Suomen suurin matkablogiyhteisö
Englanti Lontoo Matkailu

London times

Näin kesän kääntyessä pikkuhiljaa loppua kohden ja (vähintään-)viikonloppureissu-kuumeen kasvaessa on mukava muistella viime vuoden Lontoon reissua, jolloin vietimme kaverini kanssa viisi yötä kyseisessä Englannin kaupungissa katsellen nähtävyyksiä ja seikkaillen eri puolella kaupunkia.

”A bad day in London is still better than a good day anywhere else”

Kahviloita, kapeita katuja, double deckereitä, sadekuuroja, valokuvaamista, hyvää ruokaa, metroasemalla odottelua, puhelinkoppeja, bubbleteetä, kevätauringonpaistetta ja brittiaksentteja. Näistä oli lähinnä meidän Lontoon reissu tehty. Viivyttiin Lontoossa viisi päivää, jona aikana ehti nähdä tosi paljon.

Yövyttiin Ibis Hotel Earls Courtissa, joka sijaitsi West Bromptonilla. Hotelli oli siisti, alakerrassa oli tilava aulatila ja toisessa kerroksessa ravintola. Huoneen saimme hotellin toiseksi ylimmästä kerroksesta. Maisemissa ei siis ollut valittamista, sillä ikkunasta näki Lontoon ylle. Ihan meidän hotellin vieressä oli metroasema ja kauppa, joten oli siltäkin kannalta ihan nappihotellivalinta. Hotellin aamupala jäi testaamatta, sillä olemme molemmat huonoja aamupalansyöjiä – nappasimme aina bootzista tai  kahvilasta mukaan aamupalaeväät.

Keksimme yllättävän paljon ohjelmaa muutamille päivillemme Lontoossa. Ehdittiin kokea Sea Life ja London Dungeon-tour, sekä nähdä Big Ben, Madame Tussauds, Westminsterin palatsi, luonnontieteellinen museo, Nottinghill, Harrods, Tower bridge ja London Eye. Lontoon must see -listiltä ruksimatta jäi vain Skygarden-kattopuutarha/ravintola. Ei tajuttu varata tähän paikkoja etukäteen, joten jäimme siitä paitsi. Kuuluisat sanat – Ehkä sitten ensi kerralla!

London Dungeon-kierrosta voin suositella kaikille, jotka haluavat Lontoon matkaan ripauksen jotain erikoista ja vaihtelua nähtävyyksien kiertelyyn. Kierroksella pääsee yli 1000 vuotta ajassa taaksepäin, jossa taitavat näyttelijät ja hurjat laitteet sekä tehosteet tuovat Lontoon rankan, tumman menneisyyden uudelleen eloon. Enempää ei voi edes paljastaa, kierros on pakko kokea itse.

Lontooseen jäi kotiin palatessa kaipuu.  Jäin kaipaamaan etenkin Lontoolaisia kahviloita, metrolla matkustamisen helppoutta, sateenkostuttamia katuja, Harrodsin söpöjä purnukoita ja esillelaittoa, valokuvauksellisia rakennuksia, Nottinghillin värikkäitä taloja ja ennenkaikkea brittiaksentin kuulemista.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply