Näin paljon laivan buffetissa syödään – ja tämä on suomalaisten suosikkiruoka
Puoli kiloa herkkuja per risteilijä
Keskimääräisesti asiakas syö laivan buffetista puolisen kiloa erilaisia herkkuja. Viiniä puolestaan menee asiakasta kohden puolitoista desilitraa. Buffetissa osataan vaatia nykyään myös enemmän.
– Asiakkaiden ruokatietämys on selvästi kasvanut ja trendiruokia halutaan buffetiin lisää, kertoo Eckerö Linen keittiömestari Tuomas Sillanpää.
Raikkaus ja värikkyys näkyykin noutopöydässä, ja perinteisten klassikoiden rinnalle on tullut street food -ruokaa sekä muita tämän päivän trendiruokia.
Suosituin ruoka eli lohi eri tavoin valmistettuna pitää kuitenkin Sillanpään mukaan matkailijoiden keskuudessa pintansa, ja sitä menee ehdottomasti eniten.
Ylijäämäruoka ei ole ongelma
Paljon keskustelua herättänyt ylijäämäruoka ei ole keittiömestarin mukaan ongelma laivan keittiössä.
– Ihmiset ovat ehkä heränneet keskusteluun koskien ruoan tuhlausta ja sitä kertyy yllättävän vähän nykyään, sanoo Sillanpää.
Keittiössä valmistettu ylimääräinen koskematon ruoka ei myöskään mene hukkaan.
– Laivallamme työskentelee noin 130 henkilöä, joten ruoan tuhoaminen ei ole ongelma, Sillanpää naurahtaa.
Eckerö Line aloittaa toukokuussa ylijäämäruoan punnitsemisen ja miettii, kuinka ruoan ylijäämäkiloja voitaisiin minimoida vielä tarkemmin.
Anette Kerkelä