Suomen suurin matkablogiyhteisö
Dominikaaninen Tasavalta Matkailu Puerto Plata

DOMINIKAANINEN TASAVALTA – NÄMÄ YLLÄTTIVÄT x4

POHJOISEN TURISMIKATO JA ”AAVEHOTELLIT”


Dominikaaninen Tasavalta elää turismilla. Dominikaanisessa on alettu panostamaan yhä enemmän eteläpuolen kohteiden, kuten Santo Domingon ja Punta Canan lomakohdemarkkinointiin ja turistit ovat alkaneet suosia näitä kohteita enemmän, kuin aiemmin huippusuosiossa olleita Sosúaa ja Puerto Plataa. Turistit ovat siirtyneet maan etelä ja itäosiin Karibianmeren turkoosien vesien ja hulppeiden uusien hotellien lumossa. Sillä Dominikaanisen lähes ainoa, tärkein tulonlähde on turismi, on tästä seurannut tilanne jossa pohjoinen köyhtyy sillä välillä kun etelä- ja itäosat rikastuvat.

Sosúassa ja jopa Puerto Platassa voi nähdä täysin autioutuneita ”aavehotelleja”, jotka ovat jääneet ammottamaan tyhjyttään suuren turismiryntäyksen siirtyessä hiljalleen pois näiltä alueilta maan etelämpiin osiin. Pohjoisesta osasta maata löytyy paljon hotelleja, joita on aloitettu rakentamaan, mutta rakennusprojekti on jäänyt kokonaan kesken, turismin hiipumisen takia. Ylläoleva kuva näyttää karun totuuden aloitetusta hotellinrakennusprojektista joka on jäänyt niille sijoilleen.

KAIKKI SISÄLTYY HINTAAN. PAITSI WIFI.


En ole aiemmin valinnut all inclusive-pakettia mihinkään matkaan. Luulin kuitenkin, että all inclusiveen kuuluisi kirjaimellisesti kaikki peruspalvelut. Hämmennyin totaalisesti siitä, että all inclusiveen ei kuulunut ilmaista nettiyhteyttä. Ei siis edes hotellin yleisissä tiloissa. Hotellissamme yhden päivän wifiyhdelle laitteelle maksoi noin kymmenen dollaria. Viideltä päivältä tämä oli lähes 50 euroa ja nettiä pystyi käyttämään tällä hinnalla vain ja ainoastaan yhdellä laitteella samanaikaisesti. Jouduimme pulittamaan tämän parille ekalle päivälle, mutta vain siksi, että saimme yhteyden matkavakuutusyhtiöön. Netti oli äärimmäisen huono ja takkuili koko ajan. Säälittää niitä jotka ovat joutuneet maksamaan koko kaksi viikkoa huonosta netistä satoja euroja per laite.

Onneksi olimme itse tajunneet ottaa Suomesta mukaan reitittimen ja saimme haettua siihen alkulomasta nettiliittymällä varustetun sim-kortin. Reitittimen avulla nettiä pystyi käyttämään kuinka monelta laitteelta tahansa samaan aikaan. Tähän sim-kortiin taas sai ostettua läheisestä kauppakeskuksesta lisää edullista nettiaikaa. Me pärjäsimme viiden hengen seurueessamme mainiosti 1 gigan netillä n. neljä päivää. Tämä maksoi muutaman hassun euron.

KUVANKAUNIIT HIEKKARANNAT KUIN ELOKUVISTA.


Huomasin jo ennen matkaa muiden matkakuvia selatessani ja kohteen aktiviteettejä tutkiessani, että Dominikaanisen rannat ovat todella kuvankauniita turkoosinsinisine vesineen ja huojuvine palmuineen. Puhumattakaan hienosta rantahiekasta. Rannat näyttivät kuitenkin paikan päällä entistä houkuttelevimmille. En osannut odottaa, että maan pohjoisosissakin, Atlantin rannikolla vesi olisi aivan turkoosia. Rantafiilistä haittasi ainoastaan se, että Puerto Platan rannoilta löytyi harvoin hiljaista paikkaa, sillä lähes jokapuolella oli auringonpalvojia.

MAASSA MAAN TAVALLA?


Meidän hotellissamme oli turisteja ympäri maapallon – Yleensä suurin osa turisteista osaa käyttäytyä ihmisiksi lomallaan. Kuitenkin joka maassa, jossa olen vieraillut olen päässyt todistamaan muun muassa aurinkotuolien varailuja allaspyyhkein ja aamupalalla jonon ohi kiilailuja. Nämä ovat kuitenkin ihan pientä verrattuna Dominikaanisen, tai ainakin meidän hotellimme, turisteihin. En tiedä oliko all inclusivella jotain vaikutusta asiaan. Hotellillamme lomailijat tulivat syömään pizzaa altaalle ja jättivät kamalan siivon mennessään, sillä he eivät viitsineet viedä kertakäyttöaterimiaan roskiin. Ihmiset kantoivat ruokaa mukaan rannallekin asti, mutta jättivät aterimet lojumaan rantahietikolle. Monet veivät vasten hotellin sääntöjä juomalaseja allasalueelle, joka on vaarallista niiden rikkoutuessa. Tästä ainakin yksi nuorisoseurue oppi rankemmalla kädellä, sillä yksi heidän tuomista juomalaseistaan särkyi seurueen yhden jäsenen kaatuessa. Tällaista tapaturmaa ei toki toivo tapahtuvan kellekään, mutta ainakin näistä oppii. Monet myös kaatoivat laseja, huusivat, riehuivat sekä tönivät toisia humalapäissään, meidän aikaamme etenkin spring breakkiä viettävät alaikäiset. Itse ainakin haluan reissulla ollessani toimia niin, että en häiritse tai pilaa kenenkään muun lomaa. Toki näiden kanadalaisten tapauksessa oli vahvasti alkoholi mukana, mutta mielestäni se ei silti ole tarpeeksi hyvä tekosyy käyttäytyä lomallakaan huonosti toisia kohtaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply