Kuva: Krista Ahonen
Finnswan, Finnlines

Helposti ja rennosti autolomalle Ruotsiin – tällainen on Finnlinesin uudistettu Finnswan-alus

Naantalista Kapellskäriin liikennöivä Finnswan on autolomailijalle kiireetön ja edullinen tapa matkustaa Ruotsiin.

ILMOITUS

Helposti syksyn autolomalle Ruotsiin

Ruotsi on erinomainen kohde syyskauden autolomalle, sillä maasta löytyy kiinnostavaa nähtävää aina tunnelmallisista pikkukaupungeista kauniisiin luontokohteisiin, ja välimatkat ovat kohtuullisia. Syysloman koittaessa kiireisin lomakausi on jo väistynyt, joten matkakohteissa on mukavan rauhallista. Rentoa tunnelmaa on niin ikään Finnlinesin Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä, joka tarjoaa perinteisiä ruotsinlaivoja kiireettömämmän ja rauhallisemman tavan matkustaa auton kanssa Ruotsiin. Laivalla matka taittuu mukavasti myös perheen pienimpien kanssa.

Keväällä 2018 liikennöinnin aloittanut, uudistettu Finnswan-alus vie matkustajia päivittäin Naantalista hieman Tukholman pohjoispuolella sijaitsevaan Kapellskäriin, josta on helppo suunnata kiinnostaviin kohteisiin eri puolille Ruotsia. Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä liikennöi myös pienempi Finnfellow-alus.

Kuva: Krista AhonenFinnswan, Finnlines
Finnswanilla riittää tilaa.

Laivamatka Naantalista Kapellskäriin kestää vain noin kahdeksan tuntia, joten reitti on nopea vaihtoehto matkustaa Ruotsiin auton kanssa. Reitillä ajoneuvo on pakollinen, mutta henkilöauton sijasta reissuun voi lähteä myös vaikkapa moottoripyörällä, matkailuautolla tai polkupyörällä.

Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitti on järkevä vaihtoehto toteuttaa autoloma, sillä reitille myydään edullisia autopaketteja. Kahden hengen paketti sisältää yhdensuuntaiset matkat, auton kuljetuksen sekä kaksi buffetateriaa matkustajaa kohden. Aamulähdöillä hytti ei ole pakollinen ja matkan hinta ilman hyttiä on hieman edullisempi.

Nauti uudistetun laivan palveluista

Uudistetulla Finnlinesin Finnswan-aluksella matkanteko Ruotsiin taittuu rennosti laivan palveluista ja rennosta tunnelmasta nauttien. Remontin aikana laivan yleiset tilat saivat uuden raikkaan ilmeen ja myös hyttejä on uudistettu. Hyteissä riittää valinnanvaraa aina edullisimmista, ikkunattomista hyteistä tyylikkäisiin sviitteihin.

Perheen pienimmät on huomioitu Finnswanilla omalla leikkihuoneella, josta löytyy esimerkiksi leluja ja pelejä lasten iloksi. Leikkihuoneessa on myös pienten kestosuosikkeihin kuuluva pallomeri.

Kuva: Krista AhonenFinnswan, Finnlines
Finnswanissa voi nauttia merenkäynnistä esimerkiksi tunnelmallisissa ravintoloissa.

Uudistuksen jälkeen Finnswanilla voi tehdä ostoksia aiempaa suuremmassa ja kattavammassa tax free -myymälässä, josta saa esimerkiksi alkoholituotteita, makeisia, kosmetiikkaa ja vaatteita. Hintatasoltaan myymälä kuuluu Itämeren edullisimpiin ja monia tuotteita saakin Finnswanilta muita aluksia huokeampaan hintaan.

Mare Balticum -buffetravintolan lisäksi Finnswanilta löytyy baari, jossa on laaja juomalista, minkä lisäksi saatavilla on pientä purtavaa. Laivan terassilla ja maisemakannella pääsee ihastelemaan kauniita merimaisemia ja ympärille levittäytyvää saaristoa. Merimaisemia voi katsella myös sisätiloissa sijaitsevassa Panorama Loungessa.

Lähde: Finnlines
Kuvat: Krista Ahonen

ILMOITUS

Päivitetty: 5.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia