä rannalla, nähdä Nizzan vanhakaupunki, sekä käväistä päiväreissulla Monacossa. Monacossa haluaisin nähdä ainakin Ruhtinaan palatsin, Monacon sataman, Monacon katedraalin sekä Monte Carlon Casinon.

Nizzan nähtävyyksiin ja tekemisiin päätin tehdä oman to do-listan, toivottavasti saamme reissun aikana toteutettua ainakin osan näistä.

NIZZA TO DO -LIST

❑ Tee iltakävely Promenade des Anglais -rantabulevardilla
❑ Ihaile maisemia Parc de la Colline du Châteaun linnavuorella ja Mount Albanin linnakkeelta
❑ Kävele pitkin kapeita katuja Nizzan vanhassa kaupungissa
❑ Ihaile kukkaisia Cours Saleyalla -kukkatorilla
❑ Käy Parc Phoenixissä
❑  Nappaa mukaan take away-ruokaa ja tee picnic rannalle
❑ Nää Nizzan Ortodoksikatedraali
❑ Ikuista Cimiez Arena Parkin rauniot
❑ Tee päivävisiitti Monacoon
Ravintolat ja kahvilat: Movida tapas-ravintola, Le Metropolitan – kahvila, Le Plongeoir -ravintola

Muiden vinkit ovat enemmän kuin toivottuja – eli mitä kaikkea tulisi näkeä ja kokea Nizzassa (ja Monacossa)? :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Piyya 24/04/2019 at 06:37

    Eilen jo melkein varasin matkat itsekin Nizzaan toukokuulle. Tässä hyvä lista itsellekin jos kevätmatkani sinne päätyy. Ihan samalla tavalla ajatellut viettää yhden päivän Monacossa ja ehkä myös päivä Cannesissa, riippuen matkan pituudesta. Kiitos valmiista ti do listasta 😁

    • Reply runawayworld 24/04/2019 at 10:19

      Itsekin tuli juuri eilen vasta varattua matka, kun bongattiin Norwegianilta suht edulliset lennot juurikin toukokuulle. Monacossa olisi kyllä mahtavaa viettää yksi päivä – tutkistelin jo vähän etukäteen niin sinne kestää Nizzasta vain puoli tuntia junalla ja bussilla noin tunti. Cannes muuten vaikuttaa myös ihanalta kaupungilta! Kiitos vinkistä. Meille jää tosin reissuun vain kolme kokonaista päivää, niin en uskalla tehdä ihan liikaa suunnitelmia, että kerkeää vähän rentoutumaankin. (Lähdetään tiistai-iltana reissuun ja takaisin tullaan lauantaina) & Ihanaa, että listasta oli muillekin iloa! :)

    Leave a Reply