hero taustakuva

Ruotsinlaivan sviiteillä on suolainen hinta – kuka niitä käyttää ja mitä luksusta matkailija voi odottaa?

Viking Line / Dick Lindberg artikkelin kuva
Risteilymatkat
Sviitti ruotsinlaivalla ei irtoa pikkurahalla. Ketkä niissä oikein majoittuvat - ja onko sviitti hintansa väärti?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 16.03.2017
facebook   whatsapp

Maksaisitko sviitistä laivalla?

Lähes kaikkien suomalaismatkailijoiden nostalgisiin reissumuistoihin kuuluu ahtautuminen ruotsinlaivan pieniin hytteihin perheen tai muun matkaseurueen kanssa. Risteilyn voi toki viettää toisellakin tavalla varaamalla sviitin – ainakin jos kukkaronnyörit antavat periksi.

Sesongista riippuen laivan sviitin hinta liikkuu 500 euron molemmin puolin, kerrotaan Helsingin ja Tukholman välillä risteilevältä Viking Mariellalta. Vilkkaimpia matkustuskausia ovat kaikki koulujen loma-ajat kuten kesäkuukaudet, syyslomaviikot, joulukausi, hiihtolomaviikot ja pääsiäinen.

Hieman edullisempaa sviittihintaa haikailevien matkailijoiden kannattaa seurata hintoja kausina, jolloin matkustetaan vähemmän.

– Tammikuu on perinteisesti hiljaista aikaa kaikilla laivoilla. Toinen rauhallinen suvantovaihe on heti kesälomien jälkeen. Tämä näkyy myös hinnoissa, kertoo Viking Mariellan intendentti Tarja Jeskanen.

Kaikkien laivojen sviitit ovat Jeskasen mukaan erilaisia. Joistain voi löytyä esimerkiksi parveke, ja uudemmalla Viking Gracella ulkoasu on selvästi modernimpi retrotyylisiin vanhempiin aluksiin verrattuna. Yhteistä sviiteille on keulamaisema.

Lapsiperheet ja juhlapäivien viettäjät viihtyvät sviiteissä

Ruotsinlaivan sviitin hintaa voi pitää korkeana, sillä vastaavalla summalla voi saada jo melkoista luksusta huippuhotelleissa. Millainen asiakas oikein varaa sviitin?

– Lapsiperheet varaavat sviittejä yllättävän paljon. Sviitti tarjoaa enemmän tilaa perheille, joihin kuuluu esimerkiksi kaksi aikuista ja kaksi lasta. Vanhemmat saavat oman makuutilan, ja lapsille levitetään vuodesohva olohuoneeseen, sanoo Viking Mariellan emäntä Päivi Karinsivu.

Sviitteihin saavutaan usein juhlistamaan myös merkkipäiviä kuten hääpäiviä tai syntymäpäiviä.

Moni risteilymatkustaja saattaa epäröidä, saako ruotsinlaivan sviitissä vastinetta rahoille. Viking Mariellalla hytin hintaan kuuluu esimerkiksi hedelmiä, kuohuviini, olutta ja virvoitusjuomia. Sviitissä yöpyvät matkustajat voivat myös halutessaan tilata aamiaisen huoneeseen oman maun mukaan.

– Sviitissä majoittumalla saa omaa rauhaa, palvelua ja mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon. Vinkkinä miehille, että sviitin varaaminen on erinomainen tapa yllättää vaimo, sanoo Karinsivu.

Monien risteilymatkustajien mielikuvissa sviiteissä järjestetään bileitä. Sviitin voi varata vain tietylle määrälle henkilöitä, mutta toisinaan juhlia tapahtuu muun seurueen saapuessa sviittiin pienemmistä hyteistä. Jeskasen mukaan juhlimiseen joudutaan puuttumaan silloin, kun se häiritsee naapureita.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Viking Line

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.