hero taustakuva

Oletko jo kuullut tästä? Tänä kesänä Helsingistä pääsee risteillen Riikaan ja Visbyhyn

Shutterstock artikkelin kuva
Risteilymatkat
Tallink järjestää Europa-aluksella muutamana kesäsunnuntaina erikoisristeilyjä, joilla pääsee tutustumaan uusiin kohteisiin Itämerellä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 13.06.2018
facebook   whatsapp

Koe erilainen risteily Itämerellä

Risteilyt Ruotsiin ja Tallinnaan ovat tuttuja monille suomalaisille, mutta tänä kesänä risteilemällä on mahdollista vierailla myös Latvian pääkaupungissa Riiassa ja Ruotsin suositussa kesäkohteessa Visbyssä.

Tallinkin erikoisristeilyjä järjestetään kesällä 2018 yhteensä kuusi, joista ensimmäinen tehtiin Riikaan 10.6. Europa-laiva risteilee kesän aikana Helsingistä Riikaan vielä 8.7. ja Visbyhyn neljänä kesäsunnuntaina. Visbyn-risteilyjen lähtöpäivät ovat 1.7., 22.7., 29.7. ja 5.8.

Riika tunnetaan erityisesti edullisesti hintatasosta, mainioista ravintoloista ja kauniista arkkitehtuurista. Risteily Riikaan kestää noin 18 tuntia ja kaupunkiin saavutaan hieman ennen puoltapäivää. Riian satamasta on vain lyhyt matka keskustaan, joten vierailun aikana ehtii vaikkapa tutustua tunnetuimpiin nähtävyyksiin ja testata kaupungin ravintolatarjontaa. Tallinkin kautta voi myös varata opastetun kaupunkikierroksen tai bussikuljetuksen keskustaan. Mikäli Riika on jo kohteena tuttu, voi päivän viettää myös noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Jurmalan rantakohteessa.

Gotlannin saarella sijaitseva Visby kuuluu kesäaikaan Ruotsin hurmaavimpiin lomakohteisiin. Visbyn-risteilyllä pääsee saarella viettämään kokonaisen päivän, sillä laiva saapuu Visbyhyn hieman ennen kahdeksaa aamulla ja lähtö takaisin on iltakahdeksan aikaan. Päivän aikana voi vierailla joko Visbyn kaupungissa tai lähteä seikkailulle muualle Gotlantiin. Retket voi toteuttaa joko omatoimisesti tai valitsemalla sopivan vaihtoehdon Tallinkin tarjoamista retkistä.

Kesän erikoisristeilyt ovat suosittuja ja esimerkiksi suurin osa parhaiden hyttiluokkien tarjonnasta on jo myyty loppuun. Mikäli haluat tutustua Itämerellä uusiin kohteisiin ja kokea erilaisen risteilyelämyksen, on risteilyille kuitenkin vielä vapaana jonkun verran paikkoja.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.