Kuva: Visit Helsinki / Tomi Laurila
Helsingin satama

Toimi näin, jos unohdit passin kotiin ennen risteilyä

Jos passisi katosi tai unohdit sen kotiin ennen risteilyä, voit siitä huolimatta ehtiä vielä matkaan.

Väliaikainen passi nopeasti poliisilta

Jos huomaat passin kadonneen tai unohtuneen kotiin ennen risteilyä, voit yhä päästä matkaan väliaikaisen passin avulla – jos toimit nopeasti. Helsinki-Vantaan lentoaseman tapaan väliaikaisen passin saaminen ei onnistu satamassa, vaan se on ehdittävä hakea poliisiasemalta.

Risteilymatkailijoiden tulee hakea väliaikainen passi Helsingissä Pasilan poliisiasemalta ja Turussa pääpoliisiasemalta. Väliaikaista passia varten tarvitaan passikuva.

Poliisi voi myöntää väliaikaisen passin, mutta sen myöntäminen harkitaan aina tarkasti ja päätös tehdään tapauskohtaisesti. Passi myönnetään ainoastaan välttämättömälle ajalle, eli esimerkiksi yhden matkan ajaksi.

Väliaikaisen passin hakuprosessi kestää noin kymmenen minuuttia ja passi maksaa 88 euroa. Passin saa suoraan mukaan poliisiasemalta. Jos kotona odottaa yhä voimassa oleva viiden vuoden passi, väliaikaisen passin myöntämisen jälkeen tulee hankkia uusi passi, sillä vanha mitätöityy.

Ruotsiin voi matkustaa ilman passia myös laivalla, mutta esimerkiksi Helsingin satamasta lähteville Tallinnan, Saksan ja Venäjän risteilyille päästäkseen tarvitsee passin. Tallinnaan tai Saksaan pääsee myös kuvallisella henkilökortilla.

Lähde: Poliisi
Kuva: Visit Helsinki / Tomi Laurila

Päivitetty: 14.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (16 votes, average: 3,31 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia