Kun suomalaisille annetaan vapaa buffet olutta ja viiniä, kuinka käy? Näin paljon ruotsinlaivalla juodaan
Buffet-ravintola ei ole rällästyspaikka
Ruotsinlaivojen buffet-ravintoloissa on perinteisesti ruokien lisäksi myös pohjaton kattaus olutta ja viiniä. Ruotsinlaivoilla on maine ryypiskelypaikkoina ja suomalaisilla puolestaan janoisena kansana – miten matkustajien oikein käy, kun hanajuomat virtaavat vapaasti?
Ei oikeastaan kuinkaan, kerrotaan Viking Mariellalta. Laivan ravintolapäällikkö Peik Enbergin mukaan risteilymatkustajat eivät lähde buffet-ravintolaan juopottelemaan.
– Viiniä tai olutta juodaan illan aikana pari lasia per henkilö. Sitä menee normaalin ruokajuoman verran, kertoo Enberg.
Buffet-ravintolan keittiömestari Henri Aalto epäilee, että ihmiset syövät noutopöydässä niin paljon, että tilaa ei jää ylimääräisille juomille.
– Itse yllätyin siitä, miten rauhallista ruotsinlaivalla on. Veikkaisin, että ennen risteilyillä on juotu enemmän. Tämähän on vain varjo entisestä maineestaan, vitsailee Aalto.
Hanaviinit vaihtuvat laivalla säännöllisesti ja ne valitaan asiantuntijatiimin toimesta.
– Laivalla on oikeasti todella siistiä ja ihmiset tulevat nykyään tänne nauttimaan aivan erilaisista asioista. Siksi haluammekin koko ajan nostaa ruokaprofiilia, sanoo Aalto.
Teksti: Maria Hietala
Kuva: Flickr/Maria Eklind