Kuva: Royal Caribbean
Risteilyalusten elämykset

Unohtumaton loma valtamerellä! Kuusi elämystä, jotka voit kokea vain risteilyllä

Valtameriristeilyjen monipuoliset mahdollisuudet takaavat, ettei lomasta tule tylsää. Lue, mitä kaikkea voit kokea vain risteilyaluksella!

1. Herää aamuisin uudessa satamassa

Etkö jaksa viettää montaa päivää samassa kohteessa, mutta paikasta toiseen liikkuminen tuntuu vaivalloiselta? Risteilyaluksella voit matkustaa uuteen kohteeseen samalla, kun nautit illallista, juhlit aluksen yökerhoissa tai nukut rennosti omassa hytissä. Aamulla alus on saapunut uuteen satamaan, ja voit herätä aivan uudenlaisten maisemien ääreltä.

Useimmilla risteilyillä ei uutta satamaa pääse kokemaan aivan joka aamu, sillä reittiin lukeutuu tavallisesti myös yksi tai useampi meripäivä, jolloin aamulla pääsee heräämään merimaiseman ympäröimänä.

2. Näe monta kohdetta ilman matkatavaroista huolehtimista

Risteilyissä matkailijoita houkuttaa eniten helppous. Nousemalla risteilyalukseen matkalaukkuja ei tarvitse purkaa ja pakata kuin kerran, sillä oma hotellihuone – tai tässä tapauksessa hytti – kulkee näppärästi mukana maasta ja satamasta toiseen.

Kuva: Inka KhanjiRisteilyalusten elämykset
Hyttien lisäksi mukana aluksella kulkevat myös lasten leikkihuoneet – ja tavallisesti myös lastenhoitopalvelu.

Valtameren risteilyt sopivatkin mainiosti helppoutta arvostaville matkailijoille, sillä päästyäsi laivaan voit vain nauttia kyydistä ja tehdä päiväretkiä kiinnostavissa kohteissa.

3. Unohda rahan käyttö

Miltä kuulostaisi matka, jonka aikana lompakon voi unohtaa hyttiin koko loman ajaksi? Risteilyillä se on mahdollista, sillä useimpien valtameriristeilijöiden hintaan sisältyy ruokailu useissa aluksen ravintoloissa. Alkoholijuomat kuuluvat hintaan, kun hankit juomapaketin etukäteen, joten niistäkään ei koidu välttämättä lisähintaa. Voit siis herkutella äärettömästi ja niin usein kuin haluat niin laivan buffetissa kuin à la carte -ravintoloissa.

Laivoillakaan aivan kaikki ei kuitenkaan sisälly hintaan, sillä aluksilla on muutamia erikoisravintoloita, joista veloitetaan lisähinta.

4. Nauti elämysten ja merimaisemien yhdistelmästä

Risteilyalusten kansilla on rutkasti palveluja hulppeista uima-altaista ja auringonottoalueista koripallokenttiin ja lenkkeilyratoihin. Samalla kun alus lipuu keskellä valtamerta, voit nauttia maisemista esimerkiksi lenkkeilemällä kannella katse tiukasti ulapalla.

Kuva: Inka KhanjiRisteilyalusten elämykset
Aluksen seikkailupuistot ja liukumäet tuntuvat erityisen vauhdikkailta, kun ne kokee liikkuvasta risteilyaluksesta.

Ympäröivä valtameri tuo oman lisänsä hauskoihin elämyksiin. Aluksesta riippuen liikkuvassa laivassa voi esimerkiksi tasapainotella seikkailupuistossa tai haastaa korkean paikan kammoa kiipeilyseinällä.

5. Kaikki samassa paikassa

Jättimäiset risteilyalukset tarjoavat tekemistä jokaiseen makuun, sillä useimmilla aluksilla on huomioitu kaikenikäiset matkustajat. Pienillekin lapsille on tarjolla lastenhoitopalveluja, joten vanhemmat voivat nauttia laivan tarjonnasta myös aikuisten kesken. Lisäksi eri-ikäisille lapsille ja teineille on omat ohjelmansa, jotka mahdollistavat myös uusiin, samanikäisiin leikkikavereihin tutustumisen.

Risteilyalus tulee jo viikon mittaisen matkan aikana hyvin tutuksi, ja jokainen lomailija voi löytää itseään eniten kiinnostavat paikat. Vaikka maisemat vaihtuvat, tukikohta viihde- ja palvelutarjontoineen pysyy samana koko matkan ajan.

6. Tasokkaita esityksiä vaikka joka ilta

Risteilylomilla panostetaan viihteeseen, ja alusten teattereissa voi kokea unohtumattomia esityksiä vaikka joka ilta: kansainvälisen huipputason ohjelmat täyttävät risteilyaluksen viihdekeskukset ilta toisensa jälkeen. Esimerkiksi MSC-yhtiön aluksilla esiintyy Cirque du Soleil, Royal Caribbeanin lavoilla taas esitetään Broadway-musikaaleja.

Kuva: Inka KhanjiRisteilyalusten elämykset
Useilla MSC-varustamon aluksilla voi nauttia Cirque du Soleilin esityksistä.

Esitykset kuuluvat yleensä risteilyn hintaan, mutta joihinkin erityisesityksiin saatetaan veloittaa erillinen maksu.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Royal Caribbean ja Inka Khanji

Päivitetty: 19.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia