Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu

10 REISSUKUVAA JA TARINAT NIIDEN TAKAA -BLOGIHAASTE

1. Kuva lentokoneen siivestä

Somewhere over the Sea. Tässä kuvassa edessä oli Espanja ja takana Suomen kylmyys. Musta tää kuva onnistui kuvaa sen hetkistä fiilistä tosi hyvin, kylmästä lämpimään. Oon varmaan joka ikisellä reissulla – Jep myös silloin, kun ei vielä ollut digikameroita, tai kännykkäkameroita – ottanut kuvan lentokoneen ikkunasta. Varaan yleensä reissussa aina ikkunapaikan, sillä rakastan sitä fiilistä minkä saa katsellessa maata pilvien päältä. Tajuaa miten pieni itse onkaan tässä maailmassa.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Agadir, Marokko. Tässä kuvassa onnistui aika hyvin vahingossa ottaa kuva (huom. kännykäkameralla) ja vangita silti tuo auringonlasku ja kukkulan valot. Tää taisi olla vielä jouluaattona tai jouluaaton aattona nappaistu. Tältä reissulta sain myös parhaita muistoja, tutustuin uusiin ihmisiin, pelasin jouluaattona rantapalloa ja syötiin hotellilla ihan mahtava jouluillallinen joulupukkeineen kaikkineen. Illalla suunnattiin vielä muutamille. Totally worth it reissu.

3. Luontokuva.

Albufeira, Portugali. 2009 ja nätti auringonlasku.  Oon aina ihaillut auringonlaskuja ja niiden omanlaista tunnelmaan ja värejä. Parasta on istua illalla rannalla tai rantakalliolla ja vaan nauttia kauniista maisemista. Sellaisissa hetkissä tuntuu et aika pysähtyy hetkeksi.

4. Kuva, joka saa hyvälle tuulelle

Ras al Khaimah, Arabiemiraatit. Oltiin just saavuttu Arabiemiraatteihin tätä kuvanottoa edellisenä iltana. Seuraavana aamuna lähdettiin seikkailemaan ja tutkimaan lähiympäristöä. Löydettin tää mahtava täysin tyhjä ranta, (miinus pari muuta ohikulkevaa kävelijää, jotka voi muuten spotata tästä kuvastakin) jossa oli valkoista hiekkaa ja taustalla siintää vaaleanturkoosi meri. Oli niin mahtava fiilis, että mulle se välittyy tästä kuvasta. Mulla oli mahtava kausi kesätöissä takana ja myymäläesimiehen paikka handlattuna talveksi – oli siis ansaittua nauttia viikko lämpimästä säästä ja parhaasta seurasta.

5. Kuva matkaseurasta

Puerto Plata, Dominikaaninen Tasavalta. Sekä parasta vakiomatkaseuraa <3 Parasta matkaseuraa on seura, jonka kanssa voi tehdä extemporeretkiä, nauraa yhdessä vastoinkäymisillekin, joka osaa heittäytyä ja nauttia hetkestä. Tää hetki oli mielestäni ikimuistoinen, sillä tää taisi olla ensimmäinen kerta kun oon ikinä käynyt melomassa. (Näki vissiin naamasta ku sain tollaisen pikkupaatin, kuin muilla oli täysikokoset :–D) Tää päivä oli lisäksi toiseksi viimeinen päivä Dominikaanisessa, joten päätettiin ottaa kaikki ilo irti.

6. Postikorttikuva

Zadar, Kroatia. En tiedä millainen postikortti tästä tulisi, mutta tykkään tästä kuvasta ja sen fiiliksestä. Tehtiin Sibenikistä päiväreissu Zadariin ja tää on otettu juuri ennen takaisin palaamista Zadarin satamassa. Mielestäni oli hauskaa, että tuolla näkyi sekä pikkupursia, isoja purjeveneitä ja hulppeita jättimäisiä risteilyaluksia samassa paikkaa. Vesi oli tuolla ihan super kirkasta ja vaikka syvyyttä oli yli nelisen metriä, näit silti pohjaan asti.  Jotkut kävivät tuolla jopa uimassa.

7. Kuva yläilmoista

Rooma, Italia. Ihan lemppari kaupunkilomakohde. Tää kuva on otettu Pietarinkirkon kupolista. Etualalla näkyy Vatikaanin palatsi, kauempana Castello Sant Angelo ja suht keskellä Tiber-joki. Tonne olisi päässyt hissillä puoleenväliin, mutta päätettiin tallata itse portaita pitkin. Näkymät oli mielestäni kaiken kapuamisen arvoiset, vaikka portaikko olikin kapea ja askelmia tuntui olevan loputtomiin.

8. Fiilistelykuva palmun alla

Puerto Plata, Dominikaaninen Tasavalta. Käykö palmun päällä? Tää oli ekoja päiviä, kun saavuttiin Dominikaaniseen Tasavaltaan. Ihan meidän hotellihuoneen edestä rannalta löytyi mahtava lököttelypalmu ,jossa oli mahtava vaan chillailla. Oisin voinut jäädä tuonne. Tossa vaiheessa sitä pystyi tajuamaan, että Karibiallahan sitä ollaan. Tota merimaisemaa pystyi näkemään silmänkantamiin saakka. Illemmalla rannalla oli vielä mahtavan rauhallista. Kyseessä oli ihan mahtava kahden viikon reissu kaikkine hyvine juttuineen ♥ ja vastoinkäymisineen, joita ei sitten puuttunutkaan.

9. Hyvää huomenta -kuva

Corralejo, Fuerteventura, Kanariansaaret. Tää oli ehdottomasti parhain herätys kaikista ulkomaanreissuista. Matkattiin Kanariansaarille talvella 2011. Meidän hotellissa pidettiin huolta kulkukissoista, ja niille oli laitettu hotellin pihaan oma koppi, sekä niille tarjottiin päivittäin ruokaa ja vettä. Suurimmasta osasta näitä kissoja ei kuitenkaan ollut tullut ollenkaan kesyjä, vaan ne silti olivat varuillaan ihmisten nähdessä. Tämä yksilö olikin ihan eri maata – Hän päätti joka aamu koko viikon ajan tulla herättämään mut hyppäämällä kolmannen kerroksen parvekkeellemme ja maukumalla. Koko loman ajan, heti toisesta päivästä lähtien meillä olikin sit lemmikki, joka tuli aina chillailemaan meidän kanssa, kun oltiin hotellihuoneessa. Olin vielä kolmisen päivää reissusta kipeänä, niin tää veitikka jaksoi piristää – Välillä edelleen mietin mitä tälle kisulle kuuluu. Tästä päivästä lähtien täys koiraihmisestä muuttui myös vähän kissaihminen ♥

10. Lempikaupunkini

Fortaleza, Brasilia. Piti miettiä hetki tätä, sillä kaikissa lähes kaupungeissa missä oon vieraillut on ollut jotain omaa ja mahtavaa. Fortaleza on kuitenkin onnistunut voittamaan erityisen paikan mun sydämessä ja se on yksi kohde, mihin ehdottomasti haluan vielä palata. Fortalezan tunnelma oli jotain omaansa. Fortalezassa kaikki ihmiset olivat mukavia ja iloisia, talot värikkäitä. Fortaleza on samalla myös kuin kahden maailman risteyskohta – köyhyys ja rikkaus. Joka on todella surullista, mutta pistää myös oikeasti ajattelemaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply