Suomen suurin matkablogiyhteisö

VIIKONLOPPU QUEENSTOWNISSA

sunnuntai, 01. syyskuun 2019

Aurinkoista sunnuntaita! Käytiin mutka Queenstownissa viime viikonloppuna, ja ajattelin jakaa kokemuksen tänne blogin puolelle muutamin kuvin ja sanoin.

Eteläsaaren eteläosissa sijaitseva Queenstown on ehdottomasti Uuden-Seelannin kutsuvin talvikaupunki. Katukuvaa koristavat alppihenkiset rakennukset, vanhoista lumilaudoista tuunatut penkit, sekä valoköynnöksin somistetut terassit, joihin rinnekansa kokoontuu iltaisin nauttimaan hehkuviinistä ja auringonlaskuista. Rantakadun vilinää tasapainottaa taustalla näkyvät lumihuippuiset vuoret ja turkoosina hohtava Wakatipu-järvi. Rakastuin heittämällä Queenstownin talviseen tunnelmaan, ja aiotaan ehdottomasti keretä sinne vielä jossain vaiheessa uudestaankin – Patagonian käsintehdyt suklaat ja gelatot kun jäivät tällä kertaa maistamatta.

Sää suosi koko viikonlopun ajan, joten päädyttiin pyhittämään sunnuntai auringonpalvonnalle ja talviurheilulle. Suunnattiin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan The Remarkables- hiihtokeskukseen, josta hankittiin hissiliput ja varusteet puolen päivän ajaksi. Uuden-Seelannin laskettelukeskuksien hinnastot ja varustevuokrat saavat budjettimatkaajan hymyn hyytymään – rinnepäivän lopullinen hintalappu jäi kuitenkin alle sataan euroon, sisältäen kaiken hissilipuista toppahousuihin. Varusteiden vuokraus joko Queenstownista tai Wanakasta on huomattavasti järkevämpi ja edullisempi vaihtoehto jollekin, jolla on enemmän aikaa.

Vaikka en mikään himolaskettelija olekaan, nautin kyllä suuresti vuorilla laskemisesta, kuumasta kaakaosta ja auringonpaisteesta. Queenstownin rinteitä ei ole lähistöllä sijaitsevaan Cardronaan verrattuna liiaksi kehuttu, mutta me kyllä tykättiin – lunta oli riittävästi, ja aurauspuolikin hoitui omasta takaa! 😉

Viinin ja Voltarenin voimalla kohti viimeisiä työviikkoja viinitilalla. Rentouttavaa sunnuntaita ja tsemppiä alkavaan viikkoon!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 02. syyskuun 2019 at 6:14 PM

  Me ei Queenstownissa käytykään muualla kuin lentokentällä, mutta kuvistasi päätellen olisi kannattanut käydä, sillä upeita kuvia olet saanut otettua! Miten kauan laskettelukausi Uuden-Seelannin Eteläsaarella suunnilleen kestää?

  • Reply Emilia Vähäkari keskiviikko, 25. syyskuun 2019 at 7:35 AM

   Oivoiii, jäitte kyllä paljosta paitsi! Ensi kerralla sitten, Queenstown on upea. Laskettelukausi on muistaakseni kesä-heinäkuusta syyskyyn loppuun saakka, vielä ainakin vuorilla riittää lunta ja pakkasasteita. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.