Berliini Matkailu Saksa

ULTIMATE BERLIN TO DO -LIST

1. VIERAILE BRANDENBURGIN PORTILLA


 • Ekana kliseinen perusnähtävyys, joka nyt on vaan must see. Brandenburgin portti toimii Berliinin kaupungin ja Saksojen yhdistymisen symbolina. Tää mahtavankokoinen portti sijaitsee Berliinin keskustassa Pariser Platzin aukiolla, aivan Holocaustin muistomerkin lähellä. Nämä kaksi nähtävyyttä kannattaakin yhdistää samalle käynnille. Portille pääsee kätevästi metrolla ja myös paikalliset hop-on-hop-off -bussit pysähtyvät aivan portin vierustalla.

2. MAISTA GLÛCHWEINIA JA TSEKKAA JOULUMARKKINAT


 • Jokaisen Saksassa joulun aikaan vieraillessa kannattaa käydä tsekkaamassa joulumarkkinat, joita on useissa eri kaupunginosissa. Glühweiniä, kuumana tarjoiltavaa punaviinijuomaa, saa lähes jokaisesta juomakojusta. Nämä maksoivat 6€ kipale, mutta näistä sai 3e sai palautuksena palauttessa tämän lasisen mukin takaisin kojuun. Lasisen mukin voi siis halutessaan pitää omanaan panttia vastaan.

3. IHASTELE MAISEMIA (TAI SUMUA) AUSSICHTSTERASSELLA


 •  Näköalapaikka Park Inn by Radisson -hotellin katolla, aivan Alexandersplatzin kulmalla. Tää olisi joo ollut ehkä enemmän worth it ei-sumuisella ilmalla :-D Nooh ehkä ensi kerralla sitten! Tuolta näkyy koko Alexandersplatz ja lähellä olevat nähtävyydet kuten Berliner Dom ja Tv-torni, jos sumu ei yllätä. Pääsy näköalatasanteelle maksaa 4€ /henkilö, joka on Berliinin näköalatasanteiden halvimmasta päästä, mikäli ilmaista Berliner Domiin pääsyä ei lasketa.

4. IHAILE TAIDETEOKSIA EAST SIDE GALLERYLLÄ


 • East Side Gallery oli ehdottomasti yksi nähtävyyksistä mitä odotin eniten Berliinin reissultamme. Muuriin tehty taide toimii samanaikaisesti muistomerkkinä, mutta myös kannanottona kansan sortoa vastaan. East Side Gallery sijaitsee nimensä mukaan itäpuolella muuria, mutta myös länsipuolelle pääsee piipahtamaan. Mielestäni oli aika vaikuttava kokemus kävellä muuria pitkin – East Side Galleryn osa muuria on nimittäin suurin pätkä mitä puretusta muurista on enää nykypäivänä jäljellä.

5. TESTAA PARHAIMMAT BURGERIPAIKAT


 • Omat suosikkini ovat Burger De Ville ja Burgermeister. Berliinin eri burgeripaikat on ehdottomasti testaamisen arvoisia! Burger De Villessä hampurilaiset valmistuivat todella nopeaan, vaikka ravintolassa oli ruuhkaa. Plussaa myös siitä, että jokaiseen ateriaan ei heitetty ranskalaisia vaan ne pystyi jättämään pois. Myös pihvejä sai lisättyä hampurilaiseen haluamansa määrän pienestä lisähinnasta.

 

6. KOE BREISCHREIDPLATZIN TUNNELMA


 • Breischreidplatzissa järjestetään joulukautena yhdet Berliinin suurimmista joulumarkkinoista. Emme itse päässeet ihastelemaan näitä, sillä olimme reissussa hieman aikaiseen, ja kojuja oltiin vasta pystyttämässä. Paikka oli kuitenkin muuten näkemisen arvoinen kaikkine koristeineen. Breischeidsplatzilla sijaitsee myös Keisari Vilhemin muistokirkko. Tai oikeastaan sen rauniot, sillä mm. kirkon katto tuhoontui toisen maailmansodan pommituksissa. Tääkin on yksi Berliinin tunnetuimmista symboleista.

7. HYPPÄÄ SHOPPAILUMOODIIN MALL OF BERLINISSÄ


 • Mikäli halajaa matkaltaan shoppailua kannattaa ehdottomasti piipahtaa Mall Of Berlinissä, joka sijaitsee aivan Potsdamer Platzin lähistöllä. Yksi erikoisuus on myös ostoskeskuksen ravintolamaailma, joka on ympyrän muotoinen. Tämä on toteutettu kansainvälisellä teemalla, eli jokainen ruokapaikka oli jaoteltu ympyrälle maan mukaisesti. Ravintolatarjonta oli todella laaja, varmasti jokaiselle jotakin. Mall of Berlinin lisäksi kannattaa shoppailijan tsekata myös Alexandersplatzin kaupat, kuten Berliinin suurin Primark.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Katriina 20/02/2019 at 15:50

  Elettyä historiaa:
  ”All free men……as a free man I take pride in the words :Ich bin ein Berliner”, John F. Kennedy 26.06.1963 Berliinissä.
  ”Ich hab noch einen Koffer in Berlin. Ich hab so Heimweh nach Kurfürsten Damm… ( Minulla on matkalaukku Berliinissä. Minulla on niin ikävä Kurfürsten Damm´ille,) lauloi Hildegard Knef 1963. Siitä on tullut lentävä lause, miksi Berliiniin pitää palata yhä uudelleen.
  ”Mr. Gorbachev, open this gate! Mr. Gorbachev, tear down this wall!” (Ronald Reagan, 12.07.1987).
  ”Wir sind keine Rowdies, wir sind das Volk”, (emme ole räyhääjiä, olemme kansa), 70 000 kynttiläkulkueeseen osallitujaa Leipzigissä 9.10.1989. (
  Nykyaikaa:
  Minullakin on matkalaukku Berliinissä, siellä kaksi rakasta ”karhunpentua”, ja aina syy palata Berliiniin. (Karhu on Berliinin totem-eläin vaakunassa kuten syntymäkaupunkini Porinkin.)

 • Leave a Reply