Suomen suurin matkablogiyhteisö

PUOLI PÄIVÄÄ BRISBANESSA

perjantai, 22. maaliskuun 2019

Australia kenguruineen ja upeine rantoineen on ollut unelmakohteideni listalla niin kauan kuin muistan. Mahdollisuus pikavisiittiin Aussien puolella aukeni varattuamme lennot Uuteen-Seelantiin muutamalla (välttämättömällä) pysähdyksellä Singaporessa ja Brisbanessa. Vaihtoaikaa Aucklandin koneeseen oli hurjat 11 tuntia, joten päätimme hypätä junaan katsomaan miltä Australia näyttää – ja pakko sanoa, että maa teki meihin lähtemättömän vaikutuksen!

Lentomme oli perillä noin kuudelta aamulla paikallista aikaa, joten suuntasimme ensiksi etsimään kivaa kahvilaa aamiaiselle. Puolituntisen junamatkan aikana tehtiin pientä googlailua Brisbanen kahvilatarjonnasta, ja löydettiin läjäpäin hurmaavia pikkukahviloita, joihin tutustumalla olisin saanut hurahtamaan viikon jos toisenkin! Kaikista vaihtoehdoista meidän aamiaispaikaksi valikoitui Cawfee. Päivä lähti käyntiin milläpä muulla kuin Flat Whitella, Australiassa kun oltiin.

Meillä ei ollut mitään hajua Brisbanen nähtävyyksistä etukäteen, eikä kummallakaan ollut toiveissa edes mitään kaupunkikierrosta kummempaa. Päivä piti suunnitella tiukkaa aikataulua silmälläpitäen, joten ei valitettavasti keretty lähteä katsomaan koaloita Lone Pine Koala Sanctuaryyn tai viettämään rantapäivää Gold Coastille. Sen sijaan saatiin aika kulumaan koluamalla Brisbanen kaupunkia jalkaisin netistä löytyneiden vinkkien avulla.

Aamu näytti hieman siltä, että sateenvarjo olisi ollut aurinkorasvaa kaivatumpi matkakumppani. Sadepilvet onneksi väistyivät päivän mittaan, ja päästiin nauttimaan auringosta kaupungin sydämessä sijaitsevalle uimarannalle. Streets Beach on Brisbanen South Bankissa sijaitseva valkohiekkainen ja kirkasvetinen tekoranta, josta voi aurinkoa ottaessa ja uidessa ihailla kaupungin korkeita pilvenpiirtäjiä. Alueena Brisbanen jokivarsi on muutenkin kuvankaunis ja näkemisen arvoinen palmuineen ja kukkaistutuksineen.

Mies, jolta ostettiin junaliput lentokentällä suositteli meille paikallista Chinatownia nähtävyytenä, joten matkattiin sinne Southbankista junalla etsimään lounaspaikkaa. Brisbanen Chinatown oli oikeastaan ensimmäinen Chinatown jonka olen koskaan nähnyt, mutta fiilis oli hiukan pettynyt sinne päästyämme. Se ei juurikaan erottunut katukuvasta, eikä ollut verrattavissa niihin Chinatowneihin, joita joskus näkee leffoissa. Tulipahan käytyä. Ja herkullisia dumplingeja ainakin löydettiin, jos ei muuta! Chinatown-visiitin jälkeen olikin sitten jo aika jatkaa matkaa kohti lentokenttää.

Budjettimatkailijana Oseaniaan matkustamisessa mietitytti eniten kalliiksi mielletty hintataso, mutta Australia kyllä kumosi väitteen päätähuimaavasta rahanmenosta – rahaa kului päivän aikana jopa oletettua vähemmän! Ruokailuun meni noin 25 euroa per henkilö, sisältäen tukevan aamiaisen erikoiskahveineen, dumpling-lounaan lammasvartaiden ja juomien kera kiinalaisessa ravintolassa, sekä subin ja erikoiskahvin lentokentällä. Rajattoman määrän junamatkoja sisältävä lippu maksoi molemmilta yhteensä noin 30 euroa, käsimatkatavaroiden säilytys lentokentällä kaupunkikierroksen ajan 7 euroa. Tekemistä ja näkemistä Brisbanesta löytyy useammaksi päiväksi kuluttamatta pennin hyrrää!

Vaikka aikaa oli vähän, saatiin me puolikkaan päivän aikana kuitenkin pieni maistiainen suomalaisten suosiota nauttivasta Australiasta. Rennon elämänmeiningin ja suurkaupungin sykkeen yhdistävä Brisbane ansaitsee ehdottomasti paikan mun lempikaupunkien joukossa. Ja kuka tietää, ehkä Australia valikoituu välietapiksi myös paluumatkalla Suomeen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.