Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkalla sinne missä pippuri kasvaa

Pitkällisen laskennan tuloksena olen saanut laskettua maat, joissa olen vieraillut ja määrä on tällä hetkellä 59.
Seuraava kohde To do & to see listalla on numero 60 ja se on Tansania ja Sansibar, Tansanian helmi.
Valkoisena hohtavaa hiekkaa, huojuvia palmuja, mausteiden tuoksua ja turkoosi kimalteleva meri. Merirosvoja, orja- ja maustekauppaa, Queen yhtyeen laulajan Freddie Mercuryn synnyinsaari. Näistä asioista Sansibar tunnetaan.
Sansibar on kuvien perusteella unelmien rantalomakohde, mutta Sansibar on myös historiallisesti tärkeä paikka ja luettuani kirjan Pasaatituulet heräsi halu nähdä Sansibar.
Arvasin kuitenkin, että tutkiva ja utelias luonne ei jaksa kahta viikkoa löhötä rannalla vaan reissuun on saatava ”pientä potkua” ja niinpä matka huipentuu safarille Serengetin luonnonpuistoon Tansanian mantereelle.
Keväällä matkaa varatessani tuntui, että lähtöön on ikuisuus, mutta nyt se on jo ovella. Mieheni on matkatavaransa laittanut valmiiksi laukkuun, mutta minun puoliska on vielä tyhjä. Matkainnostusta himmentää paljonkin isäni yllättävä poismeno, josta tulee huomenna kuluneeksi 2 kuukautta. On vaikeaa jättää kotiin sureva äiti ja eipä omakaan fiilis lähtöön ole paras mahdollinen. Nyt kuitenkin luotan siihen, että lapseni tukevat ja auttavat mummoa täällä seuraavat viikot ja minäkin pääsen hetkeksi kauas pois. Tarkoitus on levätä ja nollata aivoja auringonpaisteessa ja Intian valtameren syleilyssä. Loppumatkasta tapahtuva safari savannille on mieheni unelma ja niinpä ötökkäkammoinen minä joudun poistumaan omalta mukavuusalueeltani ja majoittumaan yöksi villieläinten keskelle luonnonpuistoon. Saas nähdä miten nukkuminen siellä tulee sujumaan, mutta sehän jää nähtäväksi.
Huominen päivä vielä töitä tehden ja äidin kanssa puuhastellen,sunnuntaina pitäisi kamat kasaan, ohjeistaa kotiväkeä, aloittaa uusi malaria lääkitys ja ei muuta kuin menoksi.
Nyt unta unettomalle ja, seuraavan kerran kun kirjoittelen on matka jo alkanut.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply