Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Matkani restonomin tutkintoon

Toukokuussa koitti vihdoin se päivä, kun seisoin restonomin paperit kourassa koulun pihalla. Hetki ei sinäänsä ollut unohtumaton, sillä en valmistunut koulun juhlassa kesäkuun lopussa, vaan hakemalla todistuksen etuajassa toukokuun ensimmäisellä viikolla. Sinä päivänä vajaa kolmen ja puolen vuoden urakka oli ohi ja pystyin sanomaan olevani valmis restonomi.

Ehdin kokea opiskelujeni aikana paljon. Aloitin opintoni Mikkelissä. Muistan vieläkin sen päivän, kun istun huoneessani avaten kymmenettä kertaa viikon aikana sivuston, jolta näkee korkeakoulun hakujensa tulokset. Sijat olivat heitelleet uskomattoman paljon, välillä olin sijalla 4, sitten taas jonon hännillä. Nyt olin kuitenkin saanut ilmoituksen – ”Sinut on valittu matkailualan restonomikoulutukseen Mikkelin kampukselle. Otathan opiskelupaikan vastaan … mennessä.” Se hetki oli täynnä iloa ja samalla myös hämmennystä. Uusi kaupunki, jossa en ole käynyt kuin ohiajoreissulla odottaisi minua. Uudet haasteet, uusi alku.

Tammikuussa 2015 muutin Mikkeliin, kolmioon jossa asui kaksi muuta opiskelijaa. Ensimmäiset viikot menivät liitämällä. Joka päivä oli jotain uutta. Uusia ihmisiä, uusia asioita. Viihdyin Mikkelissä hyvin – sain elämänikuisia ystäviä, nautin syysilloista, valvoin myöhään opiskelijaporukan kanssa iltaa viettäen, riekuin opiskelijabileissä välillä vähän liiankin usein, kahvittelin kavereiden kanssa pikku yksiössäni tauoilla, chillailin piknikeillä puistossa, kävin leffoissa, lenkkeilin paljon ja aloitin jopa uuden harrastuksen. Mikkelin opiskelijailmapiiri oli mun mielestäni aivan mahtava. Kaikki ovat kuin samaa joukkoa – en tuntenut itseäni yksinäiseksi edes kävellessäni kotiin aamuyöstä, sillä kuitenkin joku opiskelija liittyi aina seuraan.

Keväällä 2016 tein päätöksen siirtyä opiskelijaksi Haaga-Heliaan, jonne sain kuin sainkin siirron hakemuksen ja yksilöhaastattelun jälkeen. Vaihdon päädyin tekemään pitkän välimatkan ja Haaga-Helian kurssivalikoiman ja kansainvälisyyden takia. Jätin näin ollen taakse Mikkelin kampuksen, ystävät sekä pienen yksiöni ja muutin kesällä 2016 takaisin kotikonnuilleni. Uuteen kouluun sopeutuminen vei hetken. Nautin ensimmäisistä viikoista ja tutustuin mahtaviin ihmisiin vasta aloittaneiden matkailualan opiskelijoiden ryhmässä. Sen jälkeen tapasin oikean luokkani jolle sijoituin. En kokenut aivan samaa yhteisöllisyyden tunnetta kuin Mikkelissä, mutta viihdyin silti kansainvälisestä ilmapiirissä ja hauskojen projektien parissa. Haaga-Heliassa arvostin vahvasti laajaa kurssivalikoimaa, sekä projekteja, jota pääsimme tekemään. Oli hienoa olla osana Barcelonan matkamme järjestäjätiimiä, sekä olla mukana edustamassa kouluamme rekrytapahtumassa ja järjestää vaihto-oppilaiden kanssa tapahtuma koulullamme. Viimeiseen vuoteeni kuului enemmän ja vähemmän töitä, sekä opinnäytetyön tekemistä. Kampuksella oli paljon tarjottavaa, että en edes ehtinyt käymään kaikkia haluamiani kursseja. Mutta tässä silti olen, restonomin paperit kädessä, opinnäytetyö tehtynä arvosanoin 4 ja elämä edessä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply