Hyppää sisältöön

Palmuja, aurinkoa, turkoosia merta – seitsemän vinkkiä lomailuun Karibianmeren saarilla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.03.2016
Kiinnostaako lomailu leppoisalla ja turkoosin meren ympäröimällä Karibialla? Poimi matkabloggaajien parhaat vinkit lomallesi ihanassa auringossa!

Karibia on aktiiviteetteja, rentoa lomailua ja leppoisaa ilmapiiriä

Karibian alue koostuu noin seitsemästätuhannesta saaresta sekä Karibianmeren rannikkoalueista. Tämä laaja alue on erittäin suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa, eikä vähiten sen vaihtelevuuden vuoksi. Karibian hienous onkin se, että seudulta löytyy tekemistä niin aktiivilomailijalle, luonnon ystävälle kuin leppoisaa rantalomaa etsivälle matkailijallekin.

Yksi Karibian ehdottomista valteista on luonto: turkoosi meri, valkeat hiekkarannat ja unohtumattomat auringonlaskut ja komeat luonnonpuistot. Hurrikaanikautta lukuun ottamatta sää on miellyttävä lähes ympäri vuoden ja lämpötilat hellivät pohjoisesta saapunutta matkaajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eurooppalaisuus tuo oman mausteensa moniin Karibian kohteisiin. Siirtomaa-aika on jättänyt jälkensä kulttuuriin, kieleen ja arkkitehtuuriin. Hieman erilaiseen, diktatuurisen maan historiaan voi puolestaan tutustua Kuubassa. Julkkisbongarin valinta on kuuluisuuksien suosima Bahama.

Monet matkaavat Karibialle risteillen, ja tutustuvat samalla moneen eri saareen. Toiset taas matkustavat yhdelle tai kahdelle saarelle, ja nauttivat lomastaan tutustuen perusteellisemmin lomakohteeseensa. Mahdollisuuksia riittää jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille.

Lue bloggaajien vinkit Karibian kohteisiin!

Koe paikallinen Kuuba

Kaukaa Haettua -blogia kirjoittava Anna Kantele vieraili Kuubassa ja ihastui paikalliseen elämänmenoon.

Paikalliset kokemukset kiinnostavat monia matkailijoita, ja Kantele suositteleekin autenttisuutta etsivää matkustamaan Kuubaan nyt. Muuttuvan maan ovet ovat avautumassa matkailijoille mitä suuremmissa määrin, ja tällä hetkellä maa on toistaiseksi aidoimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kantele neuvoo Kuuban matkaajaa tutustumaan ihmisiin, juttelemaan heidän kanssaan ja opettelemaan hieman espanjaa ennen matkaa. Hänen mukaansa mutkattomiin kuubalaisiin on helppo tutustua.

>> Lue lisää Kuuban-seikkailuista Kaukaa haettua -blogista!

Muru Mou
Kuuba tarjoaa matkailijoille eksotiikkaa.

Kuuba kiehtoo

Talvi lämpimässä Karibian auringon alla on monen haave. Muru Mou -blogia kirjoittava Terhi Kokko vietti muutama vuosi sitten talven Kuuban Varaderossa työskennellen matkaoppaana. Kokko muistelee Kuuban talvea lämmöllä, vaikka pohjoismaiset ja kuubalaiset työskentelytavat eivät aina kohdanneetkaan.

>> Katso kattava kuvagalleria Terhi Kokon Muru Mou -blogista ja inspiroidu!

50 State Puzzle
Nämä uivat porsaat ovat bahamalaisia kuuluisuuksia.

Tervehdi uivia porsaita Staniel Cayssä

Tiesitkö, että Karibialta turkoosista merestä voi bongata uivia porsaita? 50 State Puzzle -blogin Ulla Alakangas vieraili Bahamalla ja pääsi näkemään nämä harvinaiset porsaat niin pienkoneesta käsin kuin lähietäisyydeltäkin.

Karibian upea luonto ja eläimistö yllättää kokeneenkin kävijän, ja Bahaman Staniel Cayssa nämä harvinaisuudet voi käydä bongaamassa omin silmin – rohkeimmat uskaltautuvat jopa uimaan niiden kanssa.

Alakankaan hurmasi Bahamalla eksoottisen eläinkokemuksen lisäksi upea turkoosi meri ja pienkoneesta avautuneet maisemat, vaikka maisemien kuvaus pienkoneesta käsin aiheuttikin sydänmentykytyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Bahamasta, Staniel Cayn possusaaresta ja pienkonematkasta Bahamalle 50 State Puzzle -blogista!

Meidän matkassa
Sademetsän keskellä sijaitseva majapaikka ihastutti Meidän matkassa -blogin kirjoittajia.

Majoitu luonnon helmassa Puerto Ricossa

Monet matkailijat vuokraavat nykyään huoneiston tai kokonaisen talon hotellimajoituksen sijaan. Meidän Matkassa -blogia kirjoittavat Anne Koivuniemi majoittui Puerto Ricossa sademetsän keskellä yhdessä perheensä kanssa. Hän vuokrasi reissuporukalle talon luonnon keskeltä El Yunquen sademetsästä ennen suuntaamistaan San Juanista lähteneelle Karibian risteilylle.

Patikointi kauniissa El Yunquen sademetsissä voi olla bloggaajien mukaan aikamoinen urheilusuoritus, mutta alueen tutkiminen onnistuu vastaavasti myös vuokra-autolla.

>> Koivuniemen kokemuksista voi lukea lisää Meidän Matkassa -blogin Puerto Rico -postauksesta!

Muru Lönnrot
Barbadoksen turkoosi vesi sai Muru Lönnrot -blogin Miran rakastumaan.

Päiväpysähdys Barbadoksella

Barbados oli Muru Lönnrot -blogia kirjoittavalle Mira Lönnrotille Karibian risteilyn kohokohta. Lönnrot ihastui Barbadoksella saaren turkoosiin mereen, ja pääsi myös tapaamaan saaren kuuluisia kilpikonnia snorklausreissullaan. Snorklausreissun toinen kohokohta oli vanhan hylyn tutkiminen.

Nämä olivat Barbadoksen pysähdyksen mieleenpainuvimpia kokemuksia, joita Lönnrot sanoo muistelevansa lämmöllä kotona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Tarina päivästä Barbadoksella sekä kuvia löytyy Muru Lönnrot -blogista!

Passionate traveler
Sviittimatkustuksesta on haastava palata takaisin tavallisiin hytteihin.

Valitse omalle budjetillesi sopiva Karibian risteily

Rantapallon risteilykonkari, Passionate Traveller -blogin Kirsi, on todellinen Karibian risteilyjen asiantuntija. Kirsi on viehättynyt etenkin sviittimatkustukseen ja sen tuomiin etuihin: kun sviittimatkustuksen ilot kerran kokee, ei halua enää palata takaisin perushytteihin.

Sviittimatkustuksen vaivattomuus sekä henkilökohtainen palvelu ovat Kirsin mieleen. Hän mainitsee myös jonojen puutteen tai niiden lyhyyden olevan sviittimatkustuksen valtteja, joita hän arvostaa – hulppeita puutteita lukuun ottamatta. Sviittien etuina ovat yleensä myös esteetön merinäkymä ja parveke, jolta kelpaa ihailla upeita Karibianmeren maisemia.

>> Lue perusteellinen infopaketti perushytin ja sviittimatkustuksen eroista Passionate Traveller -blogista! !

Risteilyt ovat oiva tapa tutustua Karibiaan

Karibian risteilyt ovat yksi suosituimmista tavoista tutustua Karibian alueen tarjontaan. Tuntematon Turisti -blogin Sanna kävi taannoin risteilemässä Karibialla ja ihastui täysin. Hän on listannut blogissaan seitsemän kohdan listan siitä, miksi Karibian risteilyt ovat mainio valinta.

Sannan mukaan risteilyjen hinnat ovat lopulta hyvin kilpailukykyiset, puitteet tasokkaat ja risteily matkatapana hyvin helppo. Reittivalikoima on laaja ja laivalla ei taatusti tule aika pitkäksi.

>> Lue kattava kooste Tuntematon Turisti -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Passionate Traveller, Tuntematon Turisti, Terhi Kokko, Ulla Alakangas, Anne Koivumäki, Monna Ranne

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Karibian risteilyt

Näin suunnittelet unelmiesi Karibian-risteilyn – lue kattava tietopaketti

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Kuuba

Kuuban tärkeimmät kohteet – viisi paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja