Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä valitse Karibian risteilyä väärin – 6 vinkkiä täydelliseen risteilylomaan

Risteilykeskus artikkelin kuva
Risteilymatkat
Risteilyasiantuntijat neuvovat risteilymatkaa suunnittelevaa sopivan laivan ja reitin valinnassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 30.01.2020
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Löydä unelmien risteily asiantuntijan avulla

Risteilyvarustamoita, laivoja ja reittejä on lukemattomia – eikä niiden eroja hahmota aina helposti. Matkustajan mieltymykset vaikuttavat siihen, millaisella laivalla hän viihtyy, sillä laivojen palvelut, aktiviteetit, viihdetarjonta ja asiakaskohderyhmä sekä reittivaihtoehdot vaihtelevat suuresti.

Risteilykeskuksen risteilyasiantuntija Petri Sirén kertoo vinkit parhaisiin valintoihin, suunnittelit sitten häämatkaa, perhe- tai pariskuntalomaa, viiden tähden luksuslomaa tai budjettiristeilyä.

RisteilykeskusVinkit unelmien risteilyn löytämiseen
Royal Caribbeanin suurilta laivoilta löytyy huimia aktiviteetteja, kuten seinäkiipeilyä, vesiliukumäkiä ja surffaussimulaattori.

Koko perheen voimin jättilaivalle

Royal Caribbeanin Oasis-luokan laivat ovat maailman suurimpia risteilyaluksia, joilla viihtyvät yhtä hyvin aikuiset kuin kaiken ikäiset lapsetkin. Laivoilla on tarjolla huippuluokan Las Vegas -tyyppistä viihdettä, monipuolisia palveluita sekä lasten- ja nuortenklubit ikäluokkien mukaan. Huimat vesiliukumäet, surffaussimulaattorit, vaijeriliuku ja pelialueet pitävät nuorison aktiivisena. Tarvittaessa nettikin toimii laivoilla hyvin.

Aikuisille laivalla on laadukkaan viihteen lisäksi esimerkiksi tasokkaita ravintoloita ja baareja. Päivän voi aloittaa laivan kylpylässä rentoutuen tai kuntosalilla treenaten. Oasis-luokan laivat ovat varma valinta lapsiperheelle.

Häämatkalle meren aalloille

RisteilykeskusVinkit unelmien risteilyn löytämiseen
Celebrity Cruisesin modernia luksusta huokuvat laivat ovat erinomainen valinta tuoreelle avioparille.

Risteily on mahtava tapa viettää häämatkaa. Kohde vaihtuu yön aikana, samalla kun te rentoudutte oman hyttinne suojissa.

Erinomainen valinta häämatkalaisille on premium-varustamo Celebrity Cruises, jonka alukset ovat tyylikkäitä ja suorastaan huokuvat modernia luksusta. Celebrity on erinomainen valinta tuoreelle avioparille, sillä varustamon risteilyt ovat etenkin nuorekkaiden pariskuntien suosiossa.

– Valitkaa joku moderneista Solstice- tai Edge-luokan laivoista. Aqua Class -hytti on piste i:n päälle – pääsette nauttimaan erinomaisesta ravintolatarjonnasta, kylpyläosastosta ja huippuluokan palvelusta, Sirén neuvoo.

Sirén vinkkaa, että risteily sopii yhtä lailla myös juhlavaksi vuosipäivämatkaksi.

Pientä luksusta pariskunnille

Boutique-varustamo Azamaran risteilyillä panostetaan erityisesti risteilykohteisiin tutustumiseen ja laadukkaaseen henkilökohtaiseen palveluun.

– Voit jutella laivan kapteenin kanssa merenkulusta tai kuunnella asiantuntijaluentoja risteilyn matkakohteista. Azamara järjestää kohteissa retkiä, joilla tutustutaan autenttisella tavalla paikalliseen elämään ja ruokakulttuuriin, Sirén kertoo.

Azamaran keskikokoiset alukset tarjoavat ison laivan palvelut pienemmässä koossa. Risteilyt ovat käytännössä lapsivapaita, mitä pariskunnat usein toivovatkin lomaillessaan. Kaiken kruunaa gourmet-tason ruoka, jota tarjoilee ystävällinen ja huolehtivainen henkilökunta.

Ylellisiä risteilyelämyksiä

RisteilykeskusVinkit unelmien risteilyn löytämiseen
Silversean luksusristeilyillä matkustajilla on oma hovimestari, joka huolehtii risteilyn sujuvuudesta ja matkustajien toiveista.

Kun kaipaat ylellisyyttä, on valintasi kuuden tähden Silversea. Italialaisen luksusvarustamon laivoilla ei ole hyttejä, ainoastaan tilavia sviittejä. Oma hovimestari huolehtii jokaisen matkustajan hyvinvoinnista ja toiveista Downton Abbey -tyyliin.

Laivan ravintoloissa tarjoillaan hummeria ja kaviaaria, risteilyn hintaan sisältyvää samppanjaa unohtamatta. Laivan risteilyreitti inspiroi ravintoloiden tarjontaa ja annokset valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista. Amalfin rannikolla nautitaan italialaisista herkuista ja Singaporen risteilyllä maistellaan aasialaisen keittiön inspiroimia aterioita.

– Muista myös Silversean tutkimusmatkamaiset risteilyt muun muassa Antarktikselle ja Galapagossaarille, Sirén vinkkaa.

Budjettiristeilyllä vastinetta rahoillesi

Italialaisen MSC Cruisesin laivasto on yksi merten moderneimmista – silti se usein päihittää kilpailijansa hintoja vertailtaessa. MSC panostaa erityisesti laivastonsa ympäristöystävällisyyteen. Varustamo esimerkiksi hyvittää laivastonsa toiminnasta syntyvän hiilijalanjäljen kokonaisuudessaan.

MSC:n laivoja risteilee Välimerellä ja Karibialla ympäri vuoden. Viikon risteilyn hinta Välimerellä alkaa sesongin ulkopuolella normaalisti jopa alle 400 eurosta. Hinnat ovat kelluvia ja ne riippuvat muun muassa siitä, kuinka paljon etukäteen matka varataan.

MSC Cruisesin täyden palvelun laivoilla on muun muassa vesiliukumäkiä, 4D-elokuvateatteri ja laadukasta viihdettä, kuten Cirque du Soleil -ryhmän esityksiä. Varustamon italialaistausta näkyy erityisesti ravintolatarjonnassa, jossa välimerelliset ja italialaiset ruoat yhdistyvät risteilyalueesta inspiraationsa saaneisiin annoksiin.

Elämyksiä eksoottisissa kohteissa

RisteilykeskusVinkit unelmien risteilyn löytämiseen
Risteilykeskuksen valikoimasta löytyy risteilyitä myös erikoisempiin kohteisiin, kuten Aasiaan.

Risteilykeskuksen valikoimassa on 30 risteilyvarustamoa ja yli 20 000 risteilyä. Vaihtoehtoja on aina kahden yön Välimeren risteilyistä useamman kuukauden maailmanympäriristeilyihin. Risteilykohteita ovat myös Dubai, Aasia, Australia, Etelä-Amerikka, Norjan vuonot ja Alaska. Kohteita on joka puolella maailmaa.

Risteilykeskuksen hintatakuu varmistaa, että saat aina markkinoiden parhaan risteilyhinnan. Samalla voit kerätä myös Finnair Plus -pisteitä kaikista risteilyistä.

Kysy lisää Risteilykeskuksen risteilyasiantuntijoilta, joiden avulla valitset itsellesi kaikkein parhaiten sopivan risteilyn. Risteilykeskus on mukana Matkamessuilla 16.–19.1.2020.

>> Hyödynnä Matkamessutarjoukset Risteilykeskuksen nettisivuilla!

Lähde ja kuvat: Risteilykeskus

Risteilykeskus

ILMOITUS

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. olen ollut kjaribialla puolet jelämästä kjäynyt monella kristeylyllä kjaikki menneet pieleen. ei mitään hohtoa ikinä jenää lähteä. voi rahansa heittää laidan yli mjuutenkin.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.