hero taustakuva

Tallinnan risteily on klassikko

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Tallinnan-risteilyjä on monenlaisia.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Tallinnan-risteilyjä on monenlaisia. Tehokkaaseen ostosreissuun riittää lyhyt päiväristeily, muta perusteellisempi tutustuminen vaatii enemmän aikaa. Onneksi valinnan varaa on, sillä Helsingin ja Tallinnan välillä risteilee päivittäin kymmeniä laivavuoroja ja erilaisia alustyyppejä.

Laivayhtiöitä joka lähtöön

Päivänmittaisia ostomatkoja ajatellen pienet ja nopeat alukset ovat kätevä vaihtoehto. Tallink Siljan Star ja Superstar aluksilla matka Tallinnaan taittuu parissa tunnissa säästä riippumatta. Myös Tallink Siljan uusin alus Baltic Princess tekee Tallinnaan 22 tunnin viihderisteilyjä, joilla jää aamupäivä aikaa ostosten tekoon naapurimaan kamaralla.

Päivä on kuitenkin lyhyt aika jos aikoo tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä. Baltic Princess tekee Tallinnaan lisäksi myös hotellimatkoja, jolloin yövytään Tallinkin omissa hotelleissa, kuten Tallink City Hotellissa, Tallink Spa Hotellissa, Pirita TOP Spa Hotellissa tai Tallink Express Hotellissa. Tallinnaan voi ottaa myös oman auton mukaan niin päivän ostosreissuille kuin hotellimatkoille, jos kauppakassien kanniskelu muuten alkaa väsyttää.

Viking Line risteilee Tallinnaan Viking XPRS-aluksella. Viking Linen päiväristeilyllä ehtii iltapäivällä viettää perillä Tallinnassa 3,5 tuntia, ja Päivä Tallinnassa -matkalla tutustumisaikaa on koko päivä. Laivalle voi lähteä myös kokousmatkalle, joista lyhyempiä voidaan järjestää alusten kokoustiloissa ja pidempiä Tallinnan kokoushotelleissa.

Viking Line tarjoaa myös monipuolisen valikoiman hotellipaketteja Tallinnassa niin yksittäisille matkustajille kuin kaiken kokoisille ryhmillekin. Myös bussit sekä henkilöautot kulkevat mukana Vikingin autopaketilla.

Eckerö Line tarjoaa Tallinnaan päiväristeilyjä, hotellipaketteja ja autopaketteja. Risteilyt lähtevät Helsingistä aamuisin kello 8.00 jolloin Tallinnaan saavutaan klo 11. Kotia kohti lähdetään kello 17.00. Sunnuntaisin laiva lähtee Helsingistä kello 10.30 ja Tallinnasta kello 16.00. Risteilyt tehdään suomalaisella m/s Nordlandia-aluksella, joka tarjoaa puitteet myös kokousten järjestämiseen.

Monelle suomalaiselle itse laivamatka on elämys, ja Tallinnaan risteilevillä aluksilla onkin usein tarjolla paljon viihdettä tähtiartisteista ja tanssiorkestereista buffet-ruokailuun ja tax free -ostoksiin.

Ostosmatkalla vai kulttuurin jäljillä?

Päivän ostosmatka Tallinnassa on helppo ja nopea loma vaikka vapaapäiväksi. Hintataso on Suomenlahden toisella puolen yhä hieman kotimaista huokeampi, ja jo lyhyt kaupunkikierros voi tuoda ostoskasseihin hyviä löytöjä. Suurten kauppakeskusten lisäksi kannattaa käydä Vanhankaupungin katujen ja kujien erikoisliikkeissä katsastamassa muotia, taidetta ja designesineitä. Vanhankaupungin muurin ääreltä löytyvät perinteisten käsitöiden myyjät. Tyypillisiä loisto-ostoksia Tallinnassa ovat kristalli, kengät sekä laadukkaat virolaiset muotimerkit.

Paras tapa tutustua Tallinnaan syvemmin on viettää kaupungissa yö tai kaksi. Helpoin tapa viipyä Tallinnassa on varata laivayhtiön valmis hotellipakettimatka. Tallinnassa on ostosten lisäksi paljon muutakin tekemistä, joten muutaman päivän aktiviteetit saa helposti kasaan. Lomaa voi viettää esimerkiksi teatterin, musiikin, historian, kylpyläpäivän tai yökerhokierroksen merkeissä.

Tallinnan teattereista suosituimpia ovat kaupungin keskustassa sijaitsevat Viron Kansallisooppera Estonia ja Viron Draamateatteri. Tasokkaita klassisen musiikin esityksiä järjestetään puolestaan useissa eri paikoissa ympäri kaupunkia. Historian ystävät suuntaavat Tallinnan Vanhaankaupunkiin, joka on hieno nähtävyys ja yksi Pohjois-Euroopan parhaiten säilyneitä vanhoja kaupunkeja. Lomalla myös rentous on pääasia, ja Tallinnasta löytyykin lukuisia tasokkaita kylpylähotelleja, joista voi hotellilomansa varata. Kylpylässä voi pistäytyä myös muuten vain hoidattamassa ja hierottamassa itseään. Tallinnan diskot, yökerhot ja klubit ovat oma lukunsa: valinnanvaraa riittää ja juhlintaa voi jatkaa vaikka aamuun asti.

Kuva: Visit Estonia / EAS Fotopank

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Meneekö mikään laiva enää Tallinnaan niin, että lähdetään Helsingistä illalla ja poistutaan Tallinnassa laivasta aamulla ?


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.