Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia Matkailu

5 things you don’t wanna miss out in Rome

Kaikki tiet vievät Roomaan

Rooma on yhdistelmä historian havinaa, fiinejä ravintoloita, shoppailumahdollisuuksia, ystävällisiä ihmisiä, kivisiä katuja, katutaiteilijoita, Tiber-joen kohinaa ja piazzoja. Unohtamatta hyvää ruokaa ja viiniä. Rooma on kaupunki, josta löytyy varmaan jokaiselle jotakin. Roomassa on loistokkaita ostoskeskuksia tyyriine merkkiliikkeineen, historiallisia nähtävyyksiä, säteilevää yöelämää, mutta myös rentoja kahviloita. Ensimmäistä kertaa Roomassa vierailevat matkailijat haluavat varmasti todistaa omin silmineen kaupungin lukuisia nähtävyyksiä, mutta myös kokea jotain erilaista. Keräsin pari omaa vinkkiäni viikonloppuvisiitille Roomaan.

  1. Colosseum. Keskellä Roomaa sijaitseva valtava amfiteatteri on Rooman kuuluisin nähtävyys. Colosseum oli aikoinaan gladiaattoritaisteluiden areena, jonne roomalaiset kokoontuivat illanviettoon. Nykyisin sen rauniot toimivat nähtävyytenä. Colosseum on sellainen kohde, jonka varmasti lähes kaikki Roomassa käyneet ovat nähdeet – onhan tämä rakennus historiallinen ja must see-kohde Roomaan suunnatessa. Colosseumiin suunnatessa kannattaa varata aikaa ainakin puoli päivää. Tähän kuuluisaan amfiteatteriin on nimittäin aina tungosta ja jonotusaika voi olla jopa monen tuntia – Mikäli haluaa välttyä pahimmalta jonotukselta, kannattaa liput ostaa jo etukäteen. Tällöin pääsee kätevästi pahimman jonon ohi ja joutuu jonottamaan vain näyttämään lippuaan virkailijalle. Tämän jälkeen pääset vapaasti kiertämään tätä Rooman tunnetuinta nähtävyyttä.

2. Gelato. Ei vaan yksinkertaisesti ole mitään parempaa kuin aito italialainen gelato. Vaikka kaikki eivät tykkääkään jäätelöstä, uskon, että aitoon gelatoon ei voi kuin ihastua. Roomassa gelatoja on saatavilla ravintoloissa, gelaterioissa ja patisserioissa (eli leipomoissa) ja katukojuissa. Liikaa vaihtoehtoja, etkä tiedä missä on parhaat gelatot? Paikkaa ei kannata mielestäni valita jonon perusteella, sillä olen laittanut merkille sen, että jotkut jäätelöpaikat Roomassa ovat suosittuja lähinnä pelkästään niiden keskeisen sijainnin takia. Suosittelenkin, että paikka kannattaa valita itse esillelaiton perusteella. Gelaton tulisi näyttää kermaiselta ja tuoreen näköiseltä, ei lainkaan jäiseltä. Suurin osa Rooman gelatoa myyvistä putiikeista ovat auki yömyöhään, mutta jotkut voivat olla muutaman päivän kiinni viikossa.

3. Pantheon.  Pantheon on ehdottomasti yksi suosikkinähtävyyksistäni. Pantheonin keskellä oleva kupoli pienine uurteineen ja reikineen on arkkitehtuuria parhaimmillaan. Pantheoniin tarvitsee minun kokemusteni perusteella harvemmin jonottaa, sillä sinne ei ole sisäänpääsymaksua lainkaan. Maksua on pitkin aikaa suunniteltu, mutta korviini ei ole ainakaan vielä kantautunut tämän toteutumisesta. Pantheon on todella kokemisen arvoinen ja mainio kohde, mikäli haluaa tuntea itsensä pieneksi – Seistessä Pantheonien suurien pilarien alla ei niin voi olla tuntematta.

4. Rooman pikkuputiikit. Jopa turistikaupat voivat olla elämys. Ainakin jos pitää vintagetavaroista ja halvoista löydöistä. Osa näistä kaupoista on tosin aika kalliita – en esimerkiksi suosittele Vatikaanin kaupoista ostamista. Hinnat ovat siellä korkeampia – jotkut myynnissä olevat tuotteet voivat olla jopa 70% kalliimpia, kuin muualla Roomassa.

5. Fontana di Trevi. Rooma on tunnettu lukuisista suihkulähteistään, mutta kuvan suihkulähde on isoin ja tunnetuin. Bucketlistilläni oli itselläni ollut jo pitkään käydä heittämässä kolikko tähän kyseiseen lähteeseen toiveen kera. Pari vuotta sitten sain ruksattua tämän pois listaltani.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply jossu 29/07/2018 at 20:18

    Maailman kaunein kaupunki, sinne voisin palata vaikka kuinka monta kertaa.

  • Leave a Reply