hero taustakuva

Rantapallo risteilee – näin herkuttelet Ruotsin-laivalla

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Tukholman-risteilylle lähdetään irtautumaan arjesta ympäri vuoden. Rantapallo risteili Itämerellä ja testasi Siljan ja Vikingin ruokatarjonnan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Rantapallo risteilee -sarja alkaa

Suomalaisille parin yön risteily on mukava miniloma, jolla tehdään ostoksia, nautitaan hemmotteluhoidoista ja syödään hyvin. Rantapallon risteilyvertailun ensimmäisessä osassa esittelyssä Helsingistä Tukholmaan liikennöivien Silja Serenaden ja Viking Gabriellan ruokatarjonta.

Herkuttelu on tärkeä osa risteilyohjelmaa.

Buffet on risteilyklassikko

Monille risteily alkaa siitä, kun buffetin ovet aukeavat ja lautasen saa lastata kukkuroilleen kymmeniä erilaisia herkkuja. Ruotsin-laivan luonteeseen ei kalorien laskeminen sovi, vaan matkustajat löysentävät suosiolla vyötään – ja hakevat vielä kerran lisää.

Klassiset lämpimät ruoat ovat pysyneet pitkälti samoina vuodesta toiseen. Jo buffetiin saapuessaan risteilyvieras osaa odottaa paahtopaistin ja lohen kaltaisia kestosuosikkeja. Erilaiset teemaviikot ja juhlapyhät puolestaan tuovat uusia makuja seisovaan pöytään.

Einesmäiset lihapullat ja nakitkin lienevät suosittuja ruokailijoiden keskuudessa, sillä ne eivät näytä katoavan noutopöytien tarjonnasta.

Reilut 30 euroa maksava buffet on kohtuuhintainen vaihtoehto lukemattomine ruokalajeineen ja ruokajuomineen. Alle 6-vuotiaat syövät ilmaiseksi.

Vikingin noutopöydän salaattitarjontaa

Kaksi noutopöytää Itämerellä

Viking Gabriellan rauhallisella maanantailähdöllä saa buffetissakin ruokailla kiireettömässä tunnelmassa. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa – tyhjät lautaset katoavat pöydästä välittömästi. Asiantunteva henkilökunta kiertää esittelemässä liköörejä ja tarjoaa maistiaiset jälkiruokaviinistä.

Silja Serenadella puolestaan kattava viihdetarjonta näyttää houkutelleen kansan risteilemään keskellä viikkoakin. Buffetin ahtaassa pöydässä kahden muukalaisen välissä aterioidessa tunnelma on hieman kuin työpaikkaruokalassa. Hulinaa riittää, mutta ruokapisteille ei synny jonoja.

Siljan buffetin valtti on saaristolaispöytä, josta löytyy runsaasti mereneläviä katkaravuista simpukoihin ja muikkuihin.

Sekä Siljan että Vikingin buffetissa pääruoat ovat mainioiden alkupalapöytien jälkeen hienoinen pettymys.

Ruokaelämyksiä Siljan Promenadella

Silja Serenadella riittää vaihtoehtoja ruokailijalle. Tyylikkään Promenade-kävelykadun varrella voi nauttia sekä gourmet-ruokia että edullisia hiukopaloja.

Kaupunkimaisen Promenaden korkealuokkaisin ruokailupaikka on fine dining –ravintola Bon Vivant. Monenlaiset maut on otettu Serenadella huomioon, sillä asiakkaita palvelevat myös pihviravintola El Capitán, skandinaavis-provencelainen Bistro Maxime sekä nopeaa perusruokaa tarjoileva Mundo. Happy Lobster -kalaravintolan listalta löytyy komea äyriäislautanen.

Kalaravintola Happy Lobster Silja Serenaden Promenadella

Rantapallon El Capitánissa testaama ulkofilepihvi oli hyvä annos, mutta liiallisen tuorejuuston alle peittyvä lihan maku ei täysin päässyt oikeuksiinsa. Pihvi valmistettiin ammattitaitoisesti juuri toivotun kypsyysasteen mukaan.

Palvelu El Capitánissa oli perusystävällistä. Ravintolassa ruokaillessa olisi kuitenkin mukavaa, jos tarjoilija piipahtaisi pöydässä tarkastamassa, että ruoka maistuu.

Vikingin Food Garden vakuutti

Viking Gabriellalla ravintoloita on hieman vähemmän: buffetin lisäksi matkustajia palvelee à la carte -ravintola Food Garden sekä rento amerikanitalialainen Ella’s, jonne ei tarvitse tehdä pöytävarausta. Tapas & Wine –baarista saa pikkupurtavaa ja viiniä myöhälle yöhön.

Food Gardenissa Rantapallon testiin päätynyt Wellingtonin pihvi oli aavistuksen verran mauton, kun taas erinomainen sisäfilepihvi herkullisilla lisukkeilla osoittautui nappivalinnaksi.

Nälkäinen illastaja voi valita lista-annoksensa kaveriksi runsaan alkupalabuffetin. Myös jälkiruokia on tarjolla samalla tyylillä.

Palvelu oli ystävällistä kautta linjan, vaikka tarjoilija välillä vaihtuikin.

Päivä alkaa aamiaisella

Monille ainoa oikea tapa aloittaa risteilypäivä on suunnata buffet-aamiaiselle. Noutopöytä onkin oivallinen keino tankata Tukholman päivää varten – nälkä pysyy loitolla pitkälle iltapäivään.

Sekä Siljan että Vikingin buffet-aamiaiset ovat hyvin samantyyppisiä. Leipien ja leikkeleiden lisäksi aamupalapöydästä löytyvät tutut suosikit pekonista munakokkeliin ja puurosta karjalanpiirakoihin.

Vikingin buffet-pöydän jälkiruokaherkkuja

Ainakin toisena risteilyaamuna kannattaa suunnata à la carte –ravintoloiden aamiaiselle. Tarjolla on hieman vähemmän tuotteita, mutta ruoka on parempaa ja tunnelma rauhallisempi.

Nälkä lähtee risteilyllä

Sekä Silja Serenadella että Viking Gabriellalla voi syödä hyvin kohtuuhinnalla. Siljalla valinnanvara on omaa luokkaansa, kun taas Vikingin laivalla ystävällinen palvelu ja rauhallinen tunnelma hurmaavat.

À la carte -ravintolat hakkaavat noutopöytien määrällisen tarjonnan laadulla. Onneksi kahden yön risteilyllä ehtii kokeilla molempia.

Risteilylle kannattaa lähteä vaikka pelkän herkuttelun vuoksi – Itämereltä jäi hyvä maku suuhun.

Rantapallo risteilee -sarja jatkuu laivojen viihdetarjontaa, ostosmahdollisuuksia ja perheiden risteilytarjontaa käsittelevillä jutuilla.

Lisätietoa

www.tallinksilja.com
www.vikingline.fi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Viking Line ja Silja Line

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Olen himo risteilijä.Olen risteillyt Siljalla sekä Vikingillä. Puffet -menut kuuluvat aina risteilylle ja on kohokohta.Nyt tulee faktaa. Siljan puffet on ollut pettymys. Liian pliisuja ja ei läheskään niin montaa sorttia kuin Vikingillä, Sen takia olen siirtynyt Viking Linen asiakkaaksi,kun puffetpöytä on todella runsas ja ruokaa on mitä nauttia. Kiitos siitä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.