hero taustakuva

Rantapallo risteilee – vertailussa laivojen ostostarjonta

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Rantapallon vertailussa Siljan ja Vikingin shoppailutarjonta ja hyvinvointipalvelut!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Tuliaiset kuuluvat risteilyohjelmaan

Laivamatka Tukholmaan tarjoaa erinomaisen tilaisuuden shoppailla rauhassa ja nauttia spa-palveluista.

Kukapa ei joskus innostuisi Ruotsin-laivan tax free -myymälässä – shoppailu kuuluu risteilyllä asiaan. Rantapallon risteilyvertailun toisessa osassa tutustutaan Silja Serenaden ja Viking Gabriellan ostostarjontaan ja hyvinvointipalveluihin.

Serenadella shoppaillaan Promenadella

Silja Serenaden Promenade-kävelykatu tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kävelykadun putiikeissa kierrellessä ostoskassiin saattaa päätyä vaikkapa vaatteita, kirjoja ja matkamuistoja.

Hajuvedet kuuluvat myös Serenaden hittituotteisiin. Laivojen parfyymiliikkeissä hinnat ovatkin vielä edullisempia kuin maissa. Alemmalla kannella asiakkaita palvelee perinteinen tax free -myymälä.

Silja Serenaden viinivalikoimaa

Silja Serenaden myymäläpäällikkö Heikki Liukas kertoo ostoskäyttäytymisen muuttuneen vuosien varrella. Ihmiset eivät enää lähde laivalle rahtaamaan olutta – nyt vaaditaan laatua, oli kyse sitten koruista tai konjakista.

– Risteilyllä ostoksia voi tehdä kiireettömästi ammattitaitoisen henkilökunnan avulla. Valikoimastamme löytyy laatutuotteita vaatteista matkamuistoihin ja kelloista delikatessen-tuotteisiin – myymälöistämme löytyy myös merkkejä, joita ei ole saatavissa maissa, sanoo Liukas.

Etenkin Silja Linen alati kasvava aasialainen asiakaskunta on ostokykyistä joukkoa, joiden haaviin tarttuu kalliita käsilaukkuja ja merkkiaurinkolaseja.

Kaikki saman katon alla Gabriellalla

Viking Gabriellalla ostostarjonta on vaatimattomampi, mutta toisaalta kaikki löytyy kätevästi saman katon alta tax free –myymälästä.

Myös Gabriellan myymälässä käy ilmi, että risteilyshoppailu on nykyisin muutakin kuin hajuvesiä, makeisia ja alkoholia. Matkaseuralainen iskee heti silmänsä laadukkaaseen kenkäpariin, ja mukaan tarttuu tuliaisia myös lastenvaateosastolta.

Myymälän viimeisinä aukiolotunteina kaupassa on hiljaisempaa ja hyvin tilaa kierrellä hajuvesiä testaillen. Myös kosmetiikka, ihonhoitotuotteet sekä hiustenhoitoaineet on huomioitu.

Saunaan ja uimaan risteilyllä

Vauhdikkaan kaupunkipäivän jälkeen on mukava rentoutua hieronnassa tai kauneushoidossa. Porealtaissa pulikoidessa voi puolestaan kasvattaa ruokahalua illallista varten.

Silja Serenaden kylpyläosasto

Sekä Silja Serenadelta että Viking Gabriellalta löytyy kylpyläosasto saunoineen ja porealtaineen. Parhaimmillaan allasosastot ovat talven hiljaisemmilla risteilyillä, jotka ovat otollisia rentoutumiseen. Kesäsesongin aikaan oma rauha ei välttämättä olekaan taattu – etenkin Siljan lastenaltaalla riittänee hulinaa.

Molemmilla laivoilla on omat saunat naisille ja miehille sekä yhteisiksi tarkoitetut turkkilaiset höyrysaunat. Hyvinvointipalveluja tarjoaa Viking Gabriellalla Travel Spa sekä Silja Serenadella Bellamare & Wellbeing -hoitola.

Kauneudenhoitopalvelut eivät risteilyillä rajoitu vain perinteisiin käsi- ja jalkahoitoihin – Gabriellan Travel Spassa voi esimerkiksi valkaista hampaansa ja Serenaden kampaamossa saada uuden ilmeen hiuksiinsa.

Kokeile kalapedikyyriä Vikingillä

Monille kalapedikyyri on tuttu näky Aasian-matkoilta, mutta Suomessa hoito on vielä varsin harvinainen. Viking Gabriella tarjoaa ensimmäisenä Itämerellä aitoa kalapedikyyriä, jossa jalat upotetaan satojen hampaattomien Garra Rufa –kalojen täyttämään altaaseen.

Kalapedikyyri Viking Gabriellan Travel Spassa

Aluksi kalojen näykkiminen kutittaa, mutta hassunkurisiin otuksiin tottuu nopeasti. Pikkuruiset kalat hyökkäävät välittömästi jalkojen kimppuun varpaiden välejä myöten.

Kalojen hoitaessa jalat kuntoon voi asiakas rentoutua lehtiä lueskellen tai seurata ikkunasta ihmisvilinää. Erikoinen jalkahoito kiehtoo ohikulkijoita – Travel Span Laura Linna ja Ida Ekholm kertovatkin kalapedikyyrin olleen välitön hitti kaiken ikäisten keskuudessa. Myös pirteät kosmetologit ansaitsevat kiitosta ystävällisestä palvelusta.

Risteily on tauko arjesta

Ruotsin-laivojen vitsauksena on edelleen maine humalaisten temmellyskenttänä. Käsitys lienee jo auttamattoman vanhanaikainen, sillä Rantapallon kohdalle osui kaksi erittäin siistiä ja viihtyisää risteilyä.

Pikkujoulukausi saattaa toki tuoda omat mausteensa laivatunnelmaan, mutta kaikenkaikkiaan risteily Tukholmaan on mitä mainioin miniloma itsensä hemmotteluun ja shoppailuun.

Lisätietoa

www.tallinksilja.com
www.vikingline.fi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Viking Line ja Silja Line

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.