Suomen suurin matkablogiyhteisö
Berliini Eurooppa Saksa

PIDENNETTY VIIKONLOPPU BERLIINISSÄ

Ensi kuun puolella toteutuu yksi reissuhaaveistani, jonka piti toteutua jo keväällä –  nimittäin Berliini! Viivymme Berliinin maisemissa nelisen yötä, eli reilun viikonlopun verran. 

Kyseessä on mun ihka ensimmäinen reissu Saksan maalle, joten oon arvatenkin super innoissani. Suunnitelmissa käydä ainakin tunnetuimmat nähtävyydet läpi, päästä valokuvailemaan, sekä vain tallailemaan Berliinin katuja ja nauttimaan minilomasta. Berliinissä järjestetään tuona ajankohtana myös joulumarkkinat, jossa varmasti pääsee fiilistelemään omanlaista tunnelmaansa.

Oon myös innoissani siitä, että mun yli seitsemän vuoden saksan opiskelusta on kerrankin reissussa hyötyä! Jos siis vielä muistan jotain kun en ole kahteen vuoteen saksaa opiskellut, mutta toivotaan!

Koska oon aina ollut kova suunnittelemaan reissuja, alla mun reissun bucket list!

BERLIN BUCKET LIST


❑ Bradenburg Gate – Kuvien perusteella nätti varsinkin pimeän aikaan kaikkien valojen hohtaessa.  Tämä nähtävyys  sijaitsee Berliinin historiallisessa keskustassa, lähellä muitakin nähtävyyksiä, joten tää on varmasti helppo tsekata pois listalta.
 Nappaa Instagram-kuva Checkpoint Charliella – Haluan kans  tän legendaarisen hauskan instakuvan mitä oon nähnyt kaikilla.
East side Gallery – Kaikki Berliininmuurin taideteokset mitkä oon nähnyt kuvissa on mahtavia. Täällä tulee varmasti räpsittyä paljon valokuvia. checkkilistalla on myös ostaa samantapainen jääkaappimagneetti Muurin kuvasta, jonka näin kaverilla. Must have.
Maista Currywurstia ja Wiener Schnitzeliä – Tää on varmaan must kun reissaa ekaa kertaa Saksaan, right?
Kipua Reichstagin huipulle – Tarkotuksena bookata etukäteen liput jotta päästään kupoliin korkeuksiin. Mitä muut ovat vinkkaileet, ovat maisemat täältä mahtavat.
Evästauko Tiergartenissa – Reilu vuosi takaperin Lontoossa käydessä kaverin ja mun ”bravuuriksi” muodostui napata salaatit tai sushit mukaan ja käydä pitämässä pieni ”piknik” jossain puiston penkillä eväiden kera. Tutkiessani muiden Berliinin vinkkejä, huomasinhmuomas bucket listalla juuri Tiergartenissa piknikillä käymisen, joten kai sekin on itsekin pakko kokea.
Alexandersplatz  – Tv-torni on must see. Ja onhan tää paikka mun poikaystävän nimikkoaukio.
 ❑ Vuokraa pyörä ja polje Berliinin kujilla – Tätä kaverini ehdotti heti ensimmäisenä, kun kerroin että suuntaamme pian Berliinin. Otetaan varmasti vinkistä vaari ja otetaan joku päivistä pyörät alle Berliinin kiertämiseen.
Shoppaile KaDeWessa – KaDeWE eli Kaufhaus des Westens on kuulemma on Manner-Euroopan toiseksi suurin tavaratalo. Pakkohan se on käydä pyörähtämässä läpi.
Nää Berliner Dom – Tätä rakennusta oon aina ihaillut muiden matkakuvista ja bucket listilläni on päästä myös itse ikuistamaan tämä valokuviin.
Vieraile Holocaust -muistomerkillä – Tää muistomerkki oikeesti on kahden hehtaarin alueella. Wou. 2711 kiveä on sijoiteltu tälle alueelle kunnioittamaan holokaustin aikana menetettyjä juutalaisia. Kunnioitetaan heidän muistoa, tänne en halua mennä valokuvausmielessä.
 ❑ Street Food Thursdays – Koska oon ihan ruoan ystävä ja bongasin tämän jostain, niin onhan sitä pakko heti ensimmäisenä päivänä mennä testaamaan street foodit Markthalle Neuniin. Nämä Street Food Thursdayt jatkuu tietojeni mukaan viidestä ilta kymmeneen asti. Kerkeää siis varmasti kiertämään useammankin kojun jos nälkä yllättää.
Kierrä Joulumarkkinat – Hakemaan aikaista joulutunnelmaa markkinoilta. Jos tänävuonna vaikka saisin joulufiiliksen!

Matkasuunnitelmien tekijänä jo tehnyt Pinterestiin kollaasin Berliini-aiheista ja katsonut reissuvinkejä muiden blogeista. Oon myös jo näin paria viikkoa ennen reissua jo vaatekriiseillyt ja miettinyt tarviiko mukaan esim. sateenvarjoa… Tää varmaan kertoo jo kaiken mun suunnitteluista :–D

Muiden reissajien vinkit täällä minunkin blogin puolella ovat enemmän kuin toivottuja – eli mikä Berliinissä on must see? Jäikö mun listalta puuttumaan joku tosi tärkeä juttu mikä kannattaa nähdä tai kokea?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply