hero taustakuva

Helposti ja rennosti autolomalle Ruotsiin – tällainen on Finnlinesin uudistettu Finnswan-alus

Krista Ahonen artikkelin kuva
Risteilymatkat
Naantalista Kapellskäriin liikennöivä Finnswan on autolomailijalle kiireetön ja edullinen tapa matkustaa Ruotsiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.10.2018
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Helposti syksyn autolomalle Ruotsiin

Ruotsi on erinomainen kohde syyskauden autolomalle, sillä maasta löytyy kiinnostavaa nähtävää aina tunnelmallisista pikkukaupungeista kauniisiin luontokohteisiin, ja välimatkat ovat kohtuullisia. Syysloman koittaessa kiireisin lomakausi on jo väistynyt, joten matkakohteissa on mukavan rauhallista. Rentoa tunnelmaa on niin ikään Finnlinesin Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä, joka tarjoaa perinteisiä ruotsinlaivoja kiireettömämmän ja rauhallisemman tavan matkustaa auton kanssa Ruotsiin. Laivalla matka taittuu mukavasti myös perheen pienimpien kanssa.

Keväällä 2018 liikennöinnin aloittanut, uudistettu Finnswan-alus vie matkustajia päivittäin Naantalista hieman Tukholman pohjoispuolella sijaitsevaan Kapellskäriin, josta on helppo suunnata kiinnostaviin kohteisiin eri puolille Ruotsia. Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä liikennöi myös pienempi Finnfellow-alus.

Krista AhonenFinnswan, Finnlines
Finnswanilla riittää tilaa.

Laivamatka Naantalista Kapellskäriin kestää vain noin kahdeksan tuntia, joten reitti on nopea vaihtoehto matkustaa Ruotsiin auton kanssa. Reitillä ajoneuvo on pakollinen, mutta henkilöauton sijasta reissuun voi lähteä myös vaikkapa moottoripyörällä, matkailuautolla tai polkupyörällä.

Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitti on järkevä vaihtoehto toteuttaa autoloma, sillä reitille myydään edullisia autopaketteja. Kahden hengen paketti sisältää yhdensuuntaiset matkat, auton kuljetuksen sekä kaksi buffetateriaa matkustajaa kohden. Aamulähdöillä hytti ei ole pakollinen ja matkan hinta ilman hyttiä on hieman edullisempi.

Nauti uudistetun laivan palveluista

Uudistetulla Finnlinesin Finnswan-aluksella matkanteko Ruotsiin taittuu rennosti laivan palveluista ja rennosta tunnelmasta nauttien. Remontin aikana laivan yleiset tilat saivat uuden raikkaan ilmeen ja myös hyttejä on uudistettu. Hyteissä riittää valinnanvaraa aina edullisimmista, ikkunattomista hyteistä tyylikkäisiin sviitteihin.

Perheen pienimmät on huomioitu Finnswanilla omalla leikkihuoneella, josta löytyy esimerkiksi leluja ja pelejä lasten iloksi. Leikkihuoneessa on myös pienten kestosuosikkeihin kuuluva pallomeri.

Krista AhonenFinnswan, Finnlines
Finnswanissa voi nauttia merenkäynnistä esimerkiksi tunnelmallisissa ravintoloissa.

Uudistuksen jälkeen Finnswanilla voi tehdä ostoksia aiempaa suuremmassa ja kattavammassa tax free -myymälässä, josta saa esimerkiksi alkoholituotteita, makeisia, kosmetiikkaa ja vaatteita. Hintatasoltaan myymälä kuuluu Itämeren edullisimpiin ja monia tuotteita saakin Finnswanilta muita aluksia huokeampaan hintaan.

Mare Balticum -buffetravintolan lisäksi Finnswanilta löytyy baari, jossa on laaja juomalista, minkä lisäksi saatavilla on pientä purtavaa. Laivan terassilla ja maisemakannella pääsee ihastelemaan kauniita merimaisemia ja ympärille levittäytyvää saaristoa. Merimaisemia voi katsella myös sisätiloissa sijaitsevassa Panorama Loungessa.

Lähde: Finnlines
Kuvat: Krista Ahonen

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.